Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Södertälje-Mora!

989646 · » Till forumet


Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:
Något som ofta glöms bort i sammanhanget när man talar om Moras flyt det året man tog klivet upp, är det helt korrekta mål som felaktigt dömdes bort, efter att Mora tagit ut målvakten, i ett bortamöte mot Saik.
Om inte det målet felaktigt hade dömts bort, hade skillnaden mellan lagen varit minst två poäng mindre inför avgörandet.

MVH / Gränspolisen
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare: Vad gäller Mora: Som man bäddar får man ligga!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: Se där det sket sig...kunde inte hålla mig ;)

Inte om du frågar dom jag jobbar med...
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:
Tack för att du visar att det finns normala SAIKare! ;0)
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare: Äh!! Drar från eran sida nu då man fått klargöra sig en del å går över till ödsligheten hos oss istället ;)...så ni får i lugn å ro diskutera era egna istället.

Tack för mig...för närvarande kanske man ska tillägga!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Frisco: Ineffektiviteten håller i sig även numera...
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knogen: Oki...då kan vi ena oss mot Brynäs å Lule då...för lite + för er torde det bli om nu Leksand går upp så försvinner det åtminstonde ett lag i mellanskiktet av Svea rike...om man nu får lite energi över efter ha öst det på ens eget lag i första hand då...

För ifall Brynäs inte får fart på dom själva å hamnar i kvalserien så vettif*n om den eran tar deffinitivt slut då å man får börja om som Västerås fick...
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Forever MIK: Matchen mot Bajen minns jag som igår. Sista 10 minuterna av den matchen var nog inte Bajen ur egen försvarzon men höll ändå tätt sista 10 till en 3-2 seger.
Skotten i sista var nåt i stil med 25-3 men jag tror sekretariatet bara skrev upp hälften av skotten. Har nog aldrig sett något liknande i överlägsenhet på en hockeyplan och samtidigt även vm i ineffektivitet. Bajen kämpade som de hade allt att spela för i den matchen. Högaktningsfullt.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:

"...men kanske 16 år av frustration av att titta upp mot Elitserien satt en hel del griller i huvuden hos vissa."

Här snackar vi 29 år. Men inte skyller vi på Skellefteå för det ;-)

Vad gäller två Dalalag; Frågar du mig så är svaret glasklart. För Moras del vore det inte alls bra med Leksand i elitserien. För Leksand spelar det nog ingen större roll om Mora är där samtidigt som dem. De har redan så stor del av publikmarknaden, så de kan nog ha råd att ha oss där. Leksingar, överallt leksingar, du vet, och merparten av mänskligheten gillar ju att flyta med den stora strömmen, som bekant. Det är väl tryggast så.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru:
Om jag inte är alldeles ute och irrar så hade väl det norrlänska laget två matcher på sig att fixa kontraktet. Första försöket som var på hemmaplan och mot bajen (ett redan avsågat bajen) sket sig, nästa försök var på bortaplan och även det mot ett avsågat lag, även detta försök sket sig. Att detta skall vara vårat fel förstår väl vem som helst, vems fel skulle det annars vara? Vad sa du? deras eget fel som på grund av nervdaller och oförmåga misslyckas i två raka matcher. Ge dig nu Metal och alla ni andra, klart som fan att det är vårt fel, det räcker med IQ fiskmås för att förstå det.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare: Jag skrev just halva året ;-)
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Tången: Eeh??!! Har du gått i skolan,eller? Du har inte tänkt på nåt som kallas midnattsol...ju längre upp du kommer ju ljusare det blir på nätterna...iåförsig bara på sommrarna men ändå...jag vet inte hur det ser ut i Mora på sommar nätterna men i Ume är det rätt ljust på kvällar å nätter sommartid...
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: Jag högaktar mitt Skellefte AIK fast jag ej kommer från den staden/kommunen eller bott där...bor istället i stan där laget som vi Skellefte AIK:are kallar Skellefte södra spelar i (Umeå om nån skulle fudera på var).

Men är just av den åsikten som du skriver i punkt 1 å 2...men kanske 16 år av frustration av att titta upp mot Elitserien satt en hel del griller i huvuden hos vissa.

Å till en annan sak då jag ändå sitter å försöker författa...ifall nu Leksand tar klivet upp igen...är det speciellt bra för er det? Möjligen publikmässigt...men i långa loppet med tanke på lokala sponsorer å så...finns det marknad för 2 Dalalag.

Snackar en del med hockeyintresserade på jobbet å vi är ganska eniga att det gynnar inte Umeås lag(vill inte ödsla energi på att skriva namnet av princip) på att ta sig upp i Eliten då det finns 3 lag med jämna mellanrum på den Norra kusten å att de skulla spränga in sig mellan oss å Modo kommer förmodligen inte kunna ske ifall nu inte Lule eller oss trillar ner igen.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru:
tillkommakortande = tillkortakommande.

