1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478118 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2692246 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
Heyerdal: alltså…tänker att om man väljer att köpa ut EJK så bör det i min bok vara något sjukt bra som ska in. EJK är nyttig, lojal och en go gubbe med karaktär.

Hinken/Karlin måste ju ha som ambition att verkligen vilja uppgradera för att vilja lösa ut honom från kontraktet.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: 1ppg AHL O'Regan kommer till SHL och stöter på en köttmur i Rögle.

Vad ska stackarn göra liksom.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: ville och max kommer lånas ut så allt är lugnt:) men dom får kötta på sommarträning med a-laget iallafall
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Massor med grill i sommar både i form av kost och hårdkörning med Farsan så kommer Ville utmana!
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Lyssnat lite på 78-årige farsan som inte heller tycker SHL är jättekul även då vi är med igen och ändå lirar offensivt. "Ingen jävel dribblar eller kör kombinationer längre. Ständig köttmur" säger han. Jo, tittar man syns taktiken med nedstängning rätt tydligt. Då blir också special teams så viktigt att få med sig.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Det är vad jag tycker är lite tråkigt med svensk hockey. Rinken är för jävla stor och alla fokuserar på att parkera bussen och spela catenaccio vid 1-0. Därför är också HA roligare att kolla på. Mindre pjäser och mer dragningar och mycket hawaiihockey. Samma borta i NHL. Helt omöjligt att försvara en ledning när rinken är så liten och spelet går så fort.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Gör ens en junior 10p-20p på 52 matcher i SHL går de Top 10 i NHL draften. Kan jämföras med finländaren Konsta Helenius som gjort 36p på 51 matcher i Liiga och spås enligt en del att hamna utanför Top 10 i 2024 draften. SHL är ruggigt svårt nuförtiden.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Det har blivit en bättre och tyngre liga, inte lika kul, men har de skalle så kan det kompensera vikt. Som när Toby Orr sänkte FBK:arn MJ med en open-ice. Man blir ju varm i kroppen då. Kliver bara in och saftar på med vad de har. Sitter mest i skallen. Zucca var bra på att köra hårt i hörnen också. Fick väl tips av Lill-Skägget som återbetalning av parkeringsböterna.
Kommentera

Sv: Silly season
Silly: Som forward kan man väl klara sig som tunn. Värre är det väl med Jacke Noren som både är kort och tunn och ska hävda sig som back. Men lyckas Jacke så kan nog Umegård också lyckas. Men det är mycket svårt att ta plats i SHL nuförtiden.
Kommentera

Sv: Silly season
Framnäs:

MORA, Östersund!
Kommentera

Sv: Silly season
Framnäs: Ville ska bli en större MoDo ikon än pappa Hasse
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Kilpinen tror jag bara handlar om en ren överenskommelse. Jag tänker, varför skulle någon från Norrtälje komma upp till Ö-vik för ett års hockey? Måste varit sagt att om han tar en ledande roll så blir det automatiskt A-lagskontrakt.

Då är Jonsson mer märklig. Finns knappast några deals att prata om i det fallet, utan då är det att han helt enkelt anses sitta på en defensiv potential, bara att man inte lyckades få någon HA-klubb att nappa på en utlåning?
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta:

Umegård är alldeles för tunn, Såg honom mot Brödernas/väsby.
Det hände inte mycket där!

Tror inte han kommer nå längre än HA Max!
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: SHL är en mycket bättre liga nu än vad den var då. Nästan inga juniorer gör ens 20p på 52 matcher
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Det är ju ändå lite slump ibland varför produktion sker. Eichel, Foppa och H.Sedin kunde ju göra poängspelare av yttrar som endera bombar eller grisar in pucken. Därför det är så viktigt med toppcentrar och yttrar som kan lira center. Det får väl ta tid här och plocka de som sökt sig högre men sen finner MoDo som en bra plats att köra på.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Umegård har gjort det bra i HockeyEttan. Skulle inte förvåna mig om han spelar i HA snart. Styf har bara visat upp sig i juniorhockeyn, och det är dags för honom att börja få igång maskineriet på seniornivå också. Om det är någon av dom två som spelar i MoDo i SHL om 5 år är det den förstnämnde i alla fall. Han är lite mer disciplinerad än Styf-bröderna.
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Olofsson gjorde 18 poäng på 39 matcher i SHL när han var i Kilpinens ålder.

