1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478934 inlägg · 4078 ämnen

MoDo - Leksand 26 / 11

1600806 · » Till forumet


Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
McFire: Likheterna är att båda är ytterst skickliga på att läsa spelet samt slå finfina och avgörande passningar. Båda kan producera mycke poäng och jag vill hoppas att hensick varit hyfsad bakåt iaf. Båda är ganska långsamma men lever på sitt goda spelsinne och kvickheten på små ytor, det är likheter jag tycker dom har rätt tydligt.
Vad beror det på att han är sån besvikelse i Modo när han gjort succé i sina tidigare lag? För första gången spelar han ytter på heltid medans han tidigare lirat center, säger en hel del tycker jag även om rollen kan ha varit lite annorlunda i andra lag.

Möjligt att hensick inte passar som center i svensk hockey och AF's spelidé men då måste det ju hittas en lösning för att ha han i den formationen med tambo som center och spina som wingman så kommer vi fortsatt bli besvikna säsongen ut.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: vilka klara likheter finns det mellan Sundström och Hensick menar du? Det är helt olika spelartyper, förutom att det är natt och dag i kvalité.
Att Hensick inte är bra nog som center tycker jag är glasklart och det tycker uppenbarligen Anders Forsberg också, tack och lov. Han är för dålig defensivt för att överhuvudtaget rankas som en allround spelare. Lyckligtvis inte lika vilsen och felplacerad som Spina men vek i närkamper och långsam.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K:  Tambo gör det helt okay som center men vi får ju för Gud skull inte ut ens 75% av vad den killen kan göra offensivt och det är väl det han är värvad för får man hoppas?!

Kan vara möjligt att hensick är för dålig defensivt men det vet vi ju inte eftersom han knappt fått chansen förutom i början, men då hade han ju inkörningstiden på 10 matcher som alla tjatade om.  Hensick är en jättebesvikelse och han har spelat med andra vingar än med spina och inte i någon match har det sett bättre ut, är just därför han spelar med spina eftersom Anders ander att de funkar bäst, även fast bäst i detta fall är uselt. 3+7 på 27 matcher för hensick är inte godkänt.

Svaret på gåtan (hensick) kan kanske vara Nordgren, det är ju på förhand ett 3 gånger så bra alternativ som spina iaf

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

J F K:

Håller med i det du skriver:

"Med lite bättre självförtroende, en bättre ytter än Spina på andra sidan och framförallt lite bättre skridskoåkning när formen kommer bör göra honom väldigt farlig framledes."

Kanske svaret på detta är Nordgren, skulle kunna vara giftig som både avslutare samt som framspelare till Tambellini. Känns som det skulle kunna bli en farlig kedja framåt, och den skulle definitivt inte vara sämre defensivt ifall man plockar bort Spina därifrån och ersätter med Nordgren.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

Berka: Hensick är för dålig defensivt och därför kommer han inte att spela center i Modo. Däremot tror jag Tambellini kommer att fortsätta där. Killen är inte alls oäven som center, även om han spelade ytterforward innan han kom hit.

Jag torr som jag skrivit tidigare att Modo kört oerhört hårt under uppehåller och att man ännu inte kommit upp i någon nämnvärd form. Skridskoåkningen ser överlag sämre ut, men det kommer med all sannolikhet i sådana fall att komma under den närmaste tiden.

Hensick kommer vad jag tror att fortsätta som vänsterfoward. Med lite bättre självförtroende, en bättre ytter än Spina på andra sidan och framförallt lite bättre skridskoåkning när formen kommer bör göra honom väldigt farlig framledes. Tyvärr inte lika bra som jag hoppades innan säsongen, men snacket om "där han gör minst nytta" känns rätt löjligt.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
McFire: Jag köper inte ditt resonemang att man spelar en spelare där han gör minst skada, då skulle han sitta på träningscykeln ist gör att spela ellerhur?!

Hensick är inte bra nog att vara ett offensivt DÄRFÖR skall han spela center och agera spelfördelare från mittzon och hemåt och där tambo kan få utveckla sitt spel och inte som nu sitta fast i en center roll.

Jag skrev sussetyp inte att han var/ är lika bra som Sundström men värvningen är nog tänkt som en ersättare och det finns klara likheter. Jag hoppas att omställningen är boven, att han underskattat ligan och faktiskt inte varit förberedd för jag hade hoppats på mer och jag hoppas att han kan börja leverera i en roll där han gör nytta för laget, dvs som spelfördelare och som center med 2 kreativa vingar.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

Berka: Hensick var ju för dålig för att få fortsätta spela center, han började ju där men när det blev allvar fick man ta bort honom.

En "Sundström roll" kan han ju helt omöjligt ta, eftersom han är hälften så bra?
Hensick är inte lika bra som Susse i någon zon, mittzon inkluderat.

