1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577987 inlägg · 6216 ämnen

Vidtag nödvändiga åtgärder!

996677 · » Till forumet


Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
El Maco: Någon grävande journalistik ligger knappast som grund för inlägget. Inlägget har tillkommit efter att undertecknad tagit del av en "hemlighållen" och för medborgarna mörkad miljörapport hos Timrå Kommun.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
John K: Hoppsan, vilken grävande journalistik! Gamla signaturen ISMANNEN kommer att dreggla över den här när han loggar in.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
John K: "Deras expert Alvar Blöt"?

Ha ha det var riktigt roligt.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Dream Team: Med anledning av Jimmy Hamrins blogg och diverse andra inlägg med avseende på isen i E-on Arena offentligörs här utdrag ur en sedan länge "mörkad" miljörapport i ärendet.

Det har vid Timrå Kommuns miljöundersökning av marktemperaturer i Timrå med omnejd framkommit följande:

"På grund av nedåtgående kyla och spridning av densamma från E-on Arena har marktemperaturerna i orten succesivt sjunkit till, för växtriket och mänskligheten, helt oacceptabla nivåer. T ex så har det visat sig att isen på Vifstavarvstjärn numera ligger kvar längre på våren än tidigare. Detta har fått till följd att den så varmt älskade badsäsongen blivit betydligt kortare. Inte bara på våren utan situationen gör också att vattnet i tjärnen kyls ner tidigare på hösten eftersom rinken isbelägges så tidigt inför säsongstart.

Stora svårigheter föreligger också vad gäller att få till gräset på den fotbollsplan som ligger intill E-on Arena. Detta, säger gräsmakaren Stig Strå, kommer sig av kylspridningen från rinken.

Beträffande den övriga växtligheten så har också försämrade odlingsmöjligheter i kommunen kommit att bli ett stort problem. T ex så kommer det, om detta permafrostliknande tillstånd får fortgå, bli mycket svårt att i villaträdgårdar odla grönsaker och blommor. Konsekvensen blir att boende i kommunen kommer att få i sig mindre grönsaker (läs vitaminer) än tidigare, vilket i förlängningen kommer att innebära att ohälsotalet kommer att stiga och belastningen på sjukvården att öka. De som bedriver odling yrkesmässigt har löst problemet med extra isolering i golven i växthusen. Dock klarar inte denna yrkesgrupp, i nuläget, att täcka det totala behovet.

Vid promenader på plogade trottoarer har också noterats att fötterna, på grund av tillskottskylan, blivit betydligt kallare. Förslag har framkommit att en fabrik etableras som kan förse befintliga skor med isolerande förhöjningssulor för att råda bot på problemet. Detta kan nog bidra till en positiv sysselsättningsutveckling på orten säger arbetförmedlaren Inge Jobb i sin kommentar.

Miljökontorets experter ser mycket allvarligt på problemet och miljöingenjör Sven Kall säger att om inget görs kommer färskvattenförsörjningen att äventyras. Mittsverige Vatten har mätt upp sjunkande temperaturer i det vatten som tas från vattentäkten i Timrå. Deras expert Alvar Blöt säger att på sikt kommer vattentäkten att frysa och då kommer vi att få problem av gigantiska mått. T ex så befarar man att, när inget vatten tas från täckten, Indalsälven kommer att stiga till väldigt höga nivåer. Detta kommer då att äventyra Midlanda Flygplats överlevnad.

Timrå Kommuns fritidsförvaltning har dock kommit med ett förslag till åtgärd som delvis kan lösa problemet. Man föreslår nämligen att den intill E-on liggande fotbollsplanen byggs in och att planen förses med värmeslingor. Detta värmetillskott skulle, tror man, motverka spridningen av kyla. Åtminstonde i ett väderstreck. Detta förslag har mottagits mycket positivt av ledningen inom fotbollsklubben IFK Timrå. Man kalkylerar då med att, med en inomhusarena och äkta gräs, på sikt bli ett naturligt val för landslagsfotboll. Att den egna säsongen kommer att kunna förlängas, till att vara året runt, kommer att leda till bättre spelare och att etablera sig i allsvenskan kommer att bli deras mål.