Det finns potential i Kilpinen som jag skrev, men då måste han spela i HA nästa och börja producera direkt.
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Det kan hända väldigt mycket i den åldern. Några är väldigt sena i sin utveckling och kan nå puberteten sent, vilket gör att de ofta hamnar en bit efter i träning och explosivitet.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Vad Hinken ser hos Kilpinen? Tja, hans 48 poäng på 43 matcher i J20 ligger hyfsat nära de 53 poäng på 44 matcher som Victor Olofsson gjorde i samma ålder i samma liga. Drar inga jämförelser i övrigt, men det tyder förhoppningsvis på någon slags utvecklingspotential hos Kilpinen.
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Han har väl kontrakt ett år till så varför behåller man honom inte? Bra kille att ha i omklädningsrummet och för att tävla, sen om importerna börjar missköta sig och spela dåligt slänger man in en sån snubbe för att visa hur det står till.
Kommentera

Sv: Silly season
PrästenAgneta: Ville tog samma väg som Helmer Styf och Karl Umegård, dom försvann efter att ha sett så oerhört spännande ut, Hinken måste se något jag inte riktigt har sett hos honom.
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Vad ser man i dom där två om man får fråga? Visst, farsan till den ena har varit jävligt duktig i MoDo, men såååånen är väl lite gammal nu och har inte åstadkommit något särskilt under sina juniorår i MoDo. Han spelade heller inte HA förra året. Han måste lånas till HA nästa säsong, annars är det väl meningslöst att ha honom, för han tar aldrig klivet från HockeyEttan till SHL på två säsonger.

Den där Kilpinen verkar har spottat upp mycket poäng tillsammans med LP och verkar ha lite erfarenhet ifrån spel i Östersunds i alla fall. Kan man låna honom dit igen och han börjar producera så ser jag förlängningen som berättigad. Ville är jag inte lika övertygad med.
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: Tror lika många skulle sakna Örebro om de åker ur SHL, som det finns fotbollsälskare som saknar Örebro SK.

Tror aldrig jag träffat en person utanför Örebro som håller på ett lag från Närke.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Tror många föräldrar(mestadels pappor) med talangfulla barn vill leva ut sin ouppfyllda dröm via sitt barn. "Visst var jag egentligen ganska oduglig, men min son ska fanimej lyckas". .

Locktoner från agenter och Köpelag i SHL hypnotiserar Fadern och grumlar omdömet för vad som egentligen är bäst för ätteläggen

Denna hypotes har ingenting med Guld-Lennart att göra dock.
Kommentera

Sv: Silly season
Mano: De betalar bra. Det är en stor del av varför spelare väljer bla Örebro.

#rovdriftenpåungasvenskahockeytalanger
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Bra att få med de där grabbarna! Jonsson börjar se ut som pappa Hans The Horrible gjorde i Pittsburgh..
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: intervju med EJK i ÖA nu, Hinken har meddelat att han inte ingår i MoDos planer, tråkigt förstås då han har många vänner här nyss köpt hus samt ska bli pappa augusti. Inte klart och han var inbjuden att träna med MoDo men kör själv t.v.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Du är nog helt rätt ute när det gäller Hermansson. Modo gjorde allt för att Elton skulle välja Modo, gick med på alla deras krav. Men pappa Lennart ville hellre att Elton skulle spela i Örebro.
Kommentera

Sv: Silly season
Sedär! När man talar om trollen … så skriver de A-lagskontrakt!
Uppladdat:

450x300-img8101.jpegimg8101.jpeg

Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Lennart H får acceptera verkligheten bara. MoDo ville inte ha honom. Ska ju inte tala allt för mycket om ödmjukhet då jag ofta är en idiot här, men de MoDoiter som hänger i taket och bland annat Zäta i NHL har varit stenhårda och extremt ödmjuka. Sura ihop för att det gått emot nån gång verkar ändå inte vara framgångsrecept. Ta smällar och tugga på utan snack däremot.
Kommentera

Sv: Silly season
Mano: om Hermansson har samma karaktär som sin storebror förstår jag varför man inte satsade på honom. Den typen av personlighet passar inte in i MoDo.
Kommentera

Sv: Silly season
Mano: jag skrev inte att det var strategin, utan att det var en stor del av lösningen.
Kommentera

Sv: Silly season
erjo: Vi får nog hoppas att strategin inte är "det löser sig själv"... Men SHL-status spelar absolut roll.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Just i hans fall tror jag att det beror en del på att pappa Lennart blev bitter över att Nickas Nordgren fick jobbet han ville ha. Efter der skulle plötsligt sonen flytta

Generellt fattar jag inte varför yngre spelare inte prioriterar allsvenska lag. Ser man Mora och DIF så är det ingen tvekan om att de får väldigt bra utbildning.