Just nu spelar Hensick där A Forsberg anser att han gör minst skada, tyvärr var detta ingen drömvärvning.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: Korrekt!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI: Mjo, värst var det väl när Foppa, Tanguay och Hejduk lirade ihop. De hade väl typ +49 i alla fall och Foppa var den enda som i alla fall kunde spela i egen zon.

Sundström spelade väl aldrig center i NHL, utan han gick som ytterforward.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: alldeles riktigt! Kolla in Foppas kedja under Colorados gyllene år.. Tekning i defensiv zon var otänkbart. De hade en uppgift i spel 5/5 5/4 och det var att grilla motståndarna! Visst fanns det defensiva egenskaper med de användas minimalt då deras uppgift låg i att jobba offensivt! Det är precis som du säger anledningen till att Hensick inte kommit till sin rätt, ju längre säsongen lider kommer ledare, medspelare och Hensick själv komma på nycklarna! Dessutom lägger många en alldeles för stor vikt vid vad han inte gör istället för att titta på vad han faktiskt gör.. Räknade till 3 passningar igår som direkt hade givit mål om medspelarna förstått vilka luckor han finner med pucken, ha tålamod!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: Absolut jag köper din förklaring och jag delar den, det gör det faktiskt ännu märkligare eftersom de inte är ett sådant spel vi har i Sverige och om han skulle haft en defensivare roll så vetetusan vad han sysslat med?!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: Som jag skrev redan innan säsongen. En center i Nordamerika har i många fall bara offensiva uppgifter. Man låser därför en av ytterforwardsen att i egen zon spela som våra centrar. Därför var Matt Duchene förra säsongen mycket bättre som ytterforward i en friare roll. Det beror inte bara på att han inte alls är bra defensivt, utan också för att han inte hinner agera offensivt.

Nu spelar Hensick ytter. Undrar varför...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: kul med gunno,
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: Jag förstår faktiskt inte varför hensick skulle vara sämre än tambo som center?!

Tambo är komplett en bättre spelare och just nu känner iaf jag av det jag sett av han tidigare är att mido inte utnyttjar hans offensiva talang , hans skott är hans signum och det är i en friare roll det är som bäst, nu blir han uppbunden att sköta defensiven och kan inte få ut sin offensiva kvalité, dessutom har han inte lirat center tidigare.
Hensick å sin sida ÄR center bland annat och han är för långsam och futtig för att vara ett hot framåt men med en strikt defensiv roll tror jag han kommer bli till större nytta för som han är nu deltar han knappt i spelet, jag tänker mig en Sundström roll typ.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Skröder-Tambellini-Nordgren

Stackars motståndare som ska upp mot den kedjan..
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
zigge: Jo en försiktig matchning till en början vill jag också se, men tror det sköter sig själv då orken brukar vara begränsad när man varit borta ett tag!
Kommentera


Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI:ja till slut fick DU rätt!! :-)  Hoppas nu han håller, får väl matchas in lite försiktigt, bra med breddning, för skador kommer ju, det ser vi ju, elr fråga Brynäs!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: När nu Nordgren kommer in känns det ju dock som att en ytter får ta centerposition, inte säkert att det för den delen blir Nordgren.. Men vem annars?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI:Halleluja! Gråt inte mer lilla Timrå!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: Själv undrar jag om Nordgren kan användas som center såhär på äldre dagar. Han har väl aldrig någonsin spelat annat än ytter, men då vi använder Tambellini som center tyder det på att vi är väldigt tunna på den positionen. Ritola för puckkär, Hensick för vek defensivt, Påhlsson som mer defensiv grovjobbare än framspelare, K Fopp som defensivspecialist och Bengtsson som lite klen ännu...
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Nu är laget komplett! Att Nordgren är rightare är ju bara en stor jävla bonus!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
MorganaLefaey: Helt jävla underbart!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: Ja i mitt huvud skulle kedjan se så ut! Men kan även finnas andra konstellationer!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: Gått ut pressmeddelande.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Såg på twitter att Nordgren är klar resten av säsongen och presenteras inom kort!! Någon fler som hört sett något?
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: skröder, gunno, tambo?:)
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
zigge: haha ja där avslöjade du mig;)
Nej men jag anser att Modo behöver en spelartyp av just det slaget, som dessutom ger 100% i varje match! Kan säkert anses naivt men i min mening är Nordgren som klippt och skuren för den hockey Modo spelar nu. Dessutom skulle Skröder bli glad över att återigen få en lekkamrat på isen!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI: Är du vän till han sagent, eller rent av agenten? :-) :-)

