1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298267 inlägg · 3803 ämnen

Modo - Västervik

1913761 · » Till forumet


Sv: Modo - Västervik
Gavelo: Jaha. Jag har inte hört en enda en som gnäller. Bara en massa glada MoDoiter som andas morgonluft.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Väldigt många gnäller ju lite på att vi släpper till lite för mycket och inte kontrollerar matcherna mer, jag är relativt övertygad om att hde matchen igår gällt vinna eller försvinn så hade vi slagit dom med 7-0.
Klart man vill se dominans och många mål, men så länge man inte drar på sig skador, sliter ut spelare, följer gameplan och vinner matcher så är ju allt perfekt mer eller mindre
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gavelo: Någon som påstått något annat?
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Amitiel: Va? 😳
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Nucky: Om man ska gå in i varje match som att det vore slutspel så kommer man inte orka hela säsongen, det gäller att hålla så hög nivå som möjligt men samtidigt så pass lagom att man orkar grundserien och kan spurta i ett slutspel, en skidåkare spar så mycket på krafterna under själv loppet för att orka spurta ifrån motståndarna på målrakan
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
ivandrago:

Håller med. Bisters inlägg var ju tydligt med konkreta förslag vad han önskade se mer av. Det tycker jag är vettiga inlägg som tillför.

Däremot andra inlägg från andra som t.ex "vi är lika dåliga som förra året" ger jag inte mycket för. Visst om folk vill skriva det men då får man vara beredd på mothugg och förklara hur fan man menar efter denna inledning på säsongen.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Amitiel:
Även om jag själv inte är särskilt kritisk i nuläget så tkr jag att de som vill lyfta fram brister kan få göra det. Är rätt bra för dynamiken i boken.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Det finns absolut saker som måste förbättras om man ser till de 2 senaste matcherna, slarvet i egen zon och i uppspelen måste bort, och man måste sluta bjuda på kontringar.

MEN. Jag tror att chansen att få se 60 perfekta minuter inte kommer komma mot ett brödgäng som Västervik..
I Fredags gjorde man vad som behövdes för att vinna. Varken mer eller mindre.
Imorrn möter man Västerås som känns lite skarpare. Tror vi kommer få se en uppryckning redan då.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen:

Låter som slutspelet snart ska dra igång, är väl 43 matcher kvar eller något liknande.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen:


Härligt att MoDo vinner

Slarv och bristande disciplin oroar mig lite

Vi behöver bli trygga i spelsystemet under grundserien

Disciplinen att alltid hålla oss till systemet ät superviktigt att få in under grundserien

När det väl blir play off måste disciplinen och systemet sitta i ryggmärgen

Sista stycket är kritik till de supportrar som så snabbt går in i ”allt är toppen, det är förbjudet att påpeka förbättringspotential”-mode.

Vi som oroligt ser saker som skulle kunna stjälpa om det får eskalera får inte gunga båten genom att lyfta det och mana till tillförsikt?
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: Har du ingen aning så fråga vännen. Gör inga tokiga antaganden för det blir så fel.

Det var faktiskt inte gnäll på spelet för fem öre. Prova igen.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Ärligt talat förstod jag inte mycket av ditt snack alls, mer än att det var gnäll på vårt spel.

för övrigt har jag full förståelse för att frugan din dricker portvin...
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: Sen det här "Just nu vinner vi med ett ganska dåligt spel. .."

Varfan tolkar du ut det jävla citatet?
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: Du har tullat såpass på frugans portvin så du inte fattar att jag menade uttrycket ”äckligt disciplinerat”?

Sluta lägg ord i mun på folk. Citera eller ge fan i det helt, för du är urkass på att tolka.

””då gnäller folk på att man inte vann klarare eller att det bara är tillfälligheter. Vad har man för krav???”” 👍🏼🙈 Var det verkligen din tolkning av det jag försöker säga så vet jag inte vad jag ska säga...
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gusse: Ska också komma ihåg att man omedvetet anpassar sig efter motståndet.
Finns en anledning till att matcher mot t.ex Västervik drar mindre publik, det kommer bli sämre hockey.
Man faller lätt in i motståndarens lägre tempo, man tar ledning i matchen relativt enkelt och känslan verkar finnas att man har kontroll. Blir då väldigt enkelt att börja fuska lite med gameplan, följa med i deras lägre tempo osv.
Men som andra varit inne på, vi har nu äntligen ett lag som har en växel till när man behöver.
Det är en enorm styrka.
Kom också ihåg att det var detta lag som kom 10:a ifjol, ett halvår senare med en ny tränare ligger vi 2:a och man spelar ett fantastiskt underhållande och snabb hockey, med i princip samma lag(tycker vi t.o.m är sämre på papperet i offensiven än ifjol)
Ge Björn och laget stöttning(gå på matcherna) så ska man nog kunna vara med och bråka i kvalet framåt vårkanten.
Kommer bli grymt!👌
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Sen är det ju viktigt att komma ihåg att det här är ett helt nytt spelsystem, och sånt tar ju alltid tid innan det sitter till 100%, speciellt ett system som är lite ologiskt på visa delar, så spelare kommer ju behöva tänka efter lite extra i början och sen när dom spelat det ett tag kommer det sätta sig mer och mer i muskelminne och dom kommer inte behöva tänka efter lika mycket hur dom ska agera i olika situationer.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gusse:
Själv räknar jag med att man har mindre bra perioder i matcher, om det kan tvättas bort helt saknar jag tyvärr kompetensen eller erfarenheten att bedöma. Men kan inte påminna mig om att jag sett lag som bara kör över sina motståndare i match efter match utan ha dippar då och då.

