1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581665 inlägg · 6215 ämnen

Apropå nånting...

« · 1963154 · » Till forumet


Sv: Apropå nånting...
Timråik123456: Kan hålla med om det också, var inte många år sen lagen spelade i samma serie, publiksnittet visade dock inte på någon större rusning till blåkatterna
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Vem har ni alla tänkt ska betala en ny arena då?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Tycker att det är en stor skillnad på kvalitet i deras seie kontra vår. Blir lite tacksam att det inte är Leksand vi möter. Dom hade straffat oss än hårdare.

Nu är den serien i och för sig långt ifrån klar. Allt annat än Mora-vinst i övermorgon skulle förvåna. Faktiskt.

Men det är skönt med lite perspektiv. Mora lirar fullt duglig hockey och ligger ändå under med 2-0. Vi lirar korphockey och var snubblande nära en 2-0-ledning.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Affe_TIK: Funderar på vad som skulle bli bättre med att flytta arenan till Sundsvall. Just nu hittar jag ingen anledning öht och då bor jag i Matfors. Det enda jag har saknat dom senaste säsongerna är att kunna dricka någon öl på matcherna då hockeybussarna inte går i samma utsträckning längre. Visst skulle jag kunna åka mer kommunalt och arenan låg i Sundsvall, men jag tror att man ska akta sig för att rubba kulturen. För min del så skulle det räcka om hockeybussen från Ånge skulle börja gå igen. =)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Affe_TIK: Ja jag är som det kanske märks rätt kluven i frågan. Jag är inte helt övertygad om att det skulle generera någon större publik. Och som bosatt i Timrå vill jag inte att kommunen ska förlora så mycket pengar i skatteintäkter då det indirekt påverkar mig och mina barn. Men som sagt, är kluven som fan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: I nuläget är det inte av någon speciell relevans men vid ett nybygge. Varför placera en arena i en tätort som ingen annan utanför västernorrland vet inte tillhör Sundsvall. Varannan kommentator säger ju laget från Sundsvall redan :/ Sedan är ju hela laget bosatt i stan så det blir ju win win :)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: tror jag skrivit det förut men min lösning om jag fick bestämma hade varit att bygga en ny infart som går direkt till Arenaparkeringen från e4an. Hockey bussarna gör det redan smidigt att ta sig från centrala Sundsvall till matchen och tillbaka igen. Därimot blir det en jävla flaskhals med 2 rondeller efter avfarten från e4an. Tycker verkligen inte arenan ligger för långt bort, inte ens då jag bodde inne i stan kändes det jobbigt att ta sig till matcherna. Tar ju bara en kvart med bilen. Köerna som uppstår är inte så roliga dock.

Men i ärlighetens namn tvivlar jag på att det är tillgängligheten som är problemet. Är väl intresset som är lågt? I en liten ort som Timrå går sportslig och ekonomisk framgång hand i hand.

Vinner vi kvalet nu lär det dyka upp några fler huvuden till nästa säsong, och går det bra för oss då dyker så småningom ännu fler upp vilket leder till ännu större möjligheter för sportslig framgång.

Knivigt och känslomässigt ämne som tål att diskuteras tycker jag. Men än är det inte av någon egentlig relevans.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Raggaren Putte: hahahaha, jag tänkte inte tillräckligt utanför boxen. Tack för ögonöppnaren.

Ingen utanför medelpad tror att Timrå spelar någon annanstans än i Sundsvall redan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Raggaren Putte: det hade ju varit mer konstruktivt av dig att föreslå några åtgärder som skulle få timråborna att gå och se Timrå IK spela i sin egen bygd istället för att bränna av fullständigt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Men hur tänker du då när du föreslår att Timrå ska spela sina matcher inne i Sundsvall? Varför skulle Timrå välja att spela i den hålan om vi ändå ska byta spelplats?

Stockholm borde väl ändå vara det naturliga valet om vi mot förmodan skulle klara oss kvar i SHL. Speciellt nu när AIK verkar möta hårdare tider. Finns ju ett alldeles utmärkt tillfälle att etablera oss som ett 08-lag med derbyn mot DIF och allt. Bara att håva in sponsordeg och publik i stora lass. Dessutom kanske vi till och med kan återuppta samarbetet med Guldvipporna.

