1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484542 inlägg · 4079 ämnen

Silly season

« · 1847454 · » Till forumet


Sv: Silly season
atomragnar: Inte blir man så imponerad av honom denna säsong, men men hoppas jag har fel.
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon:
Dags att väcka liv i den löjliga säsongen så smått, i en intervju i ÖA igår så nämnde Röymark att han inte snackat med Modo om ett nytt kontrakt inför nästa säsong. Det väljer jag att tolka som att han inte är aktuell. Vilket inte kommer som en överraskning om man sett till spelet, han har varit ok men det har inte hänt särskilt mkt. Antar att han har en bra lön.

Fw-sidan ser ut så här i nuläget inför 18/19
Björklund-Molin-X
JE-X-X
X-Tobias E-X
X-VÖ-Häggström

Troligen kan vi räkna bort Molin, så då är det 7 platser som skall fyllas. Tycker man kan sikta på att gå in i säsongen med 13 fw på kontrakt, det kommer ändå vara platser för juniorer att slåss om iom skador, avstängningar mm.

Backsidan ser ut som följer
X-X
Carnestad-X
Enström-X

Gissar att vi får behålla båda men säker kan man aldrig vara. Tar för givet att man förlänger med Hedman.

Målisar
Hanses - X
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Hur sannolikt är det att Tobias Enström kommer hem till nästa år?
Som jag förstått det vill han hem efter denna säsong, har dessutom en fru som förmodligen står och stampar och vill jobba på hemmaplan. Läst mig till det i intervjuer iaf.
Vore en RIKTIG klassvärvning.
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky:
Svårt att veta det där, men sett till familjesituation ser jag det inte som otänkbart.
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Tror du inte att han går till SHL i så fall?
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Har för mig att han sagt att det bara är Modo han vill spela för i Sverige.
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky:
Nämnde i nån intervju att i Sverige var det bara Modo som gällde.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Det handlar ju nog helt om han tycker det är värt att konka runt i buss för att få bo hemma. Pengar lär väl inte vara hans största problem efter alla år i NHL.
SM-guld har han ju. Så t.ex. att göra en säsong i Växjö bara för att få ett guld känns ju inte jätte troligt.

Men kommer han till Modo blir det väl som vanligt med Modos flyt, han spelar 3 matcher, åker på hjärnskakning eller allvarligt benbrott, kommer tillbaka i dåligt skick och lägger av året efter....
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: ..eller så blir det precis den PP-back och härförare vi behöver ;)
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Största risken är kanske att han lägger av och skippar HA...som du skriver hur lockande kan bussåkandet vara?
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Det tror jag han menade när vi var SHL lag, men nu?
Tror inte han har lust att sänka sig till denna nivå, skillnaden är ju avgrundsdjup i jämförelse med vad han har idag.
Kan inte vara särskilt lockande av kava omkring till platser som Västervik, Ljungby, osv.
Kommentera

Sv: Silly season
Robin Ztorken L: Har för mig att intervjun var från ifjol, men ska inte svära på det. Svårt att se att han går till ett SHL-lag, lägger nog av om det inte blir Modo.
Kommentera

Sv: Silly season
Robin Ztorken L:

Nej men sen är inte alla som du heller, finns faktisk hockey spelare tro det eller ej som föredrar buss resorna före flyg och stor del av sammanhållningen i lag byggs just under resorna.

Sen tror jag inte vilka lag man får möta spelar stor roll, varför ska någon NHL spelare någonsin gå tillbaka till Sverige i så fall, när man brukar möta Rangers, Vancouver och såna lag tror du det är så mycket mer spännande möta Rögle eller Luleå än det är möta Västervik.
Kommentera

Sv: Silly season
Amitiel:
Ztorken är bara orolig då han lovat ett års radiotystnad om någon av Sedin/Enström kommer ;) Han trivs ju utmärkt i vår underbara gemenskap här på HS
Kommentera

Sv: Silly season
Amitiel: Alltså de flest vill spela på högsta nivå som är möjlig. När spelare inte platsar i NHL eller kanske vill bo i Sverige pga. familjen osv. så kommer de ofta till SHL då det är den högsta nivå som finns i Sverige. Väldigt ovanligt att spelare går från NHL till HA måste jag säga.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:

Jag tror i alla fall att få chansen att spela med Tommy och att få avsluta för den enda svenska klubb han spelat för i hela sin karriär är viktigare än att få spela på högsta nivå om han väljer återvända till Sverige.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:
Det finns en del exv Kenny J och Marcus Ragnarsson är väl det som ligger närmast i tid. Sen har man även Jan Erixon vilket jag inte vet om man kan räkna men han tog ändock steget, även Lars Molin. 4 st är inte så många men då skall det ställas i relation till hur många ggr det faktiskt varit aktuellt med en spelare som vänder och har en relation till en klubb i andraligan. Tycker man kan bortse från lockutåren i NHL då det inte är jämförbara förutsättningar.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Vi får håla tummarna.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Samtidigt så är kärleken till sporten stark och man vill nog spela så länge man kan, innebär det då att man får sämre betalt men man kan spela för moderklubben,bo där man är uppväxt, där man har övriga familjen och merparten av släktingar och vänner så tror jag rätt många ändå väljer att spela där även om det innebär att man kliver ner ett seriesystem.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Toby Orr har aldrig varit en träningsnarkoman direkt. Han skulle försäsongsträna med Hasse Jonsson, men gav upp nästan omedelbart.
Samtidigt skulle allsvenskan vara en serie där han skulle kunna spela sitt spel, utan att köra en försäsongsträning som Frölunda eller Skellefteå.

