1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479891 inlägg · 4078 ämnen

Forum

2698227 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
LP står alltså på fem poäng efter två träningsmatcher mot USA och Lettland. Blir otroligt intressant att se den första gruppspelsmatchen imorgon. Någon som vet var den sänds?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: imponerande att du skrev så mycket för att visa en väldigt liten poäng. Funderat på att skriva en bok? :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Blake: När det gäller Sedinarna så handlar det snarare om att de under nästan hela sina karriärer pratade om att de skulle komma hem till MoDo "innan de hunnit bli för gamla". Det finns säkerligen en rad faktorer som gjorde att de ändrade sig under årens lopp, men likväl... Tänk er att jag talar om för min sambo att jag ska gå ut med en polare:

"När kommer du hem?", undrar hon.
"Senast klockan 21!", svarar jag.

Sedan hör jag av mig kl 4.30 på natten och talar om att vi tar in på hotell i Rättvik istället, eftersom vi har haft så kul.

Hade jag berättat detta i förväg hade min sambo aldrig dömt mig, hon hade bara sagt "åh, vad kul ni ska ha!". Men jag tror de flesta kan förstå besvikelsen i att jag gjorde någonting helt annat än det jag hade sagt, och det faktum att vi träffade en cool brud med en Ford Mustang '67 som skulle på fest i Rättvik hade inte ökat förståelsen.

Men det finns även en annan aspekt i det hela, och det handlar om att ha en ödmjuk inställning till sin egen roll i samhället. Brett Anderson, sångaren i Suede, berättade att det var först när han närmade sig 50, som han insåg hur extremt privilegierad han var över att kunna åka till allsköns länder och i år efter år mötas av fans som lägger sina besparingar på att köpa skivor och gå på deras konserter. Och hur det därför är hans moraliska ansvar att alltid göra sitt yttersta för att de ska få en bra kväll, och vilka låtar han vill sjunga eller spela är egentligen sekundärt.

Inom ishockeyn ser vi lite samma sak när det gäller Tre Kronor. Många uppger att det var först efter 30 som de började inse hur stort det är att få representera sitt land, framförallt när man inser att det kanske inte blir så många fler chanser.

Jag är uppvuxen i Stockholm, och det var någon gång i slutet av 90-talet, som jag för första gången fick nys om Mamma Mia som någon sorts safari för oss som ville spana efter MoDo-spelare. Jag lyckades övertyga mina föräldrar att vi skulle äta lunch där nästa gång vi var på besök i Övik. Efter att ha suttit där en liten stund upptäckte vi att det satt några redigt biffiga besökare vid bordet bredvid. Jag kände nog inte igen dem där och då, eftersom jag mest sett dem på hockeykort och på lagfotot, men det började likväl kittla i hela kroppen. Det kändes som att jag hade kommit in på en hemlig klubb som fick möjligheten att sitta och käka mitt bland mina hjältar.

Efter en liten stund viskade min pappa till mig: "Om du tittar till höger så sitter Peter Forsberg där". Jag var säker på att han skämtade, men nej, där satt han - Min idol, som hade klätt väggarna i mitt pojkrum, och som desperat jag hade försökt få ett ishockeykort på, utan resultat. Jag vågade knappt titta åt hans håll, jag kände mig inte värdig. Det kändes så surrealistiskt att få sitta där och äta pizza, några meter från en OS- och Stanley Cup-hjälte. Jag var - tro't eller ej - väldigt försynt och ödmjuk som barn, så tanken på att gå fram och störa mitt i maten var otänkbar. Och efter en stund gick Peter och hans lunchsällskap (som jag har för mig var Salle) och safarit var slut.

Jag kände emellertid viss ånger efter detta. Visst, det var rätt att inte störa mitt i maten, men, det var trots allt min stora idol. Mina kompisar var så stolta över sina signerade tröjor, de hade minsann inte varit rädda för att få en signatur av sina hjältar. Var jag respektfull, eller bara en fegis?

Det gick ett par år, innan vi tog en tur upp till Övik igen och åt lunch på Mamma Mia på nytt. Inga ishockeyspelare i sikte denna gång, tills... Peter gled in. Det kändes helt overkligt, ungefär som att ödet hade gett mig en andra chans. Denna gång var han dessutom själv. Jag hade börjat högstadiet vid det här laget, och kände mig egentligen för gammal för att fråga efter autografer, och blotta tanken gjorde mig skamsen. Men till slut samlade jag mod. Jag tog en bunt reklamblad från Mamma Mia för att ha något att skriva på. De var väldigt tunna, men jag tänkte att om jag tog några stycken så skulle det ge tillräcklig styrsel på för att skriva på ändå.