Energijätten E-on har kommit med ett förslag att på de andra sidorna (åt de andra väderstrecken) eluppvärma på ett mycket stort djup. Deras elingenjör Gustaf Watt tror att dett kommer att få kylan att stanna i Arenan.

När beslut om alla dessa åtgärder kan tas och ett genomförande kan bli verklighet är för närvarande oklart. En utökad undersökning kommer dock att göras. Detta för att säkerställa hur stor den geografiska spridningen av kylan är. Mättekniker Lars Isfäldt vid miljökontoret säger att han inte kommer att förvånas om sjunkande värden kommer att kunna uppmätas fram till Merlobäcken i söder och Bergeforsen i norr.

Beslutsfattarna i kommunen har under lång tid dolt problemen och när rapporten nu kommit ut känner man sig tvingade att vidta åtgärder. I ett första steg kommer man att lägga ner planerna på ett samgående i den så kallade Norra Regionen. Man kommer i stället att försöka närma sig Sundsvall igen. Nu har man, så att säga, en stark drivkraft. Nämligen behov av ekonomisk uppbackning i detta, för medborgarna så angelägna ärende. Man räknar kallt med att Sundsvalls kommun kommer att delfinansiera ett åtgärdspaket. Att man gör det beror främst på att de flesta som besöker E-on Arena är sundsvallsbor och det ligger i deras intresse att Timrå Ik's hemmamatcher spelas på riktigt bra is."

Efter att undertecknad fått ta del av innehållet i miljörapporten, jag säger inte hur, har jag sökt ett flertal politiker och tjänstemän inom kommunen för att få dom att uttala sig i ärendet. Alla har gjort sig oanträffbara och valt att inte kommentarera ärendet i nuläget. Det vi med säkerhet vet, är att dom inte har stuckit sina huvuden i sanden, det man plägade göra före permafrostproblemets tillkomst. Nu är där alldeles för kallt. I stället har man, enligt skarpa iaktagare, synts gå runt med strutar på huvudet och ner över ögonen. Strutsbeteendet lever kan man säga.

I övrigt kan nämnas att slutspelet närmar sig och Holiday on Ice är slut.
Nu är det kamp "ända in i kaklet" som gäller. Just Go For It!!
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
stoff: Men sluta pressa karlstackarn. Wait and see som Nigeriabrevet Bala Garba skulle ha sagt.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
General_Moisio: hur vet du det?
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Uddan: Kokko ska lämna TIK!
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Ska Kokko lämna Timrå??
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
TIKbiff: Men de hade ju (hör och häpna!!1!) lärt sig läxan till ett annat och senare skadetillfälle. Då körde de ut via ismaskinsutgången. Man borde väl kunna rigga ett rum där man kan ta emot skadade spelare i direkt anslutning till de omklädningsrum som finns under läktarsektionen intill Lill-Strimmahallen. Nu kanske man har mycket mobil teknisk utrustning och hjälpmedel. Men allt för att förenkla så mycket som möjligt menar jag.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Per HApps:
Ungefär samma sak som att man envisas med att lyfta en bår med
en skadad spelare över sargen istället för att ta ut honom där ismaskinen
åker in?
;-)
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Dream Team:
En enkel övning, eller två enkla övningar att testa hemma för att få svar på om Jimmys teori håller.

1, Mät temperaturen på golvet, öppna ett fönster vänta 10 minuter och mät sedan temperaturen. Har den sjunkit så tyder det på att kall luft är tyngre än varm.

2. Öppna kylsskåpsdörren under 10 minuter. Med samma termometerprocedur.

Antingen är vaktmästeriet outbildade i termodynamik, eller så resonerar dom att typ, så här har vi gjort i 30 år och ingen skall tala om för oss hur vi skall sköta vårt jobb.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
I mitt sökande efter en för ämnet passande tråd tyckte jag att den här fick fungera. Saxat från Jimmys utmärkta blogg på ST.nu:

"Det sägs nämligen att när Timrå Ishall byggdes så göt man en betongplatta med kylrör och annat tekniskt mumbojumbo i och efter en herrans massa år så blev rören dåliga och då byggde man en ny betongplatta ovanpå den befintliga och det är här fusket kommer in - för det sägs nämligen att man lät bli att isolera ordentligt. Det gör då att mycket av kylan går ner i marken istället för upp.