Dock vet jag inte om jag vill ha honom om han skippar försäsongsträning med väldigt hög intensitet. Han skulle klara det lysande i alla fall, men för de signaler han skickar till de övriga. Exempelvis körde både Macke och Foppa ofta dubbelt med juniorerna när de skulle spela för Modo. Så seriösa var de. Susse skulle nog aldrig komma på den tanken och han är väl närmast Enström gällande träningsmentaliteten.

Samtidigt ska man ha klart för sig att man kommer inte till NHL genom att inte träna såklart. Det är alltså inte någon medelsvensson-lathet vi pratar om. Det jag menar är att det är skillnad på Hasse Jonsson och Enström.
Kommentera

Sv: Silly season
Amitiel: Det där kan nog vara en väldigt stort "för" argument. Tommy alltså.
Har fått uppfattningen av att dom står väldigt nära varandra syskonskaran också.

Ja, Toby är ju inte purung längre. Men svårt å tro att han inte skulle hålla en väldigt hög nivå i HA. Skridskoåkningen är väl kanske inte som för 10år sedan, men spelsinnet han besitter är ju också av den högre skolan. Och än om skridskoåkningen/rörligheten gått ned sig så hade han ju rätt mkt högre högsta nivå än andra i HA.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Så en NHL-match mellan Jets- Tampa där tyckte jag han stod sig rätt bra.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Ja hänger man med i Tampas spel så bör man väl hänga med skapligt mot Västervik m.fl...
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Då var det dags att släppa ett förslag på backsidan till nästa säsong. Bryter inga kontrakt eftersom det vore att göra det lätt för sig. Sellgren lämnar, är väl mer eller mindre säkert. Rykten in är Tobias Enström enligt Pelle på allehanda. Känner att man kan förlänga med Oskarsson/Hedman och Auvinen. Skulle vilja att vi går in i säsongen med 7 backar plus juniorer för att säkerställa fullt lag. Dessutom skall juniorer helst ta en plats istället för att få en.

Tobias E - MO
Hedman - Carnestad
Auvinen -
Tommy E -

Nyförvärv: Föreslår Andreas Söderberg från Pantern. Men det finns såklart en del andra kandidater. Tobias Enström har spelare några säsongen offensiva partners så har och MO känns som ett par som skulle kunna gå. De flesta är väl rätt eniga om att Tobias E inte skall fortsätta som back iaf.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Skulle Toby ansluta till Modo så tycker jag det vore ett rent slöseri och ge han en roll som städgubbe.
Toby är kanske den bästa offensiva back vi haft, framförallt en rörlighet som få kan matcha. (eller kunde iaf)
Nu har han ju haft spelare som Dustin Buf vid sin sida i många år, vilket gjort att han blivit lite defensivspecialist. Men det borde finnas kvar en uppsida offensivt som är mer än tillräcklig på Allsvensk nivå.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Bara för att han skall gå i par med MO så och låta MO gå på offensiven så reduceras han inte till städgubbe.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Nej, men han ska ändå vara den mer defensive av dom två antar jag att du tänker? Jag tycker istället Toby kan få gå med en som Hedman eller Auvinen. =)

Just backsidan har vi ju lite spännande namn i J20 också där man får se om det är någon som vill blir "den nya Sellgren".
Med önskad utveckling ska väl både Berglund och Walfridsson klara HA nivån bra. Och Popovic är väl också en spelare som lär få lite istid. Ordinarie kanske han inte blir dock redan till våren.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Berglund tror jag har stora möjligheter att bli nästa års utropstecken. Gillade honom som fan under sina bästa stunder i år
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Har vi inga "tråkiga" defensiva backar på gång från juniorlagen?
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Ja lite så, men det behöver inte betyda att de inte finns utrymme för Enström att spela offensivt.

