1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

26926 inlägg · 5183 ämnen

Rögle BK säsongen 12/13

« · 1525960 Till forumet


Rögle BK säsongen 12/13

Det känns ganska obra att den senast aktiva tråden i Rögles forum heter "kanske elitserien". Därför denna nya skapelse.

För att bjuda på några egna funderingar, är jag försiktigt hoppfull efter att ha följt referat från de senaste matcherna trots mager poängskörd. Efter att ha sett matchen mot HV på plats kändes det mest misär. Hoppas att nyinplockade Zaar kan fortsätta att fungera som vitamininjektion för resten av laget. För någonstans blir det förbannat tröttsamt med "hedersamma uddamålsförluster", både i huvudet och i tabellen... 

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Okej okej okej, message received and understood. Det blev tröttsamt med "hedersamma uddamålsförluster"? Jamen jaaa, då övergår vi till något annorlunda - total massaker och förnedring i stället! Allt för omväxlingen. *suckar tungt och samlar nya krafter*
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70:Hmmm,  håller tåget på att avgå, o ni står kvar på perrongen? Igår va ni bättre i mycket, utom på att måla - Weksiös spark av tränare verkar ju inte gett nåt lyft, vad ska Ni göra?
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Nej det är onekligen väldigt lite av klackarna i taket som Röglesupporter för tillfället. Tidigare under säsongen har det gått bättre för Rögle ju mindre jag följt matcherna, men nu funkar inte ens denna ovetenskapliga hokus-pokus-taktik längre för igår höll jag mig undan alla kommentarer och sportradio tills det var slut. Och "bättre i mycket" hjälper ju inte, om det inte blir flest mål...

Jag tror inte heller att tränarbyte är på långa vägar tillräckligt för att skaka om Rögle tillräckligt. I så fall får det vara i kombination med en större uppröjning. Flera individer på flera platser framstår antingen som direkt oengagerade eller så får de inte alls ut en vettig kapacitet. Och så snart någon blir skadad som Jensen senast så får även de med underkapacitet hållas alldeles för stora delar av matchen. Hampus Lindholm är mycket saknad. Ja, Kung Kenny också, för den delen:-)

Aaltonen var däremot ett gott tillskott till laget och klart bäst när jag såg matchen mot Växjö senast, äntligen någon som tillför lite jävlar anamma och snärt i skridskoåkningen, men det räcker ju inte på långa vägar med en sådan. Och hur länge kommer han att känna sig motiverad att ge järnet, när det brister på så många andra håll och laget sjunker som en gråsten i tabellen och snart inte har något streck alls kvar att spela om? 

Tom Preissing känns oerhört överbetald för det han uträttat hittills, nästan vad han än får i lön. Tjärnqvist känns allmänt trött och mycket ohungrig. För att nämna några som man borde kunna förvänta sig mer attityd och resultat från.

Vad vi ska göra? Ja, just nu känner jag nog 1) på något sätt överleva en mycket mycket lång och föga underhållande grundserie, 2) bänka de som framstår som mest oengagerade legoknektar och slussa in ytterligare från juniorleden och/eller några med minst Aaltonens kapacitet och vilja i avvaktan på den kvalserie som redan skymtar runt hörnet. Och 3) ännu en gång genomlida den för utomstående kanske spännande men för berörda alltför nervslitande serien i mars - april. Så huruvida NHL kommer igång eller inte känns inte som det mest avgörande för Rögles fortsatta öden i nuläget.

Alternativt 4) Hoppas på att Hockeyguden plötsligt kommer på att "ja just ja, Rögle Bandyklubb, i lilla Ängelholm! De hade jag alldeles glömt bort. Men det vore spexigt om de gick till slutspel, det får vi ta och ordna till."

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70:
Även om Alternativ 4 låter som ett uppgivet skämt, så är det ju så att när man tittar på någon serie i efterhand där just ett förlorat lag fått en lidnersk knäpp, så är det ofta just denna förklaring som verkar allra troligast.

Samma manskap. Samma ledarskap. Samma motståndare i samma arena inför samma publik. Och plötsligt fungerar allt som inte fungerade tidigare.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Så jävla spännande avslutning på den här matchen - 4-0 till Rögle 8min in i tredje, se'n gör LHC tre mål, har stolpskott, rullar på mållinjen, helt öppet mål men missar...