Sedan lurpassade jag utanför (jag tror det var en boulle-bana på den tiden, men kan minnas fel), med pappa som paparazzi i närheten, för att föreviga detta magiska ögonblick. Och till slut kom Peter ut från Mamma Mia. Jag hade aldrig varit så nervös i hela mitt liv, pizzan höll nästan på att komma upp igen. Men med lite hjälp från pappa så samlade jag mod och vågade be om autograf och en idolbild.

Det är den enda autograf jag har bett om i hela livet, bortsett från när jag bad Greg Hetson signera min egentryckta Bad Religion-tröja i baren på en konsert i Lund 2004. Autografen och bilden i sig betyder inte speciellt mycket. De står i min bokhylla och påminner mig om en fin dag under min uppväxt. Men det som däremot än idag betyder väldigt mycket, var den enorma ödmjukhet Peter hade gentemot mig. Han stod snällt och tålmodigt och lät min pappa ta kort, och istället för att kladda sin autograf på min bunt med papper, gick han bort till ett bord och skrev lugnt sin autograf på blad efter blad...!

Om Peter istället hade fräst och sagt "Jag hinner inte, jag har bråttom", då hade jag istället kommer ihåg den där dagen med ångest och skämts över hur jag kunde vara så korkad.

Hans insats på det stora hela var såklart inte speciellt stor, men om man tar i beaktande att man blir påhoppad av folk hela dagarna, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år, är det ändå beundransvärt att ha ett sådant tålamod. Och det förvandlade en helt vanligt sommardag under min uppväxt, till något jag kommer minnas med värme i resten av mitt liv. Jag kunde titta på min bild och min autograf under kvällar då jag hade fått hjärtat krossat av någon fjortisbrud, och finna tröst i det. Typ "Haha, jag dög inte åt dig, men en av världens bästa hockeyspelare lade minsann tid på mig!".

Jag tror att detta är någonting väldigt många missar. Många tänker nog "Om jag flyttar hem, då kommer alla kräva guld. Jag kan bara misslyckas. Och om jag spelar dåligt, så kommer fansen minnas det, snarare än när jag var som bäst". Men... om jag ber er att beskriva det första ni tänker på med Per Svartvadet... Skulle ni då berätta om hur det var han som värvade ihop laget som gjorde att vi åkte ur SHL och fick harva i HA i 7 år, eller skulle ni berätta om hemvändaren som fixade vårt efterlängtade guld?

Tänk hur extremt få personer i världen som har denna "makt". Att genom att spela en säsong i ett lag och skriva lite autografer, kan ge barn, ungdomar och även vuxna, minnen för livet. Upplevelser som hjälper oss ta igenom mobbing, skilsmässor, dödsfall... Det är rätt fantastiskt egentligen.

Där och då, när kroppen gör ont, man har småbarn att ta hand om och inte fått fira en normal jul eller haft en längre semester på 15 år, så är det förstås helt förståeligt att högsta prio kanske inte är att lämna familjen och spela i en sämre liga på andra sidan jorden. Men om man istället hade vänt på det, och frågat spelarna: "Du har 500 miljoner kronor på banken, du kommer inte behöva jobba mer i resten av livet... Om du spelar ett år i MoDo, så kommer du ge 10 000 barn ett minne för livet", så kanske de hade sett det på ett annat vis?

Pengar, tävlingsinstinkt, familjesituation i alla ära... men jag vill ändå tro att de flesta av oss brinner för att sprida hopp och glädje, även om vi inte tjänar på det själva alla gånger. Om jag fick välja mellan 100 miljoner på banken och vara en folkets hjälte tills den dag jag dör, eller 500 miljoner på banken och dö som en bortglömd miljonär, då hade trots allt valet varit enkelt...

