1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1913548

Sv: Modo - Västervik
J F K: Nä, nu har du fel i dina antaganden.

Det är härligt att MoDo vinner utan att spela bra och disciplinerat, men det oroar att man bagatelliserar att spelarna frångår planen och börjar slarva.

För att avancera krävs ett bra, diciplinerat lag som är väl inspelade i sitt system och därmed är trygga när det börjar smälla och gälla något samtidigt som domarnivåerna höjs.

En säsong med många poäng är värt kattskit om man viker ner sig när det gäller. Därför är disciplin och underkastelse till systemet oerhört viktigt. Där hade den gamle uven Timo Lahtinen jävvligt rätt.

Så lägg ner ”äh, det är lugnt, sluta gnäll, var glad, vi vinner ju”-tjafset. Vissa tappar all sans och blir uppblåsta så fort vi tar poäng några matcher i rad. Calma te.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen:


Härligt att MoDo vinner

Slarv och bristande disciplin oroar mig lite

Vi behöver bli trygga i spelsystemet under grundserien

Disciplinen att alltid hålla oss till systemet ät superviktigt att få in under grundserien

När det väl blir play off måste disciplinen och systemet sitta i ryggmärgen

Sista stycket är kritik till de supportrar som så snabbt går in i ”allt är toppen, det är förbjudet att påpeka förbättringspotential”-mode.

Vi som oroligt ser saker som skulle kunna stjälpa om det får eskalera får inte gunga båten genom att lyfta det och mana till tillförsikt?
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Nu är Timo lika utdaterad som Säcken ifjol. Jag trodde att vi slutade spela dinosariehockey i och med att Hellkvist kom.

Vad jag räknar med är att det oerhört svåra spelet vi försöker spela kommer att ge motståndarna en hel del chanser. Det kräver oerhört mycket kraft av spelarna att inordna sig det spel vi spelar och i det tempo vi vill göra det. Det kommer att komma perioder när spelarna blir trötta i skallen och gör många fler misstag. Framförallt i början av säsongen när det mesta är nytt.

Jag ser det helt enkelt som en läroperiod att det kommer sådana matcher där slarv och okoncentration innebär att spelet inte fungerar som tänkt. Det kommer säkerligen några perioder med ett par förluster på raken, men...

I så många år har man blivit förbannad när man tycker att vi gör riktigt bra matcher mot bättre lag och ändå åker på en skitförlust. Man gnäller på oflyt, men vet att det beror på att det andra laget har den extra skickligheten och kan liksom trycka på en knapp när det är jämt för att vinna. För första gången på massor av år känns det som att Modo är ett sådant lag, men då gnäller folk på att man inte vann klarare eller att det bara är tillfälligheter. Vad har man för krav???

"Just nu vinner vi med ett ganska dåligt spel. .." Det här vill jag kontra. Jag tycker att vi vinner med ett väldigt bra spel, men där vi bara presterar det i perioder. Alldeles för korta och få nu på slutet, men spelet som sådant är bra.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Lite så jag tänker också. Just nu vinner vi med ett ganska dåligt spel. Då är det så lite som behövs för att det ska bli förluster istället. Och några förluster i rad ger sämre självförtroende. Och ett Modo med dåligt självförtroende det vill vi verkligen inte ha. Jag njuter av segrarna. Men är väldigt orolig för alla kontringar vi släpper till. Får Björn ordning på det. Då kan vi lira finalspel till våren. För det finns mycket kvalite i det här laget. Att det ser ut som det gör nu kan vara att dom har lite för bra självförtroende och slarvar med diciplinen och linjerna och tänker att det rullar på bra ändå.
Kommentera