Så vilka tycker att TIK ska till Stacka, upp med en hand? Allt annat vore ju totalt ologiskt och bakåtsträvande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Jag har svårt att se något annat lag än leksand göra det dom gör just nu. Jag hade bävat för att möta leksand när dom är i den här formen. Jag tycker mora spelar klasser bättre än vad vi gör just nu, ändå ligger dom under med 2-0 i matcher i sin serie.

Sen har dom övervikt i PP hos zebrorna, där tycker jag lite synd om mora som åker på billiga utvisningar idag. Det där matchstraffet i första är ju ett jävla skämt. Inför en domar-supervisor på alla matcher och en möjlighet för coacherna att göra en ”coach challenge” på såna här beslut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
lif-mora 2-0 i matcher...ej klart på långa vågar
känslan..mora kommer höja sig...
i morgon tar vi tag i takt pinnen
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: I år är giffarnas år, bästa laget de någonsin har haft på papperet! Blir det värme så blir det bra befolkat på matcherna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: jag kan promenera till arenan ;) men skämt åsido. Ingen sport har någonsin fungerat inne i Sundsvall, tvivlar på att det kommer fungera bättre för oss.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Vi gnäller över att Timrå ik har 1-1 i matcher mot Oskarshamn.

Kunde ha varit värre; man kunde ha varit Mora-supporter...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: jodå jag bor också i Norrland och jag är också i stort behov av bilen men om man kollar på övik, Luleå och Skellefteå så kan ju många faktiskt promenera till arenan. När det gäller övikarna så är det ju iofs inte en jävel som går på matcherna iallafall men det har ju med andra saker att göra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Ja kanske. Iallafall på andra ställen. Kollektivtrafiken är inte precis outstanding här, och folket som bor häromkring har en otrolig kärlek till bilen då bussar (enda alternativet av kollektivtrafik). På mitt jobb t.ex så måste jag åka så jag är där 30min innan jag börjar och då har jag ändå 10-15 minuters promenad beroende på snöfall. I mitt fall sover jag hellre en timme längre och åker bil. Vet att väldigt väldigt många är i samma situation.

Hade målet varit att förbättra kollektivtrafiken i Sundsvall hade det absolut varit ett bra alternativ, men så är inte fallet som det ser ut just nu. I Norrland klarar man sig inte utan bilen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: men är det inte lite kontraproduktivt att utgå ifrån en plats där man kan trycka in maximalt antal bilparkeringar? Det borde ju vara tvärtom, där man behöver minst antal bilparkeringar borde vara en optimal plats för en evenemangsarena?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Ja jag vet inte ja. Dom ska ju bygga hotell i birsta också, och är nog minst lika många som jobbar där, räkna in tunadal och dom ställena nära birsta också så blir det en jävla massa. Dessutom finns mark att bygga på och det är inte svårare att ta sig dit så länge man inte tänkt åka tåg hela vägen dit.

Sundsvall har ett restaurangutbud som birsta inte kan matcha. Det birsta har som Sundsvalls politiker aldrig kommer matcha är dock parkeringar. Jävla tabu att bygga en parkering i stadskärnan verkar dom tycka och tror ändå att bilister är det huvudsakliga transportmedlet för att ta sig till en match.

Sen bor jag i tallnäs så må fan ta dom om dom tar den här lyxen ifrån mig ;)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: du har nog bättre koll på demografin än vad jag har som inte bor i regionen längre men Birsta? Ska man dra en vända på Ikea och handla på Ica maxi innan man knäpper av en hockeymatch kl 19:00 en tisdagkväll? Om man ändå måste ta bilen till matchen så försvinner ju tillgängligheten.

Det måste vara enkelt att gå på ishockey, det finns alldeles för många aktiviteter och evenemang att konkurrera med ändå.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Fördelen med Sundsvall är ju först och främst att det finns bra kommunikationer dit. Det stämmer att de allra flesta inte bor inne i Sundsvall, men det är lätt att ta sig dit. Det är också väldigt lätt att gå direkt från jobbet till en hockeymatch / evememang. Dessutom får man tillgång till allt utbud som Sundsvalls stadskärna erbjuder vad gäller restauranger.