Skyller på danskt tangentbord.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knogen: Du får välan ha lite förståelse för SAIK:arna. Tänk dig själv att leva och bo uppe i det ständiga mörkret under mer än halva året. Inga solvitaminer där inte.Detta gör att deras hjärnor fungerar lite långsammare än torskars dito.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:

"Om jag ej missminner mig så var det väl nåt lag som inte ställde upp med starkast möjliga lag i den kvalserien...var det inte en andramålis inblandad?"

Det är väl Bajen du syftar på tänker jag? Men frågan är ju hur logiskt det är att SAIK-anhängarna ska vrålhata Mora IK för det? Det är ju som att jag skulle skälla ut grannen för att chefen inte gett mig högre lön. Å andra sidan var det samma visa sist jag tittade på internetbajssidan hockeykultur, när Mora lyckats vinna över ett av topplagen (kommer inte ihåg vilket lag nu). Där spydde era tjusiga supportrar galla över Mora IK, istället för att - som brukligt är vid sådana tillfällen - spy galla över topplaget som inte gör som man kan förvänta av dem.

Om jag varit SAIK-anhängare hade jag nog varit rätt överjävligt mer besviken över mitt eget lags insatser, än inriktad på att projicera ilskan på en helt oskyldig aktör i sammanhanget. Det finns någonstans en feghet i SAIK-anhängarnas agerande, kan jag tycka. Och för mig är den helt oförklarlig.

Å andra sidan hade jag också som SAIK-anhängare varit rätt överjävligt skamsen över mina supporterkollegors övertydliga utlevande av försvarsmekanismer för att slippa se sin egen klubbs skuld i det hela. Tyvärr verkar det inte finnas många SAIK:are som gör det. Du tillhör väl undantagen.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:
Så den allmänna sanningen bland SAIK-supportrar att det var Moras fel att något annat lag inte ställde upp med starkast möjliga lag?

Borde inte den egna besvikelsen projicerat sig på
1) det egna lagets tillkommakortande.
2) lagen som inte brydde sig om att avsluta serien snyggt.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Bukefalos: Å vad som skrivs å tycks om MIK av Skellefte AIK:are behöver du väl inte läsa.

Å vad är rätt sida om gränsen då...är du nån internetgränspolis?
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: Det har ju att göra med eran uppgång till Eliten...å det sätt det blev till...fast i mina ögon sett så ska man i-n-t-e skylla på andra då man inta gjort klart själv med avancemang innan.

Om jag ej missminner mig så var det väl nåt lag som inte ställde upp med starkast möjliga lag i den kvalserien...var det inte en andramålis inblandad?
Kommer inte exakt ihåg...har förtränkt de hela så gott det bara gått.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Tången: Kan bara meddela att det går lika jäkla dåligt i reprisen ;-(
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: DalaChark platsar väl var som helst! T.ex som ett utställningsexemplar, eller vad som helst, men klart att puckot platsar!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
För övrigt så fick vi i kväll en lektion i riktigt ordentlig destruktiv försvarshockey.
Kan MIK höja sin förmåga i detta spel ett snäpp, (vet att det är trist) så tror jag man klarar en ev. KS.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Puppe:
Ja.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ola: Jag tror på din andra teoti!! Tur att en saikare håller på å friskna till då!!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
SIVASN:
De tyckte nog att det var på deras bekostnad. De hade ju saken i egna händer efter att Leksand redan var avsågade.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ola: Med andra ord, ren skär gammal avundsjuka.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru och Knogen:
Håller helt med. Men förmodligen har lidit så när de sett Mora i elitserien, och de själva fick spela i allsvenskan, att deras hat bara vuxit. När de sedan själva gick upp, såg de sin chans att förpassa Mora till den serie där de anser vi hör hemma. Och förra året gick det inte alls såsom de hoppats, och hatet växte väl ytterligare. Det här är bara en teori. En annan teori är att de helt enkelt inte är friska.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ola: "deras bekostnad"?? trodde det va på leksands bekostnad va de inte dom som åkte ur? äh va vet jag???
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Dahlman såg pigg ut i de byten han fick. Hoppas han är med 100% i nästa match. Kanske kari kan stuva ihop en bra spetskedja mot SAJK, Dahlman, Hisey o någon som kan röja framför mål.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ola och Alisandali:
Ja, jag känner till KS 2004.
Men jag förstår ändå inte hur något som borde gjort en förbannad i en tre veckor gått fullständigt i baklås.

Inte ens DalaChark platsar ju där.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ola:

Det var ju ändå knappast vårat fel. De hade det i egna händer, men knöt inte ihop...öh... händerna. Att det ska leda till sådana aversioner som de exempel man ser på den förnämliga sajten hockeykultur (som jag numera kategoriserar som internetbajs, och därför inte tittar på längre) är ju rena dagisfasonerna.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knogen:
En gissnig från en förvirrad Leksing tror att det har att göra med att ni knep deras "säkra" ES-plats när ni gick upp , men det är ju bara en gissning .
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knogen:
Jag tror att det fortfarande är kvalserien 2004 som spökar. De tyckte inte att vi var värda platsen i elitserien på deras bekostnad.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Knegare:

Jag måste instämma i Metal Gurus undran. Vad i hela glödheta är det som gjort att SAIK-supportrarna plötsligt ser Mora IK som någon pestsmitta? I min värld är SAIK och Mora IK två lag som borde vara allierade i många hänseenden.