Samma manskap. Samma ledarskap. Samma motståndare i samma arena inför samma publik. Och plötsligt fungerar allt som inte fungerade tidigare

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Metal Guru: Och så kom det sig, en kulen oktoberkväll i nådens år 2012, att Hockeyguden satt för sig själv och spelade läpp och glodde
på en (mycket trist) elitserietabell.

Och i ögonvrån fick han - eller hon? - syn på det lilla samhället Ängelholm och skakade på huvudet med en suck. "Pffft", tänkte han/hon/den. "Titta på dessa människor. Där står 3976 själar, samlade för att se sitt lag spela ännu en match. Ett lag som spelat en komaframkallande hockey, och som håller på att drunkna sist i tabellen. Och nu ska de möta ett av seriens
starkaste lag.

Jamen lycka till. 3976 förvirrade själar, en lördagkväll. Det finns så MYCKET annat de kunde göra. De kunde gå på bio. De kunde sitta i tv-soffan och glo på Så mycket bättre, pimpla vin och äta tacos. De kunde sticka en tröja. Lägga patiens. Vad som helst, skulle vara mer gynnsamt för deras mentala hälsa. Men här står de, och klappar ynkligt och
sjunger sina ramsor lite tamt.

Men vad är det då för FEL på dessa människor? Har de ALLS inget innehåll i sitt liv? Njuter de av utdragna plågor i alla former? Eller, är de kanske bara lite... efterblivna?" Hockeyguden rapade, och sträckte på sig. Och sedan tänkte han/hon/den: "Nåja. Nu är det dags för lite rockn'roll."

Och i Lindab Arena stod bland annat en åskådare som vi kan kalla K70. Och hon var i lika delar häpen och mycket lycklig. Ty det spel hon fick se Rögle spela, kunde hon inte påminna sig att hon sett sedan bröderna Abbott ännu var grönvita. Och den inställning som bland annat Alexander Barta förmedlade med både blick och kroppsspråk, den var närmast att jämföra med Johannes Salmonsson då han klättrade över och GENOM en 100kilos Moraback för att spela fram Mattias Sjögren till 2-1, när Rögle avancerade till ES för drygt fyra år sedan.

Även när matchen var slut, log hon nöjt och såg framför sig hur Barta
la beslag på pucken bakom egen målbur, sneglade på klockan som sa 29 sekunder kvar av PP, och sedan förmådde alla att vika undan i hans väg över isen genom ren vilja och attityd, så att alla kunde förstå att INNAN DETTA PP ÄR ÖVER SÅ SKA DET FANIMIG BLI 2-0. Och så blev det.

I tredje perioden tyckte Hockeyguden ändå att det blev lite för ospännande, och att den lyckliga hemmapubliken kanske riskerade
att drabbas av hybris. Så då bjöd han/hon/whatever den löjliga Clöööben på några skitmål helt i onödan. "För", tyckte Hockeyguden, "det ska ju vara lite som ett Kinderägg. En överraskning, och spännande, och choklaaaaad." Och sedan ritade Hockeyguden in tre vackra och svårt efterlängtade poäng till Rögle, och somnade därefter tvärt, med en än så länge oviss inställning till Röglesupportrarnas fortsatta liv och prövningar.

Men i Ängelholm och på några platser till var människor lyckliga. Ty de hade påmints om att en hockeymatch faktiskt kan vara sådär ROLIG att titta på, och inte bara en utdragen gäspning medan man funderar på när man får åka hem och hur det ska gå i kvalserien.


Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Hockeyguden är för övrigt en förstaklassens djäkla sadist, som högst medvetet tillåter en att jobba upp ett litet fladdrande svagt hopp - för att sedan rycka undan mattan under fötterna igen med ett brett flatgarv. Så att man slår sig ännu värre än förut, när man fick hållas med att hasa fram i en jämngrå depression. Jag tror att Hockeyguden kan heta "Mengele" eller något liknande i efternamn.
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Nä inte ikväll,va?? GRATTIS!
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
zigge: Helt rätt, inte ikväll! Tack!! :-D
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: börjar bli tjatigt med allt GRATTande nu va?
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Ha ha! Med poängskörden hittills och efter den fasansfulla massakern på is i lördags, så är jag som en uttorkad svamp vid en ökenoas: kapabel att absorbera snudd på en OÄNDLIG mängd grattande, i varje por av min sargade, svårt poängtörstande lekamen och grönvita själ.

Dvs KEEP 'EM COMING! Både poäng och grattande... :-D

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70:SKITKUl match på torsdag, va?  Dä ä mycke nu!