Birsta känns tyvärr väldigt felplacerat. Det må ligga mitt emellan Timrå och Sundsvall. Men det är helt dött där bortsett från shoppingen. Tänk dessutom på eventuella hotellbesökare ska ha lätt att kunna ta sig till evenemang som pågår i en sån här arena.

På sikt bör Timrå få till en lösning för att utvecklas ekonomiskt som en SHL-förening. Vi bör dock börja med att vinna matchserien över IKO. Men det är alltid bra att ha en plan att utgå från.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: det största problemet jag ser är att det blir en jävla pungspark mot Timrå kommun. Dom lägger 40 miljoner+ sen drar laget iväg? Inte okej enligt mig iaf. Sen är det inget folk i Sundsvalls stadskärna ändå, och går inte ens att påstå att det är där alla bor. Vill man lägga arenan så tillgängligt som möjligt så bör man slänga upp den i birsta tycker jag. Där är det nära för alla, eller vägarna dit är raka spåret iaf.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon: Tycker kanske inte det är så pinsamt längre att vi har det kämpigt med Oskarshamn när man ser hur Mora får kämpa mot Leksand som kom längre ner i serien? Vi är med i matchen och nu blickar vi framåt och psikar Oskars hemma imorn!!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: sen är det väl två skilda saker om det är praktiskt genomförbart eller om det är långsiktigt sunt. Vi har, som sagt, betydligt mer akuta problem att reda ut först.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: nämen du har ju så klart helt rätt. SHL är pengar pengar pengar och mindre och mindre hjärta. Rada upp etablerade SHL-klubbar med en god ekonomi som inte spelar i direkt närhet av en stadskärna.

Hockeyn måste spelas där flest betalande åskådare kan besöka arenan eller så kan vi ju fortsätta konkurrera med fucking Labero in flames eller ABBA the musical.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Var det inte Mora som var jättebra men hade många skador. Tur inte Timrå kom 13:e.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: Som tur är förändras tiderna. Att 6000 kommer till en så pass viktig och marknadsförd match är såklart jätteroligt och bra, men det är serielunken där vi behöver bättre förutsättningar.

Jag är fullt medveten om att det finns många som tror att Timrå måste hålla till ute i skogen dit ingen vill ta sig, men jag skulle vilja skapa någon typ av upprop för att se om vi är fler som jag, som vill se en modern area, centralt i Sundsvall så att vi kan ta nästa kliv. Timrå/Sundsvall har egentligen inte sämre förutsättningar än Växjö, HV71, Luleå men begränsas (tror jag) av att man måste spela i en arena (som jag älskar) som ligger så långt ifrån de flesta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg:

Ja det var 6000 pers i onsdags som tog sig ut utan problem. Giffarna ligger mitt i stan och har uselt publiksnitt.

Förövrigt känns det som denna diskussion tillhör början av 2000-talet. Så finns nog säkert någon gammal tråd du kan läsa 👍🏻
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Håller också med om att en arena i Sundsvall är nödvändigt för en fortsatt utveckling av klubben.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: kan ju alltid höra efter med casino cosmopol igen efter vi nobbade förslaget förra gången. Statlig arena vore inte fyskam!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Det är ju precis det här som är poängen. Varför skulle någon annan fråga ha prioritet om vi klarar kontraktet? Vi behöver ju ha en arena som människor vill och kan ta sig till. Att man kan gå till en lördagsmatch och sedan smidigt ta en middag på stan. Eller att man jobbar kvar någon timme på kontoret och sen tar en sväng till arenan en tisdag.

För mig som bor 100 mil bort är det ju nästan galet att ta sig till Sundsvall först och sedan resa ut till Timrå för att gå på match. Det vore väl extremt intressant för Sundsvall som region och stad att kunna husera ett SHL-lag.

