*/ ?>
1150x200-e2WhHkUw.jpg

Forum

« · 2237116 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.Sv: Apropå nånting...
Här listas 10 namn som är lediga just nu på spelarmarknaden. Kanske nån som kan vara av intresse för nubben. Tror dock inte på PW till vår backsida.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
thorwald: Absolut att det är en laginsats, och att FW påverkar backarna. Och precis som du säger så är de offensiva backar som bidrar i spelet med puck och i offensiv zon i mycket högre utsträckning än Bohm.

Dock så kvarstår ju siffrorna: LaLegga/Zajac släpper in 1av5 skott, Svensson/Bohm 1av20.
Och om man ser till x/- statistiken(yes dåligt mått, men en hygglig mätpunkt i denna diskussion) så kostar det mer än det smakar med de förstnämnda. Nedan följer mål framåt och bakåt för respektive spelare.
Zajac +6 -13
Lalegga +6 -12
Bohm +2 -2
Svensson +5 -3

Dessa siffror kan ju absolut vara påverkade av slumpen. Därför brukar man prata om att Corsi i det långa loppet ska vara den bästa indikatorn. Dock påverkas ju den av offensiva/defensiva zonstarter vilket i sin tur påverkar jämförbarheten mellan Zajacs ca50% och Bohms 36%.
Som ett ytterligare tillägg kan man nämna att en spelare som Zajac kommer att ha en lägre OISVS% då han chansar mer i spelet än Bohm. Därför bör Corsi kombineras med PDO för att bäst förstå individuella insatser.

Blev lite raljerande nu, men det som jag vill ha sagt är att den defensiva, insatsen,som den ser ut nu, inte är hållbar från ett antal spelare (Lööke,Lundin, jänkarna etc).
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SnabelElvis: Min syn på den infekterande tränarfrågan:

Freddan har ju bevisat hur starka grupper han har fått ihop. Med Freddan har vi gått upp två gånger, spelare har även pratat om hur de vill stanna i Timrå och hittat glädjen. Det är även lite orättvist att lasta all kritik på honom men inte berömma han för de spelare som har fått en sån extrem utveckling under hans ledarskap Lundin, Lööke, Hardegård, Wedin, Larsson o.s.v…

Lite tufft också att sparka en tränare som har fått utmärkelsen årets coach efter sju matcher.

Angående Ante så hyllades han enormt för den defensiv vi visade upp ifjol och att han skulle vara ett oprövat kort är ju lite felaktigt. Tittar man på till exempel Stridh, så har Ante ett något bättre cv då han även har varit huvudtränare.

Med det sagt förstår jag heller inte laguttagningarna och håller med om att Laleggia- zajac inte ska spela ihop. vi ser heller verkligen inte ut som ett playoff lag.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tror det hela handlar om att vi tappar allt för mycket puck både från forwards och backar. I Hockeyallsvenskan var det inte hela världen, men ju blir det uppenbart att tapp straffar sig i SHL. Tycker mig ofta se rätt nonchalanta passningar och vi verkar inte kunna hålla huvudet kallt utan ska stressa fram grejer offensivt. Vi skulle behöva ett gäng till spelare som Lodin som vågar hålla puck. Dessa finns det massvis med utav i andra SHL lag, men vi har brist på denna spelartyp. Är väl bara vår första kedja med Hanzl mfl som klarar hålla puck.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Att Zajac/LaLeggia släpper till mycket skott emot som det blir mål på är ju helt naturligt eftersom de är offensiva backar som får spelvändningar emot sig. Kollar man Corsi så har Bohm en hel del skott emot sig också, dock blir det väldigt lite skott producerat framåt när han är inne.

Att deras OISVS är dålig kan man inte lasta enbart dem tycker jag, det är ju hela laget som skall jobba tillbaka hem även forwards.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Motsvarande för FW.

Walli har haft begränsad speltid, så hans siffror kan vara lite dopade.
Dock måste Erik Andersson ner till Lundin måste skärpa till sig. 76% på vår andrecenter duger inte någonstans.

Nästa match när ni ser Zajac/LaLegga inne samtidigt med Lööke, Lundin och Lodin (avstängd, I know) är det bara att spänna fast sig och be till hockeygudarna.
Uppladdat:

344x300-capturefwpng.png

+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
För att bygga vidare på gårdagens Ros kring Per Svensson och Räddningsprocent, så levererar jag siffrorna nedan.

Bohm är nästan lika bra som Skägget. Säg vad man vill om hans kreativa spel, men mål blir det inte så ofta 5-5 när han är inne.

Dock är det skrämmande med Zajacs och LaLeggas siffror. 80%...
I spel 5-5 går alltså vart femte skott in när dessa herrar är inne på isen.
Uppladdat:

450x223-capturepng.png

+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SnabelElvis: Det kontaktnät som Nubben har tror jag inte nytt blod har. Lex Linkan
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SnabelElvis: Andreas arbetar som individuell utvecklare. Mao han hjälper ledarna med individen. Spelare nu för tiden vill ha mer och snabbare feedback.