Sedan är det en väldigt stor fördel att stanna nära hemmet och föräldrarna. Mycket lättare att fokusera på hockeyn och inte andra roliga saker.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Någonting gör ju Örebro aktivt (och bra) för att en spelare med den potentialen ska bryta upp och dra dit i så låg ålder. De har ju gjort det förut med Leo Carlsson (utan att göra några jämförelser mellan Elton och Leo i övrigt...), så det är ju en utarbetad strategi. Den måste Modo känna till och kunna möta upp.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Precis, rätt självsanerande om nån junis drar från MoDo till annan SHL-klubb nu. Sen fattar alla att det kan finnas orsaker som att flickvän vill bo och plugga nånstans. Vill man hänga i taket i NHL så har Ö-vik visat sig vara en bra plantskola.
Kommentera

Sv: Silly season
Mano: det kommer nog lösas till stor del av sig själv om vi lyckas etablera oss i SHL. Juniorerna vill spela för en förening som spelar i högsta ligan, det bekräftade Nordgren i någon intervju att vi hade väldigt många fler sökande till hockeygym nu än då vi spelade i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Silly season
Mano: Frågan är varför en så ung spelare flyttar och byter förening?
Kommentera

Sv: Silly season
Koff: När Örebro kommer till Ö-vik ska George & Karla gå till en bankomat. Sen in på ICA för räntan. Paprikachips får det bli.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Just därför hade det varit positivt om klubben lite tydligare kunde kommunicera kring den långsiktiga strategin för juniorverksamheten. Nordgren och kanske även Hinken kunde gärna få lägga ut texten kring hur man ska möta upp aggressiva föreningar som Örebro och Skellefteå och säkerställa att talanger från Ångermanland utvecklas och slussas in i a-laget hos Modo. Från TV-pucken och framåt. Så att vi slipper se potentiella storspelare som Elton Hermansson (i hans fall dessutom son till en gammal hjälte i a-laget) ta sig till stjärnorna genom andra klubbar framöver.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza:
Det är bara dyrt en gång!
Men förstår vad du menar. Få väl göra en indrivning mot Karla!
Att du äns la pengar på en sörlänning
Kommentera

Sv: Silly season
Koff: Tror du att jag är gjord av pengar? Gav ju 500 spänn till Karla. Nu ligger jag lågt..
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Tack, de har blivit bättre. Tror ändå att de tjänar i längden på att kläder och prylar känns dyrare än på Lager 137. Man kan skratta åt amerikanare ibland, men de är grymma på att mjölka fram stålar ur produkter. Tror det beror på att det var driftiga jävlar som tog båten över från Europa på 1900-talet ;-)
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza:
Ja för det handlar om kanske 20kr mer i kostnad för en bättre mugg.
Köpte inte du?
Kommentera

Sv: Silly season
Koff: Bra kommentar. Helt rätt. Tar de bra betalt ska det fan vara kvalitet, annars dör grejen ut snabbt.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Bra där! Om du mot förmodan inte får jobbet på BAE hoppas jag att du tar över Modos marknadsavdelning!
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza:
Det enda med Foppa-lådan som var negativt var muggen, alltså en standard mugg som är tråkig o dricka kaffe ur. Samt inte så god att dricka ur, även om Foppa höjer smaken. Ingen Filippa K mugg precis….
Kommentera

Sv: Silly season
*1921*: Tycker MoDo kan bli bättre på försäljning av grejer också även om det ser bra ut idag. OK, fråga gällande NHL-stjärnor först, men smacka iväg prylar med deras namn i högre takt. Gärna utomlands, då det lär sälja som Fjällräven typ, haha! Smart med Foppa-lådan t.ex. Mer sånt, sen kan det väl inte vara hela tiden ;-) Krizans krispaket 2024: En skön kudde, kall grisig kebab och grogg i fin liten flaska. Jag kan marknadsföring.
Kommentera

Sv: Silly season
Costanza: Tänker att kommunens minskade stöd påverkar helheten, men när det gäller just A-laget vet vi ju redan att budgeten höjs med ca 10 % inför säsongen 24/25. Tänker snarare att Modo snabbt försöker ställa om till ett lagbygge där man frigör pengar för toppfemmorna genom att satsa ungt, hemvävt och billigt (Norén, Oscar P, Theo N, Theo J, Lucas P) längre ner i laghierarkin.

Edit: Ser att Gavelo hann före mig med samma tankar. Great minds think alike, eller nåt! ;-)
Kommentera

Sv: Silly season
JoJo2613: Norén, Pettersson och Kilpinen knackar på underifrån och här måste Hinken frigöra lite utrymme.
Videbro förklarade för ett tag sedan hur viktigt det kommer vara för modos ekonomi framöver att man lyckas lyfta upp någon junior varje säsong och därför går det inte att ha för bred trupp med in värvade spelare
Kommentera

2692246 · »