1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Banner

858505 · » Till forumet


Sv: Banner
Hassebo:

Jorå, en bra låt är det.
Kommentera

Sv: Banner
hellge: Men det är en hell of a song att ladda upp till!
Kommentera

Sv: Banner
Intressant val att ha en anti-krigslåt som länk i bannern.

Rage Against The Machine har gjort sig känd som väldigt politisk och befinner sig framför allt långt ut på den vänstra kanten.
Kommentera

Sv: Banner
Lemmy: Håller med! Bra skrivet DT!
Kommentera

Sv: Banner
Dream Team: Läsvärt och en hel del kloka ord, bra skrivet DT. En annan presterar inte inlägg av den kalibern och om jag ens skulle våga prova ger jag mig f*n på att datorn hänger sig just när man ska trycka på "skicka meddelande". ;)
Kommentera

Sv: Banner
shinzawai: Det är ju inte så att du generaliserar nåt hejdlöst i ditt inlägg, inte alls. Nej, för det var med största säkerhet väldigt få Timråsupportrar som faktiskt såg matchen på TV igår. Jag skulle nog säga att flertalet faktiskt såg den, i motsats till det du påstår. Men det spelar förstås ingen roll, då du i mångt och mycket har rätt i vad du vill ha fram.

Har det inte alltid varit, och kommer det inte altid att vara ungefär såhär;

I slutspelstider så höjs, alternativt sänks nivån på det vi får vara med om att se. Vad fokus ligger på i den här variabeln, och huruvida det är en radikal höjning eller en minst lika radikal sänknin, och då tyvärr ofta väldigt trist sådan, hänger förstås ihop med vad vi pratar om. Den höjning jag menar är givetvis spelkvaliten. Den brukar väl framme i en semi, men även ibland redan i kvarten, som i vår rätt så högklassiga matchserie, kunna nå rätt så godtagbara höjder. Ibland väl i nivå med bänkrad 1 i gamla Kempis. Den sänkning jag vill framhäva är väl den vi bevittnar här och nu. Denna säkning är dock på inga sätt onormal. Människan är inte släkt med apan helt utan anledning, kanske? Vissa har dock sinnesnärvaro nog att de kan stänga ute det gorillabeteende som väl ligger och pockar på hos de flesta av oss. HUH! HUH! (Eller nej, backa bandet. Det där var nog mer en genomusel imitation av Plexus i Gladiatorerna eller nåt)

Det är dock väldigt mänskligt att gotta sig i andras olycka. Vi kan väl ta och kalla det en mänsklig svaghet. För att det är något som vi ska ta med i vårt CV det vill jag bestämt motsäga. Det skulle nog kunna väcka anstöt även hos en person som Leif Boork, en dag som denna. Visst går det att sjunka lågt Leffe, men det vi såg igår. Ujuj.

Nog om säckgänget från Gavloe nu. Åter till "slaget om världsherraväldet", eller vad det nu var tal om. Att vissa av oss som är aktiva på olika forum både här och var lite oftare än vi kanske vill faller igenom och lägger oss på en allt för låg nivå, kan säkert ha att göra med att vi alla vill vinna nåt hejdlöst mycket. Att säga lika mycket känns osäkert, eftersom jag inte vet hur mycket alla vill vinna. Och även om man vill vinna nåt otroligt mycket så behöver det ju nödvändigtvis inte märkas. Inte utåt iaf, och allra minst på ett negativt sätt. 

Spelarna som gör upp ute på isen, de kan göra det inom ett regelverk som domarna oftast har noll koll på. Men ändå, regelverket finns där iaf, och det flyter väl på, iaf hjälpligt. Uppenbarligen. Det tjänar sitt syfte. Så också det faktum att ett lag oftast är bättre än det andra.Inte alltid, men ofta. Men då har vi "slaget om världsherraväldet" igen då. Vilka är bäst där då? Egentligen?
I match 1 så var ju alla som höll sig kvar på isen bäst, då vissa spelare fick för sig att de minsann var lite för bra för de man mötte, och ville bestämma saker och ting lite för mycket på egen hand. I match 2 var väl bortalaget lite bättre, egenligen, men "heart of hockey" vann precis som väntat på hemmplan, med visst medflyt. Runda 3 bestod i en anrättning som inte den allra bäste kock hade kunnat sakna njutning i. Oj vilken match! Här skulle ju bara anrättningen få sin rättmätiga avslutning med en efterrätt i form av en hemmaseger. Men icke... det blev en jobbig klump kvar i halsen istället, som sköljdes ned med en pissljummen ölslatt. Okej, matchen var helvetiskt bra, men förlorar man såna matcher så är veäl tendensen rätt så vanlig att besvikelsen är det som återstår när man försöker minnas det som var bra?

