1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581402 inlägg · 6216 ämnen

Samarbete

504034 · » Till forumet


Sv: Samarbete
Helg Ernest: Helt rätt. Nänsén var utlånad i någon eller några matcher säsongen 2000/2001. Sedan till säsongen 2001/2002 blev han en Sundsvallare. Vill även minnas att Timrå var oförskämd nog att kräva 200.000 för honom.

Även Daniel Olsson tror jag var utlånad från Brynäs nån match den säsongen.

En utmärkt idé! Rollen som Sundsvalls tredje målvakt får nog våran A-jun Målvakt Tommie Näslund ta på sig.
Kommentera

Sv: Samarbete
hsand: Det var en bra fråga ! Vet inte hur det är med sk. "Utlånade" spelare. Om det måste vara ett transfer fönster eller ej.
Undra hur det var när "vi" lånade Romö ?
Men det är väll det att i år är transferfönstren hetare än annars, så man har ingen pailing på vad som hänt tidigare år.
Kommentera

Sv: Samarbete
Helg Ernest: kan man ta upp spelare från sundsvall om t ex många blir skadade eller om (mot all förmodan) nhl skulle dra igång?
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Om jag inte missminner mig var väll det Tomas Nänzén den som vart först utlånad. Mycke möjligt att jag har fel.
Men vart han inte utlånad på slutet av säsongen året innan ES och vart sedan kvar där?
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Jag tänkte föreslå ett byte.

Ni får våran första line och vi får er tredje målis (om ni har ngn). Då skulle du bli överlycklig och förvånad. Förmodligen skulle våra sponsorer i vart fall bli förvånade.

Jättebra tänkt! Det är vad jag kallar för samarbete...
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: Eller var det betydigt??
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Vilken match? Det här liknar skuggboxning... En liten summering: De andra har inte varit utlånade och har inte betydligt(?) något alls för er, bra så.

Verkligheten var det...
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: *Asg* Din filosofi gör att man börjar fundera om du är från någon annan planet. Klart som attan att man skickar över de bästa spelarna .... för att utvecklas i ett sämre lag. NOT!!!!!
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: Men!!! Kom in i matchen vettja. Jag menar att Zetterström är den enda som Timrå har LÅNAT UT till oss som riktigt har betydigt något.
Niklas Zetterström var då utlånad till oss på slutet av säsongen 2001-2002.

Jo Timrå vill att Sundsvall ska vara ett så pass bra allsvenskt lag som möjligt, helst superallsvenskt. Varför inte då skicka över ett gäng spelare?
Tex Robert Carlsson, Niklas Norgren och Sanny Lindström?
Det skulle i alla fall göra mig lycklig och förvånad.
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen:
 
Du måste vara en dröm för din chef måste jag säga.
Enligt ditt resonemang så skulle du inte byta jobb för att känna att du vill utveckla dig, inte heller för att tjäna mera pengar...
Guldklocka nästa?
 
Eller kan det vara så att du inte har kommit ut i arbetslivet ännu? 
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Eller ett bevis att man inte är tillräckligt bra.....
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Det där med riktigt klubbkänsla och att lira för samma förening i 20 år försvann väl ungefär samtidigt som modet med klubbjackor.
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Du ja, jag snackar om helheten. Som det låter från erat håll har TIK inte gjort annat än att försöka sänka S-vall de senaste åren. Om inte det här räcker som motargument har jag svårt att förstå varför det är nån mening att hålla liv i denna "lillebrorskomplex" diskus.

Så Lill-Zäta är den enda som bidragit sen han kom menar du? Av vad jag förstår av säsongens statistik så finns det åtminstone två grabbar till som gjort en och annan poäng.

Jaha? Så det är alltså inte bra för utvecklingen hos dessa junisar att få bästa möjliga förutsättning för att kombinera studier med hockeyspelande då? Sen vet inte jag, men alla strävar väl efter att få spela på så hög nivå som möjligt?
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Sånt tjafs har man råd att ha först när man skrapat ihop den första hockey-miljonen... :D
Kommentera

Sv: Samarbete
Maggan: Det finns ju något som heter klubbkänsla också.
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Vad är det som är så svårt att förstå att de flesta vill lira i ett bättre lag?