Han kanske hjälper Freddan översätta till engelska också? 😂

Ante är väl oprövat kort kanske men tanken är väl ändå att han ska bli huvudtränare?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Nubben är gammal och trött och mätt, nöjd med att ha Timrå i HA, behövs nytt hungrigt ungt blod..Tycker han kan satsa 100 procent på sin spelbutik och trav. Till nästa säsong. Två nya tränare ska också in. Ante är i Timrå för att han är far till Lander. Åtminstone lite .Freddan har gjort sitt..
Molinder framstår som ett 1 april skämt..Vad gör människan där överhuvudtaget?
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse1: Slutspel är väl att ta i. Vi ska stötta laget till nytt kontrakt och kan vi landa in på elfte eller tolfte plats när serien är klar ska vi vara glada, stolta och nöjda för då kan arbetet med att etablera oss i SHL inledas. Därför önskar man stöd på läktarna hela serien för att nå målet om fortsatt existens i högsta serien. Så länge Timrå inte är sist och avsågade så lever serien för oss och det bör generera intresse. Jag menar, skulle vi ta sex poäng nu mot Örebro och DIF och lite flyt med andra resultat så kan vi sitta bra på det i tabellen.
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
tjobba: Vi vet sedan tidigare att resultatet på isen är avgörande för de där x-tra 2-2.500 åskådarna. Hoppas att ledningen kommer ihåg det också. In med den spets som behövs för att nå slutspel. Pronto!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Vore trevligt att inleda med en trea imorn, inför DIF-matchen. Ser ruskigt segt ut med biljettförsäljningen till den matchen. Blir det ens 3000? Gapar rätt tomt om man kikar på prickarna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Ja Per Svensson börjar ju mer och mer kännas som att nån gjort nåt as skönt experiment och skapat en klon baserat på lika delar Sanny Lindström och Per Styv. Ta mig faan tror jag det är några % Kalle Koskinen med där också.

Det var det roliga och glädjande det, nu över till det andra...

Citat från Nubben: "Finns spelare jag INTE är nöjd med".
Jaha men ledarna då? Är du nöjd med dem? Freddan har kvalat in oss till SHL 2 ggr
men båda gångerna m h a en viss Dahlén Jr. Är han rätt man? Ante? Molinder vad tillför han??? Sedan fattar jag inte hur jag och fler med mig kunde sitta och vara så nöjda med värvningarna här i somras. Så här i efterhand så är flera av dem rent obegripliga och förutom Hanzl så har vi ju inte värvat en enda spelare för en 1a kedja. Bohm, Erixon, LaLeggia, Zajac, EA, Alvarez var inte 1a kedjespelare i sina tidigare SHL lag. Rattie är en måltjuv men känns mer och mer som en måltjuv för HA nivån.
+10
Kommentera

Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Upp på hästaryggen igen då.
+4
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Inför de två nästkommande matcherna mot Örebro och Djurgården verkar Freddan vara klar med sin målsättning.

"– Det är svårt att säga, men jag vill ha sex – då är jag nöjd."

😅😁🙈👍

(Provläs artikeln till 08.35)
+12
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BLUÅ: Rahimi är en plump i protokollet. End of case.!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BLUÅ: Jag är ute efter att veta hur många supporterbussar ni skickar till Hästen borta.

Tror jag skrivit det tre gånger nu, men du verkar inte förstå så jag kör en fjärde.

Hur många supporterbussar åker ner till er match mot Hästen borta?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: dagens bästa inlägg!

Klart man unna Dahlén framgångar och jag hoppas han lyckas bra…

Det vore kul med förstärkningar med! Nezeril och fläcken vore säkert kul att ha!

Men skägget Svenssons framgångar är sjukt kul!

Så jävla ödmjuk och härlig spelare!

Stod han inte tårögd efter Lule vinsten i intervju efter matchen? Han kanske bara var slutkörd men han är genuint tacksam för förtroendet och visar det på isen för laget och alla andra som följer matcherna.

Grym kille!
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Per Svenssons säsongsinledning i siffror:
21 - tacklingar (1:a i ligan)
16 - blockade skott (4:a i ligan)
107 - PDO (2: i Timrå)
96 - räddningsprocent i 5-5 när man är inne. (Bäst i Timrå, exkluderat Liljegren som spelat minimalt

De två förstnämnda är han i absoluta toppen i ligan, dessutom med 1-2 matcher färre spelade. Med Svensson på isen smälls det på, det blockas skott och det släpps fan inte in några kassar, iaf inte i spel 5-5.