Jag hoppas därför att en spelare som Hedman, som trots allt har ett väldigt stort MoDo-hjärta och inte har någonting mer att bevisa, kan känna att det finns någonting lockande i att sprida lite hopp och glädje i Övik innan han lägger skridskorna på hyllan. Jag vill ändå tro att när man ser tillbaka på sin karriär, så är det inte pengarna som är i fokus, utan de kvällar man fick folk att sjunga, dansa och vara glada.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
erjo: ja verkligen han var grym i Oskarshamn och tror han skulle ta åt sig Karlins hockey rätt bra med den spelstilen
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gewe: han är inte aktuell, men vore en dundervärvning som du säger.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Är Smejkal aktuell för er eller är det bara önsketänkande?
Vore en dunder värvning isåfall :-)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: varför lägger du inte till med ett -er på alla spelare?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Lassi
Eltonius
Eriksson Ek (Lån till allsvenskan)

Hägg - Winberg
Bernhardt - Näsen
Rundblad - Berg
Noren - Byström

Ranta - Smejkal - Olofsson
Woods - Jasek - Aagard
Yetman - Vigneault - Södergran
Ohlsson - TJ/LP - OP

Bänk: Niederbacher
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
mrpm:

Konstigt hur olika vi läser tidningar.:

Min tolkning är följande:

1 center, 2 backar in garanterat.
Och sedan om pengarna räcker så tar dom in en till ytterforward?

Går det verkligen att tolka den saxade texten nedan på annat sätt?


– Tanken är som sagt att vi ska ha in en center och två backar och eventuellt en ytter om budgeten tillåter det. En center och två backar måste vi ha in, sedan styr det så till vida hur mycket pengar vi har kvar. Men vi skulle vilja ha in en ytter till.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Schöönt: budgeten håller inte på att spricka, men det är klart att prio är 1 c och 2 backar till och det får lite kosta vad det vill, inte så att dom är oansvariga med pengarna men bara för att leka med siffror, säg att modo har 350k kvar i månaden att lägga på 1c och 1f (totalt påhittad siffra), om centern kostar 250k så behöver forwarden rymmas inom 100k, kostar centern 275k så blir det 75k kvar för en forward... modo vill inte boxa in sig i ett hörn och inte kunna få centern och backarna dom vill ha för att dom gett "för mycket" pengar till en forward, därför uttrycks det som "om det finns pengar över".

som karlin sa idag så vill dom ha en spelare med offensiv lutning men vi får se om det finns kvar någon sådan i prisklassen om en månad:) kan bli en etablerad spelare eller en "chansning" från allsvenskan, det får liksom landa efter allt annat är klart men det kommer att komma en forward också, det är jag helt säker på.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Ska man tro Hinken i senaste intervjun blir det bara en ytter om det finns kvar pengar till det. Känns som det kanske blir en spelare för typ en tredjekedja isf för de få slantar som eventuellt finns kvar?

Ranta - Jasek/X - Olofsson
Woods - X/Jasek - Aagaard
X - Vigneault - Niederbach
Ohlsson - TJ - OP/Södergran
LP

Vet inte riktigt exakt hur jag skulle ställa upp men ska nog inte ha för stora förhoppningar att den här eventuella forwarden kommer vara topp 6 klass. Kanske en spännande spelare med fin uppsida?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Ser man till ÖA artikeln så bör det vara något i den stilen som Modo är ute efter, "Om pengarna räcker" till en ytter då är det ju förmodligen en tänkt första lineforward.

Modo bör "testa" / göra som när Karla "skulle hem" och köra en supporterinsamling för en toppytterforward i mitt tycke. Om nu budgeten håller på att spricka..
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hinken:

Jag skulle nog gå tillbaka till HA 2022 kedjan som är samspelta och köra dom som en 3:e lina?

X-Winberg
Bernie-Näsén
Rundblad-X
Norén-Berg

X - X - Olofsson
Niderbach-Jasek-Ranta
Woods-Vigneault-Aagaard
Sebbe- TJ - Södergran/OP

Ge Nieder eller TJ chansen här,
Eller byt plats på Woods och Niderbach om det inte funkar
(Sedan kan vi alltid köpa in spetsig ytter längre fram i säsongen)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Förresten, MoDo har börjat lägga upp på sin youtube-kanal men postar det inte på andra sociala medier av vad jag kan se.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hinken: ”Stabil tvåvägscenter” tolkar jag som att det kanske ”bara” blir en spelare i Vigneault-klass, men bygget som helhet känns absolut som en uppgradering oavsett!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Då låter det som att dessa luckor ska fyllas

X-Winberg
Bernie-Näsén
Rundblad-X
Norén-Berg

X - X - Olofsson
Woods-jasek-aagaard
Ranta-Vigneault-Nieder
Sebbe- TJ - Södergran/OP

Om vi prickar rätt kan det bli en rejäl uppgradering?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Wayne Gresky: de va ett jävla tjat som silfverberg och Bäckström vem bryr sig?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Med tanke på operationen Bäckström genomförde så framstår det som ytterst tveksamt att han kommer att spela hockey igen. Tackar han nej till 100 miljoner för att göra ett långsökt comebackförsök i Brynäs så blir jag förvånad. Gissar istället att han möjligtvis gör ett sista försök att spela i Washington om kroppen känns bra, men annars är kvar på LTIR hela nästa säsong.