När det är hemmamatch så är det mycket folk på läktarna som ökar värmen i hallen, kall luft är tyngre än varm luft så kalluften ligger tryckt ner mot isen. När då sargen öppnas där ismaskinen åker in och ut så gör trycket av den varma luften att den kalla luften åker ut. Precis som när du öppnar ett kylskåp ungefär. Det gör isen ännu mjukare."

Intressant eller enbart spekulationer? Nu är inte jag någon isanalytiker, mer än att man som liten parvel på klassiskt vis fastnade med tungan både lite här och var. Det var is utomhus. Den här gången gäller det is inomhus. Is som helst bör kylas så mycket det bara går. Och här verkar väl en hund ligga begraven eller nåt sånt.
Om det nu är som det sägs här så undrar man förstås om skadetillfällena varit på hemmais alla gånger. Eller så kanske det kanske det är så att de skador som uppkommer sker efter någon form av förslitning, att de alltså sker under en längre tid, då under de träningstillfällen man har på hemmais. En skada som ev. skulle gå att relatera till det här behövde alltså inte ske på det här underlaget vid själva skadetillfället, utan den hade mycket väl kunnat få sin begynning i E.ON men att själva skadan dyker upp långt senare.

Även Mika Pyöräläs knäproblem skulle ju kunna relateras till det här. Liksom till att den skett på ett mera "vanligt" sätt, genom en mer direkt smäll på själva knät. Men det var en intressant iakttagelse iaf. Om detta sedan resulterar i något återstår ju att se. Man jag är skeptisk.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
spud: skrev ju trots allt "inte troligt men lek med tanken"....har ju en viss innebörd det också....
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
En till tjeck kanske inte vore så dumt nu när man redan har en - dom trivs ju alltid bäst när de är fler än en..

Annars tror jag en transatlant skulle vara det bästa alternativet för en ev. forward dock ej nån Blake Sloan -typ

Nån som går hårt på mål och törs stanna där..
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Att en spelare har 'motivationsproblem' ibland under serielunken är ju verkligen en skandal. Och att Jonte säger det rakt ut, jisses.
Jag menar, det är ju ingen skillnad alls på seriespel och slutspel. Alla kämpar precis lika mycket i omgång 31 som avgörande semi, och det är ju inte alls så att dom 'skitiga' spelarna - dom som tacklas, trash-talkar, sliter och går som bulldozers på mål - skulle få en större roll i ett slutspel jämfört med serien. Om man ansåg det skulle man ju uppenbarligen tycka att det faktiskt är skillnad på de två företeelserna. Att folk taggar upp lite extra, kramar ur några procent till. Ett helt horribelt resonemang.

Hoppas verkligen att Nubben åker hem till Jonte och tar honom i örat.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Baker: jag är helt övertygad om att man inte gett upp säsongen,att ta in ersättare för jonte tycker inte jag är så viktigt just nu jag menar ta in nån tjeck eller nåt annat som inte tillför nåt mer än bara kostnader är bara onödigt,bättre då att lägga stålarna på nån bra spelande back och växer ju inte på träd som vi alla vet.
göra nåt javisst,det vill dom nog men det är helt rätt att använda huvudet rätt.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Brunkarn: haha det är nog inte många fler än dig som tror att MIF släpper dem, evetuellt Ville då.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Skarin: Håller med dig fullständigt...
Men när man läser uttalandena från Thomas Johansson och Nubben börjar man ju undra :-(
Vete fan hur dom resonerar, har dom gett upp denna säsong?

Det är klart det kostar pengar men en back har ju saknats hela året (Strålman) sen gjorde dom sig av med JM så nog borde det finnas pengar... och sen är det väl inte så många månader kvar av säsongen heller.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Två finnar från malmö och kanske en svensk..inte troligt men lek med tanken, En hårt brunkande Ville Nieminen som producerad 19 poäng känns som att han är ganska lik "Jonte". Kan vara den som motståndarna tänker "Nej nu är den idioten inne i samma byte som jag".