Att han skulle vara ohotad etta i SHLs skäggliga var en lågoddsare, men att han skulle acklimatisera sig så snabbt som han har gjort och utgöra vår bästa back är något helt annat.
Grymt kul!
+27
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Enda positiva i säsongsinledningen är att vi inte ligger sist med två matcher färre spelade
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vulgata: Men ändå en uddamålsförlust mot FBK, vågar inte tänka på hur vi stått oss mot dem så som vi spelar för stunden.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Dif uppvisade också ett riktigt bottenlags beteende, då de tappade 3-4 till 5-4 med 6 minuter kvar genom att ta två utvisningar tätt efter varandra, som de small i.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jå1: Ja LHC och DIF kan bli vår räddningsplank om vi får ihop det, Brynäs lär väl halka neråt vad det lider med.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jockz: Det ekade nog något i stil med det här. ÖH ÖH!
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Ser ut att kunna gå tungt även framöver för cluben.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jockz: Jag var inte där den kvällen men det är förbannat pinsamt att torska mot Kovland, det behöver man knappast vara raketforskare för att förstå! Det är nog inget lag i nuvarande SHL eller HA som har mäktat med det förutom Löven.

Men min fråga till Hassan är fortfarande, vad är du ute efter med ditt snack om hur många bussar vi tar ner till Hästen?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BLUÅ: Hur var stämnigen i Ånäshallen?
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rallarn: Hahaha, ok. 😂 Jag vet er siffra mot Leksand också.

Så förstår inte vad Hassan är ute efter? Ni har aldrig tagit över Fjällräven som vi gjort.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BLUÅ: Vad du nedvärderar Kristianstad, det var ju spännande och jämna matcher mellan er förra säsongen, så det är ju klart det drar folk!
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BLUÅ: Var 7lax på giffarna kvällen innan vilket kan förklara en en del bortfall, finns lite konkurrens här nere. Skoterracingen har väl inte dragit igång där uppe hos er ännu.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Jag anordnar inte resor för supporterklubben. Vad är det du vill säga? Vi hade mer folk på matchen än er i hemmapremiären fast vi mötte Kristianstad och ni Luleå.

Se länkarna:
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Nu har ni bra chans till att rycka ifrån krislagen DIF och LHC.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jå1: bra resultat för Timrå idag när både djurgården och LHC torskar.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Angående Timrås problem, jag tror inte att det är något större fel på laget däremot saknas en naturlig ledare, en härförare, någon som får de andra att lyfta sig och ge allt i varje byte i varje match. Att förlora är något alla gör men man ska göra det med flaggan i topp och att inte förlora energi till nästa match. Jag hoppas att någon växer ut till det under en ganska snar framtid, nog för att Boyse är bra på pep så är han inte den som kan leda laget, han är en som kan få alla att trivas.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sargad: Möter du ett tufft försvar? De e lugnt, köp Neseril han löser upp det... 🤓👍
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
jå1: Deras höga fart blir nått att bita i dock. Att ha Linköping bakom oss är ganska realistisk iaf.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Men va f#! . Vi kan ju inte spela med en näspray i förstakedjan? Ska vi köpa loss han Neseril från apoteket ;-)
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Örebro ser inte direkt oslagbara ut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SnabelElvis: Jag vet att han spelat så men han har blivit bättre på senare år men fortfarande inträffar det klumpigheter men jag kan aldrig tänka mig att han var ute efter att försöka avsluta Hartmanns karriär som ni trodde.

Walli-Walterholm delade för övrigt ut en ful armbåge i Plants ansikte som redan haft ett antal hjärnskakningar, det var fult om vi ska börja prata om sånt men det kanske ni missade...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Du glömde ”Vi måste bli rakare i spelet” och ”ta kampen framför målet” Det borde inte vara omöjligt att skapa en engelsk parlör baserat på de här fraserna så att Rattie och co. får i sig visdomsorden utan tolkar.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Ja, det får du ta med Rahimi själv. Han har alltid haft en "hård" spelstil. Det var inget mot just er i Timrå. Det var inte så att han var utsänd av från yttre rymmen för att äta Timråiter till frukost. Det blev olyckligt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gorkyman: Annars har vi ju denna som florerade som rykte då det påstods att 2 tjecker var klara.
Locka hit honom då han dragit till Tjeckien, som lekkamrat till Hanzl?
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Charlie2: Den här tjecken kanske
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Hoppas det låter så utåt sett bara, i princip alla lag skeppar spelare under säsong och värvar in där det behövs, till och med lagen som vinner SM guld.

Oskarshamn hade nog knappast klarat av det nya kontraktet utan de nya spelarna de fick in under den pågående förra säsongen tex för att ta bottenlag som förslag.

Betryggande i allafall att Nubben inte nämnde nått om att man skall ha råd med, förhoppningsvis har han sparat på lite kulor för att kunna värva in under säsong med tanke på att han kom sent in på marknaden.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kattan: "Tålamod", "Inte drabbas av panik", "Det är en process", osv osv
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: På tal om nya spelare osv. Håller vi oss kvar så hade jag mer än gärna sett Juuso Pärssinen i laget. 20 år ung och väldigt storväxt (190cm, 90 kg) som ser ut att ha mycket potential, draftad av Nashville 2019. 42 poäng på 55 matcher i finska ligan ifjol. Plus i kanten för att han har Timrå som moderklubb. Sen om Nashville skulle tycka att Timrå vore det bästa alternativet för hans utveckling är ju en annan sak haha!
+8
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hellre en kompis till Rattie
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vulgata: Ja, det vore kul att få pudla på Dahlén.
Kommentera

« · 2237116 · »