Silfverberg har 0 poäng på sina senaste 27 landskamper. Hans senaste poäng i Tre Kronor var 2 assist på 12 matcher 2014, så det känns som mer än en tillfällig formsvacka och dålig matchning. Tror absolut att han kommer att göra ett bra jobb för Brynäs, men räknar inte med att han kommer att göra poäng i samma takt som när han senast spelade för klubben.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
*1921*: Enl MK ska 2 backar, 1 Center och 1 Forward in.

En förstaback, resolut, logga mycket istid. Ingen poängspelare nödvändigtivs.

Den andra backen mer allround.

Center. Tvåvägs, stabil.

Forward, ännu inte bestämt profil. Eventuellt åt det offensiva hållet.

Förhoppningsvis kommer det någon nyhet snart.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nytt avsnitt av Nedsläpp Modo med Karlin som gäst!
Kommentera

Sv: Silly season
Slurp: Vem? :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Blake: Det var väl en hel del skador med diskbråck och annat som spelade in för Sedinarna också. Jag har full förståelse för att man med en väldigt sliten kropp väljer att avsluta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Blake: precis,
Sedan om sedinarna frågar sina barn att flytta till Övik så kanske dom gråter av att inte vilja släppa sina bästa kompisar och skola.
Tänk själv att tvinga flytta inför gråtande barn.
Nä, acceptera att vissa inte flyttar hem bara.
Supportrar som flyttat från Övik? När flyttar ni hem o gå på matcher och stötta klubben på plats?

Det är mycket som ska klaffa.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Sedinarna ville inte spela HA, men kanske dom kommit om vi lirat i SHL? Sedan kan ju det även vara så enkelt att man inte trivts i sin moderklubb, varför skulle man då välja att gå tillbaka dit efter NHL?

Förstår inte varför man ska vara skyldig att återbetala till moderklubben för att man blivit världsstjärna? Klubben har väl redan fått betalt nog med pengarna man fått från NHL plus gratis marknadsföring att en spelare lyckats.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Framnäs:
Hur läser du ut det av nuckys inlägg?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Fast Silfverberg var kass förra VM. Kanske fick han fel roll, men han var riktigt dålig. Sedan tror jag att han kommer att vara mycket bättre än i den turneringen då han kommer få tid att anpassa sig till Brynäs spel och få en roll han passar i.

Sedan är det ingen garanti att en spelare som kommer från NHL passar i SHL. Just defensiva spelare som inte är raketer på skridskorna får ut betydligt mindre än en offensiv spets eller med bra spelsinne. Kommer Silfverberg vara bättre än Olofsson? Mycket möjligt, men man kan inte utgå att det automatiskt blir så för att han kommer från en bättre liga.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Mhm, så Foppa och Näslund hade ingen vinnarskalle då? Våra första svenska forwards som blev prisade i NHL awards för annat än gentlemans-egenskaper, dvs endast för prestation.

Båda två kände ändå att det skulle vara fel att inte runda av där det började, och spelade på med smärtor eftersom viljan var större än någonting som pengar kan locka med.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB: Jag tycker att Modo haft beundransvärt hög återvändarprocent på sina NHL-exporter genom åren.
Som Nucky skriver: De allra, allra bästa (Sundin, Lidström, Alfredsson, Lundqvist, Zetterberg) återvänder sällan till Sverige. Ändå fick vi Modoiter se både Peter och Markus i Modotröjan i slutet av deras karriärer. Det är nästan unikt.
Från den lite lägre NHL-hyllan har vi fått hem namn som Molin, Jonsson, Timander, Svartvadet, Salomonsson, Sundström, Påhlsson och Enström.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Precis. Vi får fram världens bästa spelare andra lag får fram medelmåttor.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB: MoDos problem är att sån som Vigge och Sedinarna har varit FÖR bra.
Att kliva ner från absoluta toppen i världens bästa liga för att harva i SHL för småpotatis(oavsett vad vi betalar) tar nog rätt hårt på motivationen.
Lyssna på Hockeypuls med Ullmark där han pratar om att alla tar för givet att det är pengarna som styr, men minst lika stort är att inte längre få mäta sig med de bästa i världen.
Det är extrema tävlingsmänniskor vi pratar om.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Specter: Beror nog helt på hans och familjens situation därborta och hur arbetsgivaren ser på hans framtid.
Om båda parter vill samma sak så tror jag dessutom att pengarna inte är prio ett för hans del. Isf är det kanske mer troligt att Washington väljer att mer eller mindre släppa honom för att spara pengar.
Visst, ett långskott men inte helt uteslutet som jag ser det
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: tror du att Bäckström bryter sitt kontrakt och tackar nej till 100 miljoner för att vända hem i förtid?