Vem orkar längre åka ut till Timrå, hur mycket man än tycker om föreningen och klubben?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Hittade en artikel. Timrå hade förbundit såg att spela i Timrå fram till våren 2018. Se länk. Kanske finns ett nyare avtal?

Däremot så är detta inte alls en högprioriterad fråga just nu då vi snittar under 4000 besökare och det inte ens är säkert att vi spelar i SHL nästa säsong.

Låt oss etablera oss som SHL-lag först.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Det vore väldigt bra för föreningen Timrå IK med en modern arena inne i Sundsvall. Problemet är väl att Timrå IK har något avtal med Timrå kommun om att de ska spela i Timrå i ett ex antal år? Kan ha fel där, ska forska lite i det.

Men alla de punkter du nämner är bra anledningar till en flytt. Dessutom skulle det vara mycket enklare för besökarna att ta sig till och från arenan med kollektivtrafik. Bussar och tåg går ju från många håll in till centrala Sundsvall i jämförelse med NHK Arena.

Jag skulle även vilja se att arenan byggs på ett sätt att andra sporter är möjliga. Även evenemang.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Timrå slutar sist i SHL och snittar 3 932 åskådare i en hall som tar 6 000. I dagsläget bör det finnas andra frågor med högre prioritet än en ny hemmaarena.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Jag känner mest bara att just den frågan känns hyfsat sekundär i dagsläget.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Något som jag vet funnit funderingar runt i flera år men som jag inte hört något om på senaste tiden är att byggnationen av en modern arena centralt i Sundsvall. Jag förstår att många av de trogna fansen skulle se detta som något av en skyms, men jag tror att det är absolut nödvändigt om Timrå IK ska kunna etablera sig som en stark spelare i de högre serierna.

Kan vi supportrar på något sätt föra fram denna ”idé” och försöka göra den till verkligen? Eller är det bara jag som tror att det vore bra för tillexempel:
- Sponsorer
- Breda publiken
- Marknad
?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Alla till hallen på Söndag så ska vi ta tillbaka ledningen i den här matchserien igen!!!!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ser att poängligan i NHL bland rookies leds av 3 svenskar. Hyfsat bra jobbat av dem där. EP verkar överlägsen poängmässigt bland året rookies (65p, tvåan på 42p). Sen att han ändå ligger så högt trots att han missat ca 10 matcher pga skada är imponerande. Just det, på tal om imponerande så har han gjort mål på vart 5e skott på mål han avlossat. Ganska bra på det där med att hitta målet Elias.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
She: Såja, nu dök loggan upp. Bra där.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Kanske en nygammal lösning på försvarshaveriet. Han var ju i alla fall med att coacha en seriesegrare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hudik bortaslår Boden med 1-5 och lillebror Lander målar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mattias - 74: Tja. Läget?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
"Vi är Mora och aldrig ger vi upp..."...... Den ramsan känns bekant, har dom lånat den från nåt annat lag tro?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: I andra perioden har ju Leksand haft klart spelövertag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mattias - 74: Håller med..Mora är bättre men Leksand gör målen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tänk att spela en Hockeyallsvensk grundserie igen, hockeyallsvensk final, slå ett SHL-lag i bäst av sju, misslyckas om och om igen i sista steget.

Nu ber vi till gudarna att Timrå tar tillvara på läget vi har så slipper vi Allsvenskan för i bästa fall "ALL FRAMTID"

Modo, SSK, Löven, såna klassiska lag som har drömmar om spel i SHL men som trivs alldeles för bra i HA för att vilja gå upp och ta kampen mot Sveriges bästa lag :)
Ett sånt lag vill vi inte bli, vi är TIMRÅ, vi är vinnare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay:

Ungefär så. Idag är det iaf ojämna lag. Blanda om ;)
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Johan J: Det gånger Leksand huserat i högsta ligan sista 10-15 åren har de väl alltid parkerat i botten och allt som oftast åkt ur direkt..... oavsett satsningar
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
She: Tror han syftade på att du inte har Timeåloggan på din profil. 🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: trodde Mora bara hade otur när de kom näst sist..
Kommentera

« · 1963154 · »