Själv tror jag det är Fuskestad som ännu en gång planterat ut sitt berömda Östersunds-vatten, liksom de gjorde förra årets Finalserie mot Skellefte, då hade man Guldet som i en liten  - pottstol!

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Magsjukegiftet kommer från Örnsköldsvik och planterades ut av Modo-fans. Det är synd om Rögle Bandyklubb!

Nästa match blir det bajamajor i avbytarbåset. Tränarstaben kommer att dölja skitandet med paraplyer så publiken slipper se eländet. Det är ju viktigt att inte visa rumporna. Det kan, av lagens lång arm, tolkas som förargelseväckande beteendeo leda till utvisning till riktigt skithus utanför arenan.

Hur skall nu Rögle kunna sluta spela skithockey?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Jag hinner knappast gå på matchen på torsdag i vilket fall som helst, men de senaste glada beskeden gör ju inte att man känner sig mer motiverad att ens försöka.... Vad mer kan man säga om denna säsong? What doesn't kill you, makes you stronger?
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Nu har ni match mot TIK i kväll. Hoppas era spelare skitit klart så att dom inte för smittan vidare. Dock hoppas jag att ni spelar skitdåligt i kväll, det är nog Timrå IK's enda chans.
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
John K: Rejäl Ödesvecka för TIK - 6 p, elr tom 9, o ni kan gå på jullov med Slutspel inom räckhåll.  Mindre än 4 points - taskigt, brunt  läge!
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
John K: Tre skott på mål första perioden med två pp. Det ser ut som att du får dina önskningar uppfyllda när det gäller RBKs nivå.... Snart tar jag över som tränare och åker in till hallen, försedd med måttliga kunskaper men i gengäld med minst en redig långpiska från stallet. Dags för Management By Fear:-/
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
... och där blev det mål, en snabb effekt av hotet att ställas inför en galen supporter med långpiska? :-)
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Men nu räcker inte ens starkvinsglögg för en torterad, överkörd, massakrerad, utspottad och steglad grönvit själ. (När ska Blossa egentligen komma med en 95 %-ig glögg....?)
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70: Jag är glad att vi vann och kan bara beklaga att ädslan för piskan inte var tillräckligt stor. Antagligen kan du lyckas bättre med en kedja med spikförsedd kula längst ut. Lycka till i nästa match mot Brynäs på torsdag!

Beträffande glögg, sikta på 96%-ig.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70:Ujuj, hårda bud, i Mellerud! MEN ni kan ju fortf hävda er, då ni ligger en serie högre än Percy Pågar! De med den stora, fina , dyra hallen.

Ser fö att ni åxå bildades 1921 , precis som en annan anrik ES-klubb. Samma siffror som de 2 GM i den klubben hade som aktiva. 

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Jo allt är ju relativt, det gäller bara att leta tills man hittar en något mer smickrande vinkel än den man får när man sätter elitserietabellen rakt under näsan... Och kvalserien ÄR ju ändå årets höjdpunkt i spänning, inte sant? Tänk, sån tur att man ska få uppleva den härliga dramatiken från läktarplats än en gång! *galghumor*

1921 känns lite ovant att se som Rögles startår, men det är väl den inofficiella varianten. När det ännu spelades bandy i Ängelholm. 1932 känns mer som klassiska siffror i mina ögon, när den första styrelsen valdes. Så den 18 december vankas det 80-årskalas. Men med nuvarande tabelläge och form, så blir det nog inte mer vildsint partystämning än på ett genomsnittligt 80-årskalas heller.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Så var vi av med Preissing och Strbak. I alla fall en förändring... äntligen.

Kommentera


Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70:Grattis till 1 poäng, iaf. Hur var matchen?
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Tack! Jag vet att jag är en dålig supporter - bor bara en mil från hallen så jag borde ha varit där - men jag kände att jag efter en på många sätt slitsam höst, avrundad med en för djävlig vecka före jul, behövde tillbringa hela annandagen med att vila upp mig på hemmaplan.... som tjuren Ferdinand under sin korkek ungefär (och det var såååå skönt!)

Så allt jag vet om dagens match är från att jag följde den sporadiskt på webbradion. "Ineffektivt" känns som en väldigt återkommande beskrivning på årets Rögle, så även idag. Dock verkade även Frölunda göra skäl för den beskrivningen så totalt sett verkade spelet ganska jämnt.