Om man tar gårdagens match så tyckte jag vi var klart bättre 1:a perioden och sämre i andra sen väger 3 över till vår fördel. Återigen har vi haft fler avslut från slottet än våra motståndare, vilket vi haft i nästan alla matcher utom mot Karlskoga. Nu har vi vunnit 7/8 varav 6 st varit 3or och avslutningen på matcherna har känts trygga. Karlskoga var en ”stöld” men i övrigt så tycker jag vi förtjänat vinsterna, hur det blir framöver jag ingen anning om men njuter iaf änsålänge. Eller ja man kan ju alltid kolla min tippning inför säsongen om man vill ha facit på sluttabellen;)
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Nu är Timo lika utdaterad som Säcken ifjol. Jag trodde att vi slutade spela dinosariehockey i och med att Hellkvist kom.

Vad jag räknar med är att det oerhört svåra spelet vi försöker spela kommer att ge motståndarna en hel del chanser. Det kräver oerhört mycket kraft av spelarna att inordna sig det spel vi spelar och i det tempo vi vill göra det. Det kommer att komma perioder när spelarna blir trötta i skallen och gör många fler misstag. Framförallt i början av säsongen när det mesta är nytt.

Jag ser det helt enkelt som en läroperiod att det kommer sådana matcher där slarv och okoncentration innebär att spelet inte fungerar som tänkt. Det kommer säkerligen några perioder med ett par förluster på raken, men...

I så många år har man blivit förbannad när man tycker att vi gör riktigt bra matcher mot bättre lag och ändå åker på en skitförlust. Man gnäller på oflyt, men vet att det beror på att det andra laget har den extra skickligheten och kan liksom trycka på en knapp när det är jämt för att vinna. För första gången på massor av år känns det som att Modo är ett sådant lag, men då gnäller folk på att man inte vann klarare eller att det bara är tillfälligheter. Vad har man för krav???

"Just nu vinner vi med ett ganska dåligt spel. .." Det här vill jag kontra. Jag tycker att vi vinner med ett väldigt bra spel, men där vi bara presterar det i perioder. Alldeles för korta och få nu på slutet, men spelet som sådant är bra.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Lite så jag tänker också. Just nu vinner vi med ett ganska dåligt spel. Då är det så lite som behövs för att det ska bli förluster istället. Och några förluster i rad ger sämre självförtroende. Och ett Modo med dåligt självförtroende det vill vi verkligen inte ha. Jag njuter av segrarna. Men är väldigt orolig för alla kontringar vi släpper till. Får Björn ordning på det. Då kan vi lira finalspel till våren. För det finns mycket kvalite i det här laget. Att det ser ut som det gör nu kan vara att dom har lite för bra självförtroende och slarvar med diciplinen och linjerna och tänker att det rullar på bra ändå.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
henkeiskogen: även kul höra låten vid lineup, TNT samma som pappa Magnus ;)
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: Nä, nu har du fel i dina antaganden.

Det är härligt att MoDo vinner utan att spela bra och disciplinerat, men det oroar att man bagatelliserar att spelarna frångår planen och börjar slarva.

För att avancera krävs ett bra, diciplinerat lag som är väl inspelade i sitt system och därmed är trygga när det börjar smälla och gälla något samtidigt som domarnivåerna höjs.

En säsong med många poäng är värt kattskit om man viker ner sig när det gäller. Därför är disciplin och underkastelse till systemet oerhört viktigt. Där hade den gamle uven Timo Lahtinen jävvligt rätt.