Match 4, och vi var åter tillbaka i "heart of hockey"-land. Detta hade redan vägt över, tänkte vi, med den senaste sudden-torsken flämtande med vidöppen och slemmig käft, på tok för nära ens get bättre vetande. Fuck! Här rinner det iväg, tänkte man. Tre av ev. fyra spelar vi i Schwåårmood Arena. Det är ju kört oavsett, liksom ba'! Men nu glömde vi visst bort Kentas wild boys här. De hade visst också ett par ord med i handlingarna innan det här skulle vara avgjort.

Så, nu står vi där vi står. En seger från att ha slagit ut det lag som varit SM-guldkanditater ända sen första advent. God Jul, i efterskott, eller nåt. för banne mig om de inte är på väg att få sätta julegtöten i knävecken. Ja, expertisen förstås. För Harald & Co. de har aldrig pratat SM-guld. No way. Närå. Fat chance, liksom. Att det skulle hända är väl ungefär lika troligt som att Husums-Elvis skulle komma in rätt i "It´s-a-one for the money, two for the show, three to get ready...". Eller inte. Klart som fan att det satt skrivet på näsan i bästa Hedvigstil på Modofolk i allmänhet efter segern i Timrå i lördags vilka som "hade det i sina händer", vilka som "bara" skulle avgöra. Med två matcher i rad hemma kunde det ju inte bli fel. Nope, mission impossible. Nu blev det ju inte riktigt på det viset. Kentas wild boys hade annat i tankarna. De ville iaf spela om det. Ja, det ville säker även Robert Döme. Men han är en alldeles för dum hockeyspelare för att kunna spela smart. Därmed inte sagt att hans kombatant Sanny alltid är den som gör det, inte alls. Men igår ägde Sanny antihjälten Döme fullständigt. Cool as ice. Inget kunde få honom att tappa fattningen. Det hade det mycket väl kunna göra under grundserien. Då hade säkert även Sanny dragit på sig en tvåminutare eller ett matchstraff, t.o.m.

Nu är det dock slutspel vi talar om, och där har ju Timrå IK återigen visat prov på vilka kunskaper laget besitter. Som lag betraktat, vill säga. Men det är väl å nadra sidan som ett lag man både uppträder, vinner alternativt förlorar. Det verkar MoDospelarna ha missat. Totalt. Det jobbiga är ju att vi med snudd på den totala brist på slutspelsrutin som vi trots allt visar upp, ja, i jämförelse med MoDo då, förstås, vet om att vi nog är fullständigt chanslösa mot ett lag som de facto har den här rutinen.
Kommentera

Sv: Banner
dr-nix:
Väl talat käre frände.
Kommentera

Sv: Banner
Alltså det är rena dagisnivån här inne... att ni själva inte inser det är smått komiskt..
Kommentera

Sv: Banner
shinzawai: Om ni nu stör er på hur vi Timråfolk beter oss, varför söker ni er till våran gästbok gång på gång?
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Tror det är frustration för hur domarnivån varit i serien, i alla fall för min del. Jag vet att ni har lika mycket åsikter om domarna som oss.

Kombinationen hårt spel och dåliga domare brukar leda till frustration och gnäll. Antingen på den som gjorde tilltaget eller den som lät bli att dömma för det eller ngt annat tilltag.

I det stora hela har modo(de spelare jag nämnde tidigare) varit lite mer över gränsen. I alla fall med klara medvetna handlingar.

Det har i slutändan visat sig i resultaten, det lag som varit kyligast har vunnit. Se bara Magnus Nilsson i match 2.
Kommentera

Sv: Banner
73Sjöbba: Brynäsboken är näst störst. MoDos dito är god trea.
Kommentera

Sv: Banner
LingaN: "Att dunka ner en spelares skalle i isen är nog om möjligt ännu värre."

Låg mig berätta hur en Timråfan bedömer en situation.