Någonstans fångade jag upp någon kritik mot att Aaltonen och vännerna i hans kedja inte gör ett alltför gott defensivt arbete och att Aaltonen ibland kritiserades för att göra "för mycket själv". Men vad fasen kan man begära, han har ju INGEN att leka med som klarar att hänga med honom, stackarn.... Bättre att SNABBT hitta en kompis som någotsånär var kapabel att haka på, än att tvinga lagets enda spjutspets att sänka sig till den andra och avsevärt lägre nivån, om du frågar mig:-/ 

Nästa hemmamatch blir mot.... Modo, 5/1! Då ska jag förhoppningsvis ha återhämtat mig tillräckligt för att släpa mig dit igen:-) Inte för att jag har några som helst förhoppningar att det ska gå bra för Rögle då heller, utan mest för att det är min plikt som supporter.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Eller som saken uttrycks på svenskafans.com: "Nummer 50 i Rögle, Juhamatti Aaltonen körde sitt fina fotarbete och var snabbt förbi motståndarna. Det är bara synd att han inte kan få med sig sina medspelare. Annars har nog pucken suttit ett par gånger." 

Låter som en beskrivning som jag ställer mig bakom.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Inför morgondagens match mot Modo har Rögle förstärkt truppen med Nils Bergström. Som varit utlånad till... Karlskrona, när han tidigare inte ansågs platsa i laget. Och nu får han gå in i förstakedjan med Aaltonen o co. Jag kände länge att jag "borde" gå på matchen i morgon, men ju mer det närmar sig desto mer inre motvilja infinner sig. 

Jag tycker att jag klarar ett visst - ganska stort - mått av bristande logik när det gäller att spendera dyrbara timmar och dessutom betala en del pengar för att se Rögle i med- och motgång. Men är inte gränsen passerad nu när man kan få bara slippa lidandet ett tag utan att få stämpeln "medgångssupporter" i pannan? Vi HAR ju ingen medgång, någonsin? Det är bara mer eller mindre uthållighet som visar sig hos de motgångssupportrar vi alla är.    

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70: Å GRATTIS, till 5 poäng, av 6 möjliga! Hur stort e inte det? Som du sa, Aaltonen bär ju RBK, ibland väl ensam, men nu har ju Lintner, en gammal MoDo-bekanting, kommit in, o gör mål - åt båda håll!! En oerhört offensiv back, kan va livsfarlig i egen zon.

O Lasse Ku...en spelar ju bra. Ska ni gå ikapp Gnaget? De har ju 11 gubbar borta, iaf ikväll.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: En härlig omväxling till "noll eller möjligen ett mål framåt och noll poäng" för det kan fasen knäcka den mest entusiastiska supporter när det upprepas om och om och om igen till förbannelse. Men jag aktar mig för att dra några större växlar på dessa matcher. AIK som sagt hårt sargat och ändå lät rapporterna som att de hade övertaget spelmässigt i början av matchen.

Men Aaltonen kan ensam vara värd att återvända till hallen för att få se in action så länge vi nu får behålla honom i Rögle. Han är en av de absolut bästa spelare jag sett i laget någonsin. Jag kan inte slita blicken från honom på isen, så njutbart är det - kul att det börjar resultera i lite mål också.... Och Lintner, tja - det var kanske inte så dumt ändå?  

Hoppet skulle väl nu stå till att den senaste poängskörden skulle lyfta hela laget mentalt och pumpa in massor av kraft så att de verkligen överträffar sig själva och börjar ta poäng mot andra som mest hasar runt och väntar på slutspel och kör en soft match mot bottenlaget. Kanske lite som Modo senast? Ge det ett par omgångar till, så får vi se.... men det kan som sagt lika lätt falla platt till marken igen.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70:Njaa, kortvarig lycka. Underbart är kort , sjöng ju Povel.
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
zigge: Det känns ändå lite skönt att jag aldrig hann börja hoppas sådär riktigt, utan insåg att de senaste matcherna var klena värdemätare. Så yes, nu är det bara som vanligt igen....
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Och nu: en förändring i Rögle BK! Välkommen som huvudtränare, Janne Karlsson. Hoppas att du sätter eld i baken på lagets mest håglösa individer och ingjuter nytt mod i truppen. GO FOR IT!
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Grattis till 3 poäng ikväll!
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Lesky: Tackar tackar, det får gärna bli en vana även om det fortfarande känns besynnerligt och ovant med TRE poäng - på en enda match:-)

Hade nu de andra bottenlagen kunnat förlora idag, så hade vi ju nästan anat det där strecket långt bort i horisonten.... men man ska väl inte gapa över fullt så mycket när vi nu i alla fall fått lite segrar på sistone!

