1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580581 inlägg · 6216 ämnen

A Tribute To Kovland

982845 · » Till forumet


Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Men vad är syftet att ta bort spetsen för att få en större bredd? Vad är syftet att kovland ska kunna ge lön för div 1 spelare? Och lag kommer inte kunna förlita sig på ett bidrag uppifrån, för att de ska kunna göra en vettig satsning krävs externa pengar. Annars kommer ju läget vara detsamma, dvs alla lag har samma förutsättningar och de kommer pressa varandra att betala för mycket.

Div1 lag ska lära sig rätta sina utgifter efter vilka inkomster man själv kan ordna, precis som es lagen måste göra. För att citera en idiot, "det kommer inga sparvar flygande".
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Jensen_12:

Klart att det är bra man ser ju bara i årets allsvenska på Malmö och Leksand som storsatsat och plockat hem NHL meriterade spelare. Skulle Leksand fixa avancemang så kanske Belfour förlänger och det vore ju kul med en NHL legendar i Es trots sin ungdomliga ålder på 42 år.

Skall tilläggas att Leksand har ju fixat personliga sponsorer i P-O Ejendal och Långbergs annars hade vi stått där utan ed och Jackman samt Grosek
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mattias - 74: Det är väl bara bra, eller? Blir mer spänning och ställer högre krav på spelare såväl som ledningen.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon:

Ja då kommer säkert storklubbarna darra som asplöv.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Jag tycker vi är påväg åt det hållet, i elitserien iallafall. Serien är enligt mig jämnare än någonsin. Alla kan besegra alla och alla lag i topp 6 förutom HV ska inte känna sig säkra på någonting. Några dåliga matcher så halkar man efter direkt. Men som du säger, skulle fler lag underifrån satsa lite mer och seriösare så blir det jämnare även i botten av tabellen.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
spud: För att bredda svensk hockey såklart. Minska klyftorna och glappet mellan toppen och botten. Om fler lag utmanar och gör en seriös satsning för att utveckla sin egna verksamhet så kommer det pressa Elitklubbarna till max att prestera både i styrelserummen och på isen. Lag som HV71, Färjestad, Linköping, Modo, Timrå m fl. skall inte kunna slappna av en enda sekund och känna sig säkra på någonting. Även om det kanske inte skulle gagna mitt favoritlag på sikt så skulle underhållningsvärdet och intresset för produkten öka. Om de finns fler lag som kommer upp underifrån och på allvar kan konkurrera med etablissemanget innebär det fler utsålda arenor och inget gäspningssyndrom infaller hos merparten utav de etablerade lagens supportrar.

Tänk dig Malmö, Rögle, Leksand, Bofors, AIK, Asplöven, Björklöven m fl. göra ordentliga satsningar som faller väl ut. Det skulle garanterat väcka uvarna i Luleå, Skellefteå, Gävle, Mora och Stockholm. Och de skulle garanterat ge Fredrik Stillman, Thomas Rundqvist, Johan Hemlin och Nubben huvudbry.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
JimmyH: Varför ska man hjälpa småklubbar att värva när de har juniorer som gärna får chansen? De kanske inte är lika bra som värvningen, men de kan ju bli om de får chansen. div1 klubbar ska ha en utvecklande funktion, ingen elitsatsning.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon:

Vaddå säljer de inte Kovlandsmöösa i eon?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
haggen: Men förstör för i h-e inte denna tråd!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
För att byta ämne,
Nån som vet hur Shopen har öppet på E.on? tänkte köpa mössa och ny halsduk.
Eller är butiken i stan kvar? Birsta?

Behöver handla nu i veckan.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
MorganaLefaey: Håller fullständigt med om att summorna som Asplöven satsar är alldeles på tok för höga och inte står i propotion med vilken serietilhörighet det har. Men det är väl antagligen det enda sättet för dem att locka spelare av hyfsad klass med Division 1-mått mätt till klubben och den enda vägen för dem att gå i deras satsning mot Allsvenskan för att öht framställas som trovärdig i sina visioner.

Vill också betona att jag absolut inte har någonting emot att Elitklubbarna får bidrag. Men de om de avstod en 3-4 miljoner t ex och istället "efterskänkte" dessa till småklubbarna så skulle tillvaron bli betydligt behagligare för dessa aktörer.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Realist: ja och det gör ont i hjärtat .. jag hor det varje dag på jobbet .. här i östersund är man antinger modo it eller timrå älskare så det är en hel del snack och glidningar...
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
superfalle: Något helt annat.Man måste imponeras av MODO dom är riktigt bra faktiskt
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
spud: jasså du .. det märks att du tänkt länge på de där... grattis
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
spud: ....eller så kan man från toppen hjälpa dem som försöker.

Din tanke är så smal att den nästan inte ens finns.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Men vilka utgifter ska lag i de undre divisionerna ha? Ska en div 1 lag ha löner öht? Ja då får de ju se till att jobba in inkomster som täcker det, man kan ju inte som vissa gör lägga på sig fasta kostnader som vida översträcker inkomsterna, och när de väl insett det stå och gråta över att de inte får något från elitserien.