Så lägg ner ”äh, det är lugnt, sluta gnäll, var glad, vi vinner ju”-tjafset. Vissa tappar all sans och blir uppblåsta så fort vi tar poäng några matcher i rad. Calma te.
+4
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Icing-Ove: Mera diesel på WooDoo-brasan bara!!
Låt det för fan inte slockna!!
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Men börja brinn! Är ju inte en global och betald klimatforskare, men faan så förbannat blöta björklöv det är i Umeå vid den här årstiden.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: nu såg jag inte dagens matchen MEN. Wernblom, fyfan vad roligt att han lever upp till sitt namn. Spelar grisigt, vid straffen mot Karlskoga rtckte han av hjälmen, han drog taktiskt i tröjor osv. Men den där skogstokiga reaktionen när spelaren lyfte ut pucken från mållinjen var så jävla härligt att se. Kanske inte nya Foppa men han har faltiskt lite liknande temperament.
+4
Kommentera


Sv: Modo - Västervik
wolper: Det känns som om vi har precis den där växeln att lägga i som vi tidigare år suckat över att motståndarna haft. Då är liksom det också fel enligt en del.ll
+4
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Nefan så jäkla skönt att ändå kunna njuta av modo! Inte nöjd än dock!
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Olle: Helt sant, och ändå stångar du dig blodig :)
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
ghostie: bra idé. Att prata modoutvisningar i ett modoforum är som att försöka konvertera pingstvänner till satanister :)
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Olle: Gå och lägg dig Olle... du hallucinerar!
+5
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Rytter: solklar slashing över handskarna, i midjehöjd, på en spelare som är sopren. Sluta sup.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: 😳🙄👀
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
bisterfinnen: Jo, men att se spöken på ljusa dagen är inte heller särskilt konstruktivt.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
modomille: Kåt glad och tacksam var exakt vad som ledde ner oss i allsvenskan
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Heyerdal: hoppas det håller i! Känns bra med modo i år! Förstår att de inte kan säga hur han är skadad för att de kan satsa på det då men nyfiken hur det e med wahlgren ja. Iof sköter sig ju öhman bra. Kul att ha en sådan pjäs när wahlgren är borta. Vill se wahlgrens fart igen. Större och jämnare trupp känns det som i år.
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K: o släppt in näst minst...
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Rytter: o j20 vann över Saik med 6-2 !
+13
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
J F K:

Ungefär som den som nyss skrev att vi är lika dåliga som förra säsongen. Den personen måste ha förträngt hur det såg ut.

Förutom att vi tar poäng så spelar vi med fart och kreativitet och detta är sjukt mycket roligare att se på.

Sedan enström, vilken gigant. Ingen försäsong och lär bli bättre och bättre ändå snittar han 1p per match och tar många minuter och sätter knappt en fot fel. Några av hans poäng har ju dessutom varit några riktigt fina första assist.
+5
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Olle:

Solklar straff? Då får du kolla igen och plugga regelboken.

Nästa lika komiskt som din Timråpolare som var här och tyckte det var avstängning på enström för en klockren tackling i mittzon.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
modomille: är solklara fakta inte gnäll pratar här om spelet inte poängen o tabellplaceringen, alla är naturligtvis glada över framgången o tabellplaceringen men för den skull är det tillåtet att kritisera och ha sin mening om spelet och om du lyssnat på Hellkvist så har även han den uppfattningen vilket är riktigt bra, han vill bli bättre för varje match o "gnäller" fast vi tagit poäng o ligger tvåa...;)
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gusse: Hanses verkar väldigt fokuserad, hoppas det håller i sig.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gusse: Vi har faktiskt gjort flest mål i serien nu. Detta trots att AIK spelat två fler än oss. Vi är oerhört svåra att försvara mot med det passningsspel vi har.

Men, vi spelar med väldigt små marginaler och utmanar oss själva. Det är också därför Hellkvists lag brukar bli allt bättre under säsongen, för inget lag vågar så konsekvent spela som oss. Ibland blir man helt galen som när Hedberg vänder åt helt fel håll i sista bytet och ger dem trycket, men likt förbaskat kan man liksom se Hellkvist skrika att det är viktigt att våga... typ...
+5
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Vilken tur Hanses börjat säsongen bra.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
ivandrago: idag var ni ju klart bättre än Västervik men jämnare mot Bofors. Satt och garvade mig igenom förra matchen, speciellt när göteborgaren som kommenterade säger ”hur är det möjligt kokkonen? Han måste ju lägga av med hockeyn efter detta”.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Sådär ja! Ännu en vinst med knackigt spel. Var ska detta sluta om vi plötsligt börjar spela bra i 60 minuter?
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
wolper: woho!!!!!
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Gavelo: Vilken sista byte av Wernblom!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Olle: Inga straffar mot Modo är solklara, faktum är att de flesta domslut mot Modo faktiskt är fel enligt studier
+5
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Olle:
Marginaler förtjänas 😍 Kokkonen förtjänar fö ett hedersomnämnande för sin insats i onsdags
+3
Kommentera

Sv: Modo - Västervik
Bufflat på alba lite idag^^ skönt att resultatet ser ut att gå med trots sådär match. Annat modo i år😀 kul att se. Synd att karlström inte fick sätta den
Kommentera

1913761 · »