Jyrki Välivaara en back med storlek och 16 producerade poäng tror jag.
Vet inte hur en Jyrki skulle kunna stå sig i elitserien i dagens läge, men att värva så värvar man ifrån allsvenskan i detta läge tycket jag. Spelare som man har bra koll på och vet till viss del vad man får ut av.

Även fredrik eriksson har ju producerat bra med poäng övar 20 poäng iaf.
Men huruvida han skulle villja slänga sig hejdlöst in framför mål och offra lite blod och en tand vet jag inte heller. Men har kan ju producera poäng, det är ju bevisat.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
El Maco: Jag hakar på denna tråd som ju känns lite bättre än en sådan som "Apropå nånting....". Men det är vad jag tycker.

Ska det in någon ersättare för Jonte måste det vara en tuff spelare. En som kan stå framför mål och ta emot stryk. En fysisk spelare som kan smälla på när det behövs. Grinig och nästan lite arg, fast på rätt sätt så klart. Vi saknar en sådan här spelartyp bland forwards. Vi kommer inte långt i ett slutspel utan en. Chansen är betydligt större att gå långt i slutspelet om vi får in en ersättare. Motståndarna ska tänka "satan, nu är den där jävla idioten inne igen". Typ.

Det är ju en forward med dessa egenskaper och en duktig spelande back som vi har saknat i vårt spel.

Jag både tror och hoppas att Nubben hittar någon skitig godbit. Det brukar han göra. Hitta intressanta spelare vill säga.

Men tiden är knapp, det håller jag med om. Och han är ju som bekant inte ensam om att leta. Men det brukar ordna sig...
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Jag börjar bli gammal. Jag tycker det gnälls mer nu än förr. Då är det skönt att läsa gamla trådar.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Knappast plus, i bästa fall likvärdigt. Och förhoppningsvis tänker inte Nubben som dig.

För inte kan väl Nubben lämna nu, eller gör han klart inför nästa säsong och lämnar sen? Tar Micke Andersson över isf?
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
El Maco: haha visst, men nu tycker jag både Huokko och Frylén är lite väl underskattade här på GB. Har vi CJ/Koskinen ut och Frylen och Houkko in så står vi klart på plus. Huokko kan producera och Frylen har varit Malmös bäste back.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!

RocknRolf2: Hehehe, ibland är du kul. Sedan tjällossningen 2005 har du varit missnöjd med satsningen och beklagat klassen på de nya spelarnamnen. Så gör du dina egna konstruktiva försök och det framgår att det inte är så lätt ändå. Hustruplågar-Huokko?? Edvin Frylén??? Det var förresten länge sedan jag såg att du snackade om Wallenberg vars kontrakt med Leksand du grät över.

Klädsamt att du slutat med avgånubbendårå-inläggen.

Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Bragd-Birger: Koskinen... mycket tveksamt . Han har spelsinne men tillhör även han de långsamma backarna.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Bragd-Birger: Jo. Och Z och Micke Lind var inne på över 40 mål bakåt i spel 5-5 01/02, inte helt relevant jämförelse men ändå. Har man mycket speltid i ett bottenlag blir det många minusmål. Jaja, Houkko är ingen klockren värvning, men jag lipar inte om han kommer hit.

Behåller vi 5 backar så ska vi värva minst 2 till. 3 hela backpar och en junior är alldeles för tunt, då är vi ju i princip tillbaka i samma skit så fort nån blir skadad.

In med en sjysst förstecenter. Warg duger som andrecenter och Regin/Nielsen som 3:e/4:e.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
mikenomad: Ja visst, men efter det att han kom in mer i laget och det svenska sättet att spela hockey på? Han tillhör med all säkerhet toppskiktet av målvakter i ES tillsammans med Krizan, Liv, Holmqvist och Stanã. Men tror ändå inte han blir kvar då han är på artistkontrakt. Gärna Stanã som ersättare eller någon vass finne. Asplund kan agera backup i fortsättningen också.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Skarin: Sedär ja, då jobbar vi in den! Hoho...Nubben?
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Nu får du väl ändå ta och ge dej med alla dessa "briljanta" prospects... Jag satt en köttbulle i halsen, tur att frugan kan HLR.