Hade varit kul att se Bäckström, men ser det ytterst osannolikt att han spelar i Sverige i höst
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB:
Kan ju ha att göra med att dom är en tongivande spelare i sitt lag ända in i kaklet.
Och att kontraktet då ger en jä.....la massa stålar.
Och sedan känner man sig klar,
Eller att kroppen säger ifrån?
Och en annan sanning är att man vill stanna där för att man trivs med ett delat boende där och I Ö- vik på sommrarna!
Inget konstigt i det?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Silfverberg har haft problem med hälsan vilket har tagit på kroppen. Man ser tydligt att han har tappat ett steg eller två. Det är ingen poängspruta Brynäs får hem men absolut en nyttig spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB:
Vilka spelare menar du?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Shangattay:

Det har jag ofta undrat över,
MoDo genom åren (oftare förr) har producerat en del spelare som varit duktiga (nästan bäst) i NHL,
Varför har de inte i tid kommit hem och hjälpt MoDo innan de slocknat som stjärnor,
Det är väl inte bara bröderna Sedins som hade kunnat gjort det snyggare mot moderklubben?!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Storken är ju bara jätteorolig över att vi potentiellt har andra ”dinosaurier” på ingång, utöver Silfverberg.
Typ: Christian Djoos, Oscar Lindblom och Bäckis…
😉
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Precis.
Vår okunnige stork har aldrig fattat ex vilken roll Silfverberg främst hade i förra VM.
Att klassa honom som ”kass” bara för att han inte öste in en massa mål är ju så där lagom seriöst och kunnigt.
Kommentera

Sv: Silly season
Brander: 1 av 20 gånger folk på forumet hävdar att spelare är klara så stämmer det. Att slurp bara har 4 inlägg får det inte att se ljusare ut.....
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Kan detta kanske vara något får inget förlängt i Växjö. Vet dock inte om han redan är klar för någon. Verkar också som han haft lite skade problem.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Det är klart Silfver håller för SHL. Men han kommer få det jobbigt med att göra poäng. När man har brunkat i NHL halva livet blir man inte en poängspelare i världens mest defensiva liga
Kommentera

Sv: Silly season
Slurp: På riktigt?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L:
Kan handla om roll också och SHL är lägre nivå än VM/NHL.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Shangattay: Silverberg är slut på stor rink, såg vi förra VM när han spelade.
Han var kass då och jag tror inte han kommer bli bättre.
Dessutom ska han dras med en hög övriga spelare som har framtiden bakom sig sedan länge.
BIF måste byta ut halva laget om dom ska lyckas hålla sig kvar.
Kommentera

Sv: Silly season
Slurp:
Kan det vara denna då
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Om vi i Modo fick hem en egen produkt som varit ordinarie i NHL hela säsongen, skulle du då verkligen hävda att den killen inte längre var en spelare för SHL?
Kommentera

Sv: Silly season
En stor stark center är klar hör jag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L:
Dinosaurie? Från NHL..
För några veckor sedan satt vi här och jubla över ett 5 årskontrakt med Olofsson som är 1 år yngre?
Som har spelat i en lägre liga än Silfver de senaste åren?

Dom skrev 2 med honom?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ja, Brynäs har spelare som inte höll måttet för två år sedan och nu tar man hem ännu en dinosaurie.
Silverberg är ingen spelare för SHL längre, det är som med Olle Liss det är bara ett bra skott resten räcker inte till längre.
Sen förmodar jag att dom kommer ge alla stofiler kontrakt för lång och trogen tjänst.
Därefter ska man hitta en målvakt värd namnet och det kan man ju fundera på var man hittar en sådan?
Clara sticker väl till FBK?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Ja detsamma! Hatar ingen modoit, inte ens JFK👍 I slutändan är det bara sport det handlar om🏒😁
Kommentera

2698227 · »