Han kliver upp på morgonen, slår på datorn, hämtar tidningen, läser om någon situation i Aftonbladet/ST och blir helförbannad. Han var inte där, han såg inte matchen på TV, han bemödar sig inte att kritiskt kolla om han hittar någon repris, matchbild, något för att skapa sig en egen bild. Sen sätter han sig vid datorn och spyr galla över internet för att smälta in bland de andra gnällspikarna. Han har fortfarande inte sett situationen och allt som oftast sitter han och skämmer ut sig själv genom att kräkas ut anklagelser som inte är riktigt sanna. Det bästa av allt är att hans eget lag står för minst lika fula saker, men det blundar den gode Timråsupportern för.

Nu har jag hållit mig härifrån större delen av veckan, men inte en enda gång under kvartsfinalserien har jag sett någon större notis över vad de egna killarna haft för sig.

Om man gör en sökning på ordet "filmning" med dess kreativa synonymer i Timråboken hittar man säkert 300 inlägg från er under serien. Undrar hur många av dem som behandlar hur Timråspelarna spelar död i 5 minuter för att mirakulöst återuppstå så fort straffet utdömts (kan vi få låna er massör?). Jag skulle säga 0 inlägg.

Döme dunkar inte Sannys huvud i isen, det såg vi alla som såg matchen på TV. Han tryckte ner Sannys huvud. Visst, inte snyggt. Men inte direkt fulare än armbågen som försökte halshugga Wargh i måndags.

Bort med dubbelmoralen och sluta uppföra er som får. Skaffa er en egen bild av situationerna innan ni vrickar fingrarna vid tangentbordet, ni är ju bedrövligt pinsamma.
Kommentera

Sv: Banner
mikenomad: Bra sagt, fler borde följa efter.

ALLA: Nivån härinne just nu är pinsamt låg. För att kunna fortsätta hålla en någorlunda acceptabel nivå här, utan att vart och vartannat inlägg ska behöva raderas, så ber jag er alla att h ö j a nivån ett par snäpp.

Tack för att ni lyssnar!
Kommentera

Sv: Banner
Bo Bly: Sundsvall ledde 14-0 ligger under nu mot planija
Kommentera

Sv: Banner
73Sjöbba: Det jag sa är enbart bitterhet. Jag är en dålig förlorare. Ni är dåliga vinnare.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Tror att kålsuperiet är lika åt båda hållen men i sak håller jag med dig.

Vore trevligt om vi alla kunde enas om att höja nivån ett par snäpp härinne.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Niskanen var rätt ovårdad i sitt spel förra matchen, det håller jag med om. Hade tur som inte åkte ut för crosscheckingen bakom mål och kunde mycket väl förlorat matchen åt oss. Han är inte direkt lysande i sitt ingripande vid Horavas 1-2 mål heller...
Kommentera

Sv: Banner
Niskanen som f.ö. inte alls försökte hugga hälsenorna av Enström, och Sanna försökte heller inte slå näsbenet av Wargh tidigare matchen med en ful tackling.

Timrås smutsiga iceing-hockey forsätter imorgon så fort dom tagit ledningen?
Kommentera

Sv: Banner
Laken: Att dunka ner en spelares skalle i isen är nog om möjligt ännu värre.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Det enda Döme visat att han är kapabel till är att slå på spelare som ligger ner...
...För att inte tala om yxhuggaren Skröder, att inte han blivit avstängd den här kvartfinalserien är i sig ett mirakel. Först försökte han hugga av handleden på Sanny och igår gav han sig, beväpnad med sin hockeyklubba, på Niskanens ansikte.

MODOs smutsiga hockey fortsätter imorgon?
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Ja, han var säkert nästan lika bitter över det han fick vara med om som er MoDoiter, men bara nästan. Han fick ju åtminstone vara kvar på isen till matchens slut. Ni var inte med i matchen i en och en halv period.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Förbannad tror jag är fel ord, säg hellre att han var lite syrlig.
Kommentera

Sv: Banner
Dream Team: Sa Sanna så? trodde att han skulle vara bättre på hockey än så, men det är klart att han var förbannad, det förstår jag ju. Jag själv skulle koka om någon ens försökte köra huvudet i isen.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Uttrycket "4:e lineare" var det väl Sanny som myntade i intervjun efter matchen igår. Detta på frågan hur han såg på den aktuella händelsen där Döme genom att använda Sannys huvud som redskap  försökte skaka loss fogarna i Swedbanks betongplatta.
Kommentera

Sv: Banner
yaqop: Som om ditt inlägg förskönar gästboken mycket mer.