Hur tror du annars att fenomenet "övergång till NHL" har uppstått?

Ähh, ta och kamma dig nu. Vem vet, du kanske får se ljuset du också i din nattsvarta vardag. ;)
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: Jaha? Vad spelar det för roll? Men nu snackar vi om utlåningar här. Ärligt talat har Timrå aldrigt lånat ut någon spelare spm riktigt har kommit in och lirat tre matcher och regerat. Iofs kan jag godkänna Nicke Zetterström när han kom in säsongen 2001-2002 på slutet. Men då gick det ju utan att ljuga jävligt tungt för Sundsvall och laget kom till slut på en femte plats i fortsättings-serien.

Men faktum kvarstår ju att Sundsvall faktist till och med har svårt att få sina bästa juniorer att stanna kvar. Hockeygymnasiet och Super elit i Timrå lockar förstås.

Bara det senaste året har åtmistonde 6 spelare från Sundsvalls juniorverksamhet lockats till Super Elit i Timrå.
Fredrik Fuhrberg från Sundsvall A-jun till Timrås A-jun
Emil Björnberg från Sundsvall A-Jun till Timrås A-Jun
Daniel Back från Sundsvalls Team 89 till Timrås B-Jun
Tommy Lindholm från Sundsvalls Team 89 till Timrås B-Jun
Petter Näslund från Sundsvalls B-Jun till Timrås B-Jun
Jesper Backlund från Sundsvalls B-jun till Timrås B-Jun
Kommentera

Sv: Samarbete
Än sen därför att samtliga har Timrå anknytning, sanningen är den att utan alla dessa en gång fostrade Timråjunisar så skulle Sundsvall ha svårt att ens fylla upp sin trupp. Förstår du nu vad jag menar, varför klaga?

Hmm, din rackarns skojare där. Räcker inte dina egna ord som svar på din senaste fråga?:

"Sv: Samarbete

ploppen: Precis! Danielsson gör ju ruskigt mycket nytta som båsöppnare!
Så man kan ju inte direkt påstå att den mannen är så mycket att låna.

Skulle vara trevligt om man verkligen kunde få nån fin förstärkning från Timrå också någon gång i ett par matcher. Tex Morten Green, Jocke Lindström och Jonas Almtorp (Almtorp dock lånad i större delen av grunserien) kom ju in i några matcher förra säsongen och verkligen gjorde väsen av sig om man säger så!


I alla fall skönt ni inte tog tillbaka Erik Tägström och Johan Jonsson nu under det senaste transferfönstret...
Lauritzen Idag kl. 12:54"
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: Än sen?
Micke Sjöström anslöt sig till Sundsvall innan superallsvenskan från Timrås juniorer som ersättare till Jarko Väänänen som var för dyr att ha kvar.

Tony Westerlunds flickvän flyttade ner hit för att plugga och då kontaktade Tony själv klubben och imponerade tillräckligt på försäsongen för att få ett kontrakt med klubben. Och även Daniel Sandgren hade ett så kallat try out kontrakt på försäsongen och lyckades ta sjunde backplatsen med konkurans från tex Henrik Munter från Härnösand.

Men frågan är ju vem fan bryr sig om att Tony Westerlund innan han har lirat i klubbar som Härnösand, Arboga, Almtuna, Örnsköldsvik och Boden var en Timrå junior? Precis som Lauritzen har även Tony Njurunda som moderklubb.

Och vad har det för betydelse att Daniel Sandgren innan hans två säsonger med Kovland var en Timrå junior?