Du verkar så väldigt PÅ vad gäller Norda

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
spud: Absolut! Han har ju kört rätt hårt en längre tid och nu är det väl så att han pressar kroppen maximalt för att se om kroppen håller. Men som sagt jag är en obotlig optimist och räknar med Nordgren i laget inom en snar framtid.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI: Gällande 2veckorna så förutsätter ju det att hans kropp håller. Han vore ju inte den första som drabbar av en ny skada när man går upp i intensitet efter en lång frånvaro.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

NuMo:

Jo det är säkert sant som du skriver, och/men det var inte många gånger jag såg honom ta mer än fyra fem skär på raken, mycket glida runt... i skarp kontrast till den offentliga Forbergska spelidén. Jag hoppas förstås att omgivningen på något sätt ska kratta manegen för honom så att hans tidigare bevisade förmågor kommer till sin rätt.... Alla lider som det är nu... Hur länge blir han kvar i detta läge tro?

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: Jag tycker ändå att gårdagens match var ett fall framåt. Givetvis går det inte att tvätta bort de första 30 minutrarna från näthinnan, men om man kunde det såg det riktigt ok ut. Modo åkte hyggligt med skridskor, man satte Leksnds backar under stor press och man skapade en hel del chanser. Ok, det var inte så många högkvlitativa, men det kändes ändå som att man var på väg tillbaka till skridskoåkningen och spelet man hade innan uppehållet.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Possler körde isträning efter att de andra gått av, gissar på att det kommer ta ca 2 veckor innan vi ser honom i laguppställningen mao.
Nordgren grillades hårt av Barry Smith, nu är alla tvivel iaf borta! Modo håller på att få Nordgren i matchform och kan upplysa om att den inte är långt borta.
Gissar på att kontraktet är underskrivet inom 2 veckor!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
McFire: why?, han är ju center sen tidigare ?!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: Hensick som center menar du? Låt mig slippa se det, säger jag..
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
J F K: Vad jag har för mig så är gunno utmärkt högerforward och han har spelat med öhnerud med fin framgång i Timrå. ?!

En kedja med öhnerud, hensick, Nordgren
Sen ritola, samme, Kempe
, Hedberg, Bengtsson, possler
Skröder, kfop, tambellini
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

Berka: Det syns att Hensick inte har något självförtroende nu. Det fanns flera bra chanser för honom där han kramade klubban för hårt. Enkla flipp-pass som gick efter isen osv.

Sedan kan det som vanligt aldrig vara lätt att spela med Spina...

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Bad_Brett: Det är svårt att försvara en spelare som är våran kanske största stjärna och som är värvad för att bära laget både spel och poängmässigt. Visst han har skills, ser spelet bra och har fina pass men den kedjan med tambo och spena har inget som helst spel mer än transportera puck och lirka i sarghörnet, hur många gånger har vi sett dom komma i ett riktigt flygande anfall?!, måste ju gå att räkna på en hand.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI:

Tycker han spelar på otroligt små marginaler. De där chanspassningarna över centrallinjen är livsfarliga varje gång med nuvarande spelsystem. Kan tänka mig att de fungerar bättre i AHL med mindre avstånd och långsammare backar.

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
jag tror hensick hade gjort otroligt mycket mer poäng bara om vi hade haft ett bättre powerplay, löjligt fina passningar han lägger ibland.
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
NuMo: Absolut! Sen känns det som att Hensick kan bli en kille som tar tag i det när det ställs på sin spets i det kommande slutspelet!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI:

Regehr gorde ett fjolårsmål i PP.

Fan, kan det vara ett koncept ändå?

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: Ruskig föranalys ;) hur går det i nästa omgång? Nej säg inget förresten! Blir inte spännande då..
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

ULTIMAVICI: Nu har vi vunnit. Det var ju skönt.

 

Hensick har som du säger svårt med spelare flåsande i nacken. På liten rink är det lättare att vända bort spelare och det lönar sig bättre med duttspel eftersom det är tätare mellan klubborna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Är inte på något sätt helt nöjd med hur vi spelar, men hoppas på att vi fortsätter höja oss nu!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11

Berka:

Grattis, nu kom vi ner på jorden ;)

Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Gusse:
Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
ULTIMAVICI: 2 bra målvakter och 2 ganska bra defensiver, frågan är väl om Leksand är sådär märkligt effektiv och gör 3-4 mål på 15 skott totalt som vi sett några gånger i vinter och skall Modo få utdelning i PP?
Jag hoppas Modo kan börja vinna hemma för vi är hiskeligt hemmasvaga.
Jag säger 4-2
Berka Svara | Gilla Idag kl. 17:46
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Nää nu kommer fan glädjetårarna!
Kommentera

Sv: MoDo - Leksand 26 / 11
Berka: bra tillfälle att göra målet på
Kommentera

1600806 · »