En div 1 klubb ska inte hålla på att värva om de inte klarar av de utgifter som följer, vet att en av de div 1 klubbar i regionen som har kastat in handduken nu höll på med en "satsning" för några år sen. De höjde all reklam i hallen med 150% första året och året därpå med ytterliggare 200%, och detta utan att ha kontrollet med deras sponsorer innan om de är med på denna satsning.. Och värvade spelare från hela sverige i truppen. Och när de väl insåg att deras förväntade inkomster egentligen var lägre än innan höjningarna ja då flög handduken in.

Drömmen om att kliva upp i diviionerna kan ju inte existera om man inte har ett rysligt eget kapital eller sponsorer som backar klubben. Att skrika att andra föreningar ska sponsra en satsning är ju helt bakvänt.

Alla lag under de 25 främsta i landet ska ha som dröm att kunna utveckla fantastiska spelare. Sen ska es lagen se till att få vettigt betalt från NHL för dessa, då kan även es lagen betala vettigt för sig när spelarna går mellan divisionerna.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Jag måste erkänna att jag inte har så stor koll på ekonomin i de undre serierna eller hur mycket Elitserielagen får och varför de får dem. Men är inte de där 18 miljonerna en del av tv-rättigheterna?
Hur som haver. Förstår att det när det blir stora områden som lagen kommer ifrån blir väldigt svårt för mindre klubbar att överleva vilket är riktigt tråkigt. Hur man ska lösa det hela har jag inte heller inget bra svar på. Men visst kan man fundera på hur mycket pengar som går till de olika klubbarna och om en utdelning per utövare och serie  kan göras på annat sätt.

Måste bara lägga till också att det är imponerande summer du nämner som asplöven betalar. För att spela där de gör så låter det som alldeles för mycket.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
MorganaLefaey: Då tycker jag att Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyligan skall ta sitt ansvar också. Elitklubbarna får årligen 18milj i bidrag medan klubbarna i Allsvenskan får några hundra tusen och lagen i de lägre serierna ingenting. Var någonstans i det finns logiken? De är ju knappast så att Elitklubbarna står och faller med de pengarna de får ifrån Svenska Ishockeyförbundet. De borde vara en rättvisare fördelning utav de öronmärkta pengarna.

De kan inte vara humanitärt att lagen att Division 1 skall bära sina egna kostnader med resor, logi och utrustning till spelarna etc. Dessutom har Kovland amorteringar på Ånäshallen att avbetala.

Det är ju inte konstigt att ett flertal klubbar fått klappa igen verksamheten när verkligheten och den bistra sanningen ser ut som den gör. Dessutom har spelarna minimala segerpremier och jobb/studier vid sidan om sitt hockeyspelande.

Det är väl möjligtvis bara Asplöven som har en sund ekonomi och som satsar mot Allsvenskan utav Norrlandslagen.

De betalar sin tränare Freddy Lindfors 50.000kr netto i månaden och ett flertal utav spelarna tjänar så pass grova pengar som 25.000kr netto i månaden för att spela med laget.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon:
Kutym i Idrottssverige är att om man ställer upp i en serie, så avslutar man den också.

Har du funderat på hur Haparanda och Kiruna skulle reagera på ett lag från de tättbefolkade delarna av Norrland skulle skita i att besöka dem på returmöte med ursäkten "det kostar för mycket pengar att resa och bo"?

Hade detta varit ett problem om chans till avancemang funnits?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Et tu Brute: Man bör väl tänka på att laget som skulle haft hemmamatch också kommer få ett ekonomiskt bortfall om de inte får sälja några biljetter så låter väldigt knepigt om man kan göra på det sättet med mer på benen än vi tycker inte att vi har råd.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon:

Under 70-talet och fram till och med säsongen, 79/80, så har faktiskt några matcher i kvalserien till ES blivit inställda. Det har då handlat om allra sista omgången och att resultatet i denna match inte kunnat påverka placeringarna i övrigt.

Nu vet jag inte hur övriga lag i Allettan Norra ställer sig till det här? Något lag kanske skulle kunna tjäna på att Kovland kom med bästa laget och tog poäng?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Et tu Brute: Förutsättningarna skulle ju ändå vara lika för samtliga inblandade lag förutom möjligen Östersund/Brunflo då soom förlorade hemma mot Kovland med 5-6. Men Piteå HC vann ju hemma mot KIF med 6-2, Hudiksvall vann hemma mot KIF med 6-0. Både Asplöven och Kiruna skulle ju vardera få 3p vid en eventuell w.o.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon:

Vet inte hur det är nu, men förr kunde man bli tvångsdegraderade om man inte hade giltigt förfall...typ digerdöden eller något liknande. Fast då skall man först och främst försöka hitta nytt matchdatum.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Tänkte ställa en rak och öppen fråga i denna tråd som det är fritt fram att besvara om man nu sitter inne med fakta.

Som alla säkert bekant vet har ju Kovland spelat i AllEttan efter jul. Nu när man spelat bort sig själva ifrån chansen till avancemang i.o.m. förlusterna mot Kiruna och Hudiksvall så undrar jag om KIF har möjlighet att lämna w.o. i sina två sista bortamatcher för säsongen (Haparanda och Kiruna). Jag menar det är ju en otrolig omkostnad för en klubb av Kovlands mått att leasa en buss till lapphelvetet för två betydelselösa matcher och dessutom checka in på hotell.