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Grattis till 3 välförtjänta poäng ikväll! (igen)
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Lesky: Yippie-kay-yeh!!!! TACK!! Helt freaking wunderbar ju!
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Ja, om man är Röglesupporter då alltså.... (beklagar för motståndarlaget lite sådär i förbifarten också, av allmän hövlighet)
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Kyss Karlsson, så bra det går nu!! O Lintner producerar.
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70:MEN, vad e på gång? Med Lintner o din favvo Aalto, verkar ju detta bära långt - HUR långt? Mkt viktig match mot TIK på lördag nu - ska nån få chansen slippa kval?
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
zigge:
Timrå är fortfarande väldigt farliga.
De kan vinna och bekämpa! 
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Ja nu jäklar knyter vi nävarna och borrar ner huvudena och bara KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR! Det ger sig under de kommande hyperviktiga matcherna mot Timrå, Växjö och AIK hur långt det bär!

Älskade, fantastiske, underbara, Juhamatti, vår regerande konung i Lindab Arena. Förutom att han är fantastisk att se in action så är han också så rysligt söt i sin extrema obekvämhet att bli intervjuad, vrider sig och drar i kläderna och fnattar sig i ansiktet som om han vore under tortyr:-D Här efter gårdagens match: hd.se/24hd/?clip=1238984#category=287&date=2013-01&clip=1238984&startTime=0m0s

Det blir lite väl långt att resa till bortamatcherna, i alla fall mot Timrå, men jag ska sitta klistrad vid rapporteringen. GO GO GO Rögle - VI ska vinna och bekämpa! 

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70: Hehe, han e betydligt bättre med klubba än framför en mick!

Fler som gillar han, MW på AB.

Får se om vi kan "hjälpa" Er ikväll!! VL som storsatsar, ännu mer.

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
zigge: MoDo, för FAEN! Det blir inga gillapoäng från K70 för att strössla med poäng mot Växjö.  :-(
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70: Noterar att mina klagomål resulterade genast i ett mål närmare kvittering, det var fint i alla fall! :-D
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
K70:Fölåt!!! :-(  :-(  Alla jävla trender bröts, tyvärr för fel lag ikväll.
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

Tänk att man skulle bli kär i en femton år yngre finländare. 

Juuuuuuuuuhamatti. Jag gör vad du vill. Bara du fortsätter, så som bara du kan. Puss. <3 <3 <3

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13
Ja ja ja. C'est la vie. Vad vore en vår utan Rögle i kvalserien? Som en jul utan tomte. En omelett utan ägg. Sommar utan grillning. E6 utan bilar. Kändisprogram utan Lillbabs. Facebook utan vänner. Ingen anledning att hetsa upp sig, traditionen lever vidare och allt är som vanligt.... år efter år.  
Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

K70: Men det finns ALLTID de som har det än värre! Tex lillebror vid bron till Danmark.

Medveten sammanblanding i papperstidningen? MIFare som redigerare i Häxpressen?

Kommentera

Sv: Rögle BK säsongen 12/13

zigge: Haha! Ja, det var något lurt där...?! Lillasysters fans - om det finns några kvar - har haft väldigt, väldigt, vääääldigt många anledningar att tröttna förut.

Jag önskar ibland att jag kunde känna lite av den gamla, härligt genuina och starka skadeglädjen som när Mif snubblade på målsnöret i eller på väg till kvalserien år efter år efter år i Ejendals arena, bland annat under Bagdad-Bobo Simensens ledning. Trots alla fina dyra värvningar. Så att fansen (och Pöööörcy) slet sitt hår likt matadoren i Tjuren Ferdinand på Kalle Ankas julafton. Det var tider, det! 

Men nu har de haft det så eländigt så länge, på alla plan, så man orkar liksom inte mer än konstatera fakta. En så hängiven och engagerad och vettig supporter som MrMadhawk till exempel vore värd ett betydligt bättre öde än ett sådant katastroflag. Sådana fans måste man beundra oavsett vilket lag de har råkat fastna för, och det stör min förmåga till att känna den sanna och starka skadeglädjen. 

Men - sedan är det ju också så att skadeglädje gör sig lite bättre om ens eget lag hade lyckas med någonting, någon gång:-/ Kasta sten i glashus, typ.

Kommentera

« · 1525960