Surt sa räven.. Men nu tycker jag vi ska sluta mata trollen.
Kommentera


Sv: Banner
LingaN: Äh, det där såg ut som en typisk bild av en tecknad figur med ett öga.
Kommentera

Sv: Banner
LingaN:

Du förhöjer verkligen nivån på inläggen på HS, keep up the good work.
Kommentera


Sv: Banner
mikenomad: Inläggsnivån är väldigt låg från båda håll, så låg att man skulle kunna tro att man plötsligt hade förflyttats till dagis igen. Det är klart att förlusten igår sved, men det finns väldigt gott om dåliga vinnare bland er Timråiter också.
Kommentera

Sv: Banner
Per HApps: Bra att du kunde stå upp och rätta dig från ditt senaste uttalande, strålande, starkt jobbat.

Det såg inte ut att vara så farligt, det där med att dunka huvudet i isen såg jag inte så mycket utav. Döme visar att han har känslor, något som är så jävla ovanligt när det gäller tjeckoslovakiska spelare, det är stort, riktigt stort. Fråga mig som vet. Men om ni uppfattade det som rena misshandeln (återigen ett överfall som Jonte Hedström skulle klassa som vansinnigt) så ska jag inte komma med mina Modo-ögon och försvara Döme eftersom jag inte uppfattade att han dunkade huvudet i isen.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan:
Ok då, han är en förstalineare och borde ta en plats i vm, men det är ju lika förbannat ett bevis på galenskap att dunka ett oskyddat huvud i isen på en motspelare.

Eller har jag fel?
Kommentera

Sv: Banner
Per HApps: Jag är inte bitter, utan så söt att jag inte ens kan socker i kaffet.
Kommentera

Sv: Banner
Per HApps: Oj oj...måste ha svidit ordentligt, förlusten igår. Å tycker man att nivån är låg på de inlägg som skrivs av Modoiter härinne, ja då är det bara att kika in i deras eget lilla krypin. De är så små, så små... Men var lite varsam med dem om ni dristar er dit. De är sköra nu.
Kommentera

Sv: Banner
MODOJohan: Som kristen?
Kommentera

Sv: Banner
Snoop: Vad en modolid är vet jag inte. Du kanske kan förklara?
Kommentera

Sv: Banner
Per HApps: 4:e lineare? Sluta dumma dig. Du vet såväl som jag att Robert Döme har kapacitet att vara en toppspelare, även om säsongen har varit medelmåttig. Sänk dig inte till en lägre nivå än vad du redan står i. Bevisa att du har någon form av hockeykunskap. Jag själv har mängder av erfarenheter.
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Sanny Lindström, kyckling? Han visade bara upp sin rutinerade sida till skillnad mot Döme som skämde ut sig inför domaren och dessutom i direktsänd TV. Snacka om taktiskt av Sanny och idiotiskt av Döme.
Kommentera

Sv: Banner
actionleif: haha klockren :D
Kommentera

Sv: Banner
actionleif: Den första förstår jag. Brainy.
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Förresten, det var väl ändå inte Sanny som försökte flyga ut ur utvisningsbåset?
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack:
Undrar vilken som är en kyckling, den som dunkar huvudet i isen på en motspelare eller den som tänker på laget och inte ger igen med tanke på lagets bästa. Varför skulle våran lagkapten ens bry sig om att sänka en 4:lineare?

Bitter? Nä inte du va?
www.youtube.com/watch?v=AjDREk1qOrg
Kommentera

Sv: Banner
Snoop: Han försök till att flyga som slutar i magplask på isen är klart kycklinglika.
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Hittade två lika som bär bilder på Sanny faktist, se skillnaden mot den du påstår är Sanny.

www.frittflyt.se/img/nyheter/hjerne.jpg

www.medtronic.com/SE/images/heart.jpg
Kommentera

Sv: Banner
actionleif: Varför det? Jag har en förträfflig syn, bättre än det flesta.
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Du kan ju mycket gärna förklara varför du tycker Sanny Lindström är en kyckling, det skulle vara modigt om du vågade svara på de.
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Märker att härdsmältan inte har hållit sig inom laget i Modo. Är det jobbigt nu?
Kommentera

Sv: Banner
Lumber Jack: Så du tycker alltså att det ser ut som Sanny? Då tycker jag att du kan besöka www.synoptik.se
Kommentera

Sv: Banner
actionleif: Det gör inte Döme, så frågan kvarstår. Varför har ni (OK. kanske inte du personligen) Döme och Sanny som lika som bär?
Kommentera

Sv: Banner Kommentera

858505 · »