Möjligt att någon av J20 killar kan ta steg nästa säsong, men det är inte vi skall räkna med. Byggs laget utifrån det riskerar vi att stå där med skägget i brevlådan och spela 2-3 juniorbackar som inte är redo för allsvenskt spel. Popovic verkar sett till landslagsspel den som verkar vara den största talangen. Tar en eller två juniorer plats, blir ordinarie så är det ett bra resultat enligt mig.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov:
Inte omöjligt att Molin stannar enligt denna intervju iaf.
Kommentera

Sv: Silly season
Gäsp: Det är ju tyvärr sällan dom som får några rubriker så svårt att ha lika bra koll på dom också.
Dom är ju också betydligt svårare att EP scouta. ;)

Men Öst Pettersson bör väl vara lite den typen? 190cm & 101kg så tyngden finns ju där. Med någorlunda rörlighet kan det ju bli något. Har ju hört om honom länge, men kan ju bero på att han var 190cm som 16åring också.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Toby skall varken vara en rent offensiv eller rent defensiv back i Modo. Han skal vara en tvåvägsback.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Wahlfridsson är ganska defensivt lagd, men kan ändå slå hyggliga passningar. Jag gillar honom skarpt.
Kommentera

Sv: Silly season
Djurgården är på jakt. Tror att han hade passat bra in där. Hoppas att han stannar för er skull. Dock värd chansen om den kommer.
Kommentera

Sv: Silly season
Otto1: Inte en chans han spelar i modo nästa säsong. Han förtjänar bättre.
Kommentera

Sv: Silly season
Otto1:
Djurgården vore perfekt då han kommer in i en fungerande enhet.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar:
Det kan man inte veta, utifrån svaret nedan hos SF så bedömer jag ändå att det finns en hyfsad chans.

Då ställer jag en rak fråga, spelar du i SHL nästa säsong?

Det är klart att det skulle vara kul att spela i SHL men det är viktigt att väga in hur man trivs och så vidare. Det skulle vara extremt kul att gå upp med Modo men SHL lockar också och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte fått några erbjudanden. Jag är väldigt irriterad och frustrerad att vi inte hamnat bättre med tanke på hur bra trupper vi haft i två säsonger, nu är inte den här säsongen slut utan vi satsar såklart på att komma uppåt i tabellen, men vi ligger inte där vi vill ligga i år och vi hamnade inte där vi skulle ifjol. Jag är förbannad och vill överväga att vara kvar och lösa vad det är som gått fel och göra den här resan med Modo, men samtidigt så måste jag överväga alla alternativ jag har.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: Ja varför slulle han tacka nej?
Troligen dubblad lön , samt slippa kava omkring i ett bottenlag.
Finns inget som talar för att han stannar om DIF menar allvar.
Kommentera

Sv: Silly season
Robin Ztorken L:
Han angav själv skälet nedan.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Hur skulle du svara om du fick en fråga från din arbetsgivaresfans mitt i en säsong?
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar:
Skulle säga att "det tar jag efter säsongen", vilket är ett rätt vanligt svar. Framförallt finns det ingen anledning att säga att man funderar på att stanna om man nu inte gör det. Han anger ju en fullt legitim anledning också, att han vill ställa till rätta saker, varför säga det om man nu inte funderar över det?
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Säkert för att sända goda signaler till laget och fansen inför avslutningen av serien.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: JAG ÄR SÅ FÖRBANNAT LESS PÅ DET HÄR SKITLAGET!!! DET ÄR JU FÖR FAAAN BARA JAG SOM KAN GÖRA NÅT VETTIGT ;-)
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:
Tolkar det som utöver vad man behöver säga, men visst klart finns risken att han lämnar, men ser den inte så given som tidigare. I en intervju med allehanda nämnde han helheten/rollen i laget/ den sociala aspekten, ser det inte lika givet som många andra verkar göra. Vilket känns rätt bra, är ju lite originellt trots allt :)
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: Modo kan erbjuda en konkurrenskraftig lön, om de, vilket j tror, vill att han stannar, de visar genom bl.a fonden att de satsar mot shl och speltid, förtroende mm kan betyda en del men svårt veta hur han tänker
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Såklart att chansen finns att Moling stannar, ingenting är omöjligt.
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Fonden är dock initiativ utanför modo. Samt innan vi ropar hej ska vi gå över bäcken, det står ju även tydligt på sidan för fonden att den ska nå upp till 7,5mkr innan spelsäsong, det är en bra bit kvar innan vi vet att detta mynnar ut i någonting.

Självklart kul om han stannar. Jag tycker bara det är väldigt naivt att tro han skulle vilja göra det i ett allsvenskt bottenlag som troligen bara genererar massa frustration att spela för.

Jag är imponerad hur ni kan lyckas ha så högt hopp och tro om modo. Baserat på senaste 10-12 åren, lär nästa säsong bli som denna.
Kommentera

Sv: Silly season
atomragnar: Med det lidande Pappa Ove orsakade tycker jag nog allt han är skyldig oss en SHL biljett innan han lämnar. =)
Kommentera

Sv: Silly season
Robin Ztorken L: Vi vet ju inte om Modo har några intressanta spelare på gång in i laget nästa säsong som gör att han känner det inspirerande att fortsätta i Modo.
Kommentera

« · 1847454 · »