Att spelare som Kalle Koskinen, Niklas Nordgren och Kalle Koskinen skulle visa upp sig i Sundsvall? Vad i hela friden snackar du om?
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: Locket på, bra skrivet...
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Det går dock inte att komma ifrån att nämda tiron fått sin skolning i TIK och utvecklats vidare där, att jag bara nämner Lill-Zätas moderklubb inom parantes är för att slippa gnället från de få Sundsvalls fanns som kliver in här ibland och vädrar sitt missnöje, men det var tydligen inte gott nog.

Nej, det är inte utlånade av "oss", men du är väl medveten om hur det hela såg ut i början?

Sen finns det ju även namn som Mikael Sjöström, Daniel Sandgren och för all del också Tony Westerlund att rabbla upp.

Kalla det vad du vill, men är det inte sammarbete så vet inte jag. Sen om det var så att du/ni på fullaste allvar trodde att spelare som Niklas Nordgren, Yared Hagos och Kalle Koskinen skulle visa upp sej i de blå har du/ni förmodligen problem med att leva i de vi andra kallar vekligheten.
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo:Till att börja med så har ingen i den trion Timrå som moderklubb. Sebbe Njurunda, Nicke Zetterström Sundsvall och Andreas Lundin Härnösand.

Jaha? Har du så pass dålig koll att du tror att vi lånar den kedjan av er? Eller vad är det frågan om? Det jag vill komma till är att det i alla tider har värvats spelare från Timrå till Sundsvall och tvärtom utan något förbannat samarbete.
Kommentera

Sv: Samarbete
Ambroo: det var bra sagt det där.....håller med dig
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Din namne Sebastian, Andreas Lundin och Niklas Zetterström (moderklubb S-vall, men utbildad i TIK) då?

Utan dessa herrar så skulle denna sässe varit ännu mörkare med Sundsvallsögon sett.
Kommentera

Sv: Samarbete
"Vi borde utöka samarbetet och jobba med andra lag i länet som är lite sämre än Timrå som Kovland, MODO och Njurunda"

Kovland och Njurunda i all ära. Men Modo? Känns inte riktigt som att Johan Jonsson kan rubba backar som Hans Jonsson, Adrian Aucoin, Mattias Timmander, Pierre Hedin osv i MoDo om man säger så.

Kovland då? Kovland har ju till den här säsongen värvat tre juniorer från Timrå (Mikael Engström, Johan Henriksson och Patrik Norrbom.)
Fd juniorer som jag vill våga påstå knappast platsar i Sundsvall. Men poängen är ju den att för Timrås del så bör det knappast finnas så mycket andra alternativ än att skicka spelare som Johan Jonsson och Jimmy Danielsson till Allsvenskan och Sundsvall Hockey. Så ärligt talat är ni nog ganska beroende av oss, för det är ju en fördel att ge spelare som Johan Jonsson speltid i allsvenskan med Sundsvall än i Divison 1 med Kovland.

Men ett samarbete med Modo kan ju vara bra för er, jag menar Peter Forsberg är ju bättre att ha än Micke Romö från Sundsvall :) Notera att ordet ironi hör till i den sista meningen.

Sundsvall Hockey - Laget i Stan
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: nä det är ju sant det
Kommentera

Sv: Samarbete
ploppen: Precis! Danielsson gör ju ruskigt mycket nytta som båsöppnare!
Så man kan ju inte direkt påstå att den mannen är så mycket att låna.

Skulle vara trevligt om man verkligen kunde få nån fin förstärkning från Timrå också någon gång i ett par matcher. Tex Morten Green, Jocke Lindström och Jonas Almtorp (Almtorp dock lånad i större delen av grunserien) kom ju in i några matcher förra säsongen och verkligen gjorde väsen av sig om man säger så!


I alla fall skönt ni inte tog tillbaka Erik Tägström och Johan Jonsson nu under det senaste transferfönstret...
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: Vad menar du? Låter som du svarar någon eller något. I så fall vad?
Kommentera

Sv: Samarbete
Lauritzen: men glöm inte att dom har lånat danielsson också
Kommentera

Samarbete
Men va fan! Sundsvall Hockey har ju faktist fått lånat Johan Jonsson och Mats Hansson!
Kommentera

504034 · »