Jag överdriver faktiskt inte när jag säger att vi är väldigt många som är ytterst förvånade över SAIK-supportrarnas antipatier. Vi förstår inte, så snälla förklara för oss!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru:
Absolut, det gör jag också!
Mitt inlägg ska ses som en vädjan med tanke på din fråga till Knegare, om olika Saik-fraktioners aversioner gentemot MIK som förening. Knegare vittnade ju i sitt inlägg om att han tidigare haft en släng av antisympatier mot MIK.
Som sagt, det var en vädjan, så länge han håller sig på rätt sida repet.
Inget annat.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Forever MIK: Milt sagt, och vilket powerplay! man har i Mora .det hjälper inte hur man tränar,man har inte spelarna för det, finns ingen som kan ta in pucken lungt och fint,där ser man skillnad mot ssk dåligt passningsspel,MEN spelet har blivit betydligt bättre fem mot fem det kan visa sig räcka ganska långt
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Bukefalos:
Angående Knegare, så ge'n en chans för böveln.
Han pratar ju som folk, ju!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
horcoff: Du menar väl Kudroc? Och då menar jag att den närvarande publiken i FMMA lyckats få domaren att vrida på skallen.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru:
Då har man sett samtliga MIK:s matcher mot Tälje på plats och man kan konstatera att vi verkligen inte har marginalerna med oss när vi möter detta försvarsinriktade lag. SSK 07/08 är en kopia av MIK - dock en något bättre sådan.
Efter att man vunnit kriget i mittzon och skaffat sig en ledning i första akten, följs resterande perioder av en strid ström icing-puckar.
Ett tappert kämpande Mora var ytterst nära att kvittera på slutet, men den lilla turen (eller kanske oförmåga) saknades.
Tack för att alla övriga resultat gick med oss dock.

Knegare:
Personligen börjar jag bli evinnerligt trött på att läsa om vad olika Saik-supportrar tycker och tänker om MIK, så vänligen betänk detta medans du fortfarande håller dig på rätt sida gränsen.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
horcoff:
Var väl en ok match för att vara "flinet" winnerborg. Däremot så fegade han ur på slutet när ssk hade en redan på bänken, släppte två solklara under det näst sista pp vi hade
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: Kan jag få en domaranalys?
Jag tyckte Vinnerborg tog för endast markeringar på Moringar, medans bla. Kurdoc fick bete sig hur han ville.
Man dömer många matcher till motståndarnas fördel i början av matcherna för att sedan kompensera när det är för sent.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Ååh, Knegare:
En SAIKare som kan TALA utan att tugga fradga när det finns Moringar i närheten!!!! ;0)


Kan du förklara för oss som inte riktigt förstår vad som försigår i de flesta SAIK-supportrars huvud vadi Skellefte-bornas outsinliga svarta hat mot Mora består i, som inte ens kan slås av Leksandssvansens dito.

(Jag är fullständigt seriös nu, om du skulle undra...)
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru: Har faktiskt som de flesta andra Skellefte AIK:are haft ett horn i sidan till ert Mora tidigare...men det har vänt så till vida att jag hellre ser er i eliten än både präktiga Brynäs å dryga Lule...men för den skull så vore det gott med minst en pinne mot er på lördag.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Forever MIK:
Vi behöver mer poäng, ja.

MEN
Luleå och Brynäs vann inte,
samtidigt som vi tog igen fem mål på Luleå, och har fem kvar.

Det hade varit betydligt värre om vi förlorat med 100-0, samtidigt som både Brynäs och Luleå vunnit med 1-0 på slumpmål som studsat in via domarna.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Forever MIK:
Ska Mora vara med gäller det nog att vinna matcher på egen hand.
Tyvärr gick det som Sida sa men med det blir vinst på Lördag.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Metal Guru:
Vi måste för f-n vinna när dom andra förlorar. Spelar väl ingen roll om dom andra förlorar med 100-0 om inte vi vinner
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Kenny:
Positivt: Vi tog in fem mål på Luleå. Och förlorade inga poäng mot de vi ska ha bakom oss.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Fan vad bedrövligt, rent ut sagt URUSELT.
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Beklagligt att ett lag som slår icing en hel match ska få vinna!
Kommentera

Sv: Södertälje-Mora!
Tröja nr 23: Nu ser man hur vetenskapligt det är, Vinnerborg har ju gett sig tusan på att SSK ska vinna eller ;-)
Kommentera

989646 · »