Är Kovland juridiskt bindade till att åka norrut eller kan de kasta in handduken nu? Finns det någon policy ifrån Svenska Ishockeyförbundet som omöjliggör det hela eller kan systemet kringgås?

Tacksam för svar!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: 500:- kan jag iaf erbjuda.. lär ju ändå bl att man missar ngn match
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Dream Team: Man får väl bara hoppas på en svensk uppryckning då spelmässigt för din skull nu när du närvarar så att säga. Själv var jag ner på LG Hockey Games för 2005 och bevittnade en svensk förlust mot finnarna.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: En får tacke! ;-) Evigt ung vet jag väl inte. Evig optimist är väl ett mer passande ord i nuläget....

Som grädde på moset, eller tack för kaffet, väntar en helg i Kungl. hufvudstaden med LG Games och Sve-Fin som perfekt slutknorr!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: En annan STOR HS-profil som fyller år idag är ju allas vår egen Dream Team och tillika moderator på Timråboken :-)

Evigt ung! 37år idag! Stort grattis även till honom!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: Själv blir jag alltid less o besviken å det grövsta vid förluster o dom svider 1000 ggr värre i slutspel spec. när man blivit utslagen. Tur man har en hel sommar att rehabilitera sig på.

Likväl står jag där ändå vid nästa match!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Hahl Bundy: :-D

Jag är rädd för det.....har aldrig varit med om liknande som det som hände vid senaste matchen mot Färjestad.

Blev så fruktansvärt less på den bäska smaken i munnen av besvikelse att jag knappt orkade ta mig hem med hockeybussen.

Vet inte om eller när jag orkar mig tillbaka... :-(
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: Så ditt inofficiella världsrekord i matcher ryker nu då?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Fruktansvärt.... :-(

Tänk att vara med om något sådant mot, sedan tidigare, självgoda modoiter...?

Nej, jag stänger butiken för i år och det känns faktiskt skönt!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Fel fel fel. 2003 mötte vi Luleå och Frölunda i slutspelet. 2004 var det pucken fastnade i Hirschs byxor mot LHC i Stångebro.

Rätt svar: Timrå och Coma drabbades utav koma och härdsmälta bildligt och bokstavligt när Kiprusoff silade betänkligt på Elvis Prersleys 70-årsdag efter en blöt kväll på Oscars dagen innan match, slutresultat, 2-8! Förnedrade och förödmjukade för hela slanten!
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: Nej nej....det var slutspelet 2003 tror jag...
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Var det den matchen som pucket fastnade i Hirsh byxor...?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Jag orkar inte se mer av elendet i år, det är därför jag säljer kortet....

Att sedan bli utspelade i fyra raka i kvarten är mer än jag klarar av.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: Jadu ser, pest och kolera liksom. Vi presterar en jävla skithockey och har en sjukstuga lika lång som Öresundsbron. Någon som minns matchen mot LHC den 8 januari 2005?

Skall vi tro på en liknande utveckling i omstarten?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Shadar Logoth: Grundserien är iaf rätt iskall känns det som. Verkar inte vara många som inser behovet av att stötta laget inför slutspurten, utan folk väntar och hoppas på slutspelet för att ev dyka upp då....
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Jag blev erbjuden 300:- för mitt sittplatskort som gäller resterande matcher i grundserien....det blir 60:-/match.

TIK är iskallt just nu....
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Sant sant gamm gubbe.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Hahl Bundy: Varvar upp eller varvar ner...beror väl på hur man ser det, vilken läggning man har.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: 39 idag? Oxå varvar du upp här?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Vilken tråd rubrik?
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Såg inte ens rubriken. Fyller 39 idag så synen börjar väl grumlas en aning. :-)
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Uno Gordon: Aha...du är (iaf tillfälligt) tagen till nåder. Välkommen tillbaka, så länge du nu stannar...;-)
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: För visst har väl Timrå lite bättre effektivitet än mål på vart 40:e skott. Om inte? Så är det skrämmande! Då blir jag mörkrädd på riktigt! Och om du kollar trådrubriken så fattar du nog vinken ;)
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Nu syftade jag till Kovlands IF. Inte TIK =) Än har jag inte gett. Men det känns brutalt och jävligt ändå i dagar som dessa. En satans uppförsbacke helt enkelt.
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Hahl Bundy: Just det, du slipper inte undan. We´re in this together...med undantag för vissa då. ;-)
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
mikenomad: Skit oxå :)
Kommentera

Sv: A Tribute To Kovland
Hahl Bundy: Jahaja...så nu ska vi ge upp denna säsong alltså? Vi ligger 6:a med ett poängmässigt gott häng på 2-3 platsen...men det bryr vi oss inte om. Vi lägger oss ner och självdör istället. Låter som en underbar inställning....

Uno kan jag tro detta om, hans instabilitet är vida omvittnad. Men du Hahl...neeh!
Kommentera

982845 · »