Ett tips; Talangscouten finns redan som nick, men byt gärna till Talang(lös)scouten...
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Thomas Johansson får inget nytt kontrakt i LHC.

Frylén!? Nu tycker jag vi lugnar ner oss och tar ett par djupa andetag.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Huokko är fan inte bättre än C-J defensivt. Inne på 38 mål bakåt i spel fem-fem. Dregel, dregel, agera Nubben.

Bedöma backsidan nu - med Styf och Koskinen borta - är meningslöst. Klart att det ser ut som bajs rakt över när man får komponera med de två viktigaste kuggarna borta. Där torskar vi stabilitet i två backpar.
Tycker att backarna är den lagdel som är enklast att få fason på till nästa säsong. Styf, Aalto, Lindström, Strålman och Koskinen - förutsatt att han är helt fit for fight. Komplettera med en stabil back och lyft upp Moe. Klart.

Offensiven är knepigare. Ny förstecenter, Warg och Regin. Sedan då? Nielsen i fjärde?
Fyra producerande linor är en utopi. Både Regin och Nielsen har klara brister i det defensiva spelet. Warg och Gahn de enda tvåvägscentrarna (med den senare i Dödsskuggans dal, formmässigt). Vem skulle axla en brunkarkedja?
Här har Nubben ett delikat problem.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Frella: Tycker nog att både Kapanen o Kipper visade upp ett målvaktsspel som var klasser bättre än Svobadas. Endast en dålig match?? Det är väl knappast den enda matchen han släppt in billiga, matchavgörande puckar? Men genomgående usel tycker jag definitivt inte han är. Av de tre vi haft i vinter är han den bäste! Men bättre än en 2:a (godkänd) är han inte tyvärr och jag hade nog väntat mig lite mer. Tanken med mitt resonemang är helt enkelt att i förhållande till vad han kostar (skatter, lön osv) kostar han betydligt mer än han smakar!

JB i Leksand som nån tidigare nämnde skulle möjligtvis kunna vara ett alternativ. Fast jag ser nog honom mer som en tänkbar andremålis....
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2:

Edvin Frylén? När var han bra? 1995?

Nä Roffe, bättre nyförvärv en honom ska vi ha till nästa säsong.

Jag håller på att scouta just nu inför nästa säsong. Scoutrapporten kommer inom kort...
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Malmö har 2 bra backar till förutom frylen ..offensivt Patrik Hersley o defensivt Johan Björk som har bäst plus minus i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Frella: Johansson? nja. Varför skulle han dra för Lhc för? Edvin Frylen i Malmö är ett bra alternativ annars. Om dem missar
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Kuparinen är knappast aktuell till nästa säsong, utan var väl mer ett panikförsök till förvärv då Styf gick sönder. Huokko är ju lika usel som CJ i egen zon om inte sämre. Däremot tror jag nog, som JimmyH var inne på igår vid matbordet, att TIK kan rycka i Tomas Johansson från LHC igen. Gammal javisst, men klasser bättre än nämnda Houkko i tvävägsspelet. Däremot ser jag hellre ett annat alternativ.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Bragd-Birger: japp, jag har sett Houkko lira. Bättre än CJ offensivt, och bättre än CJ defensivt. Inte lysande men.

Tycker det vore en sjysst värvning, i alla fall i relation till såna som Kuparinen.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Bragd-Birger: Hellre Boumienne..
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Houkko? Den ende jag skulle vilja se i TIK från SSK är Josef Boumedienne. En spelare som är bra på rören och besitter ett fint skott. Kanske även Stanã ifall Svoboda lämnar.

mikenomad: Svoboda har väl endast gjort en dålig match sedan han kom in i spelet ordentligt. Senast hemma mot Luleå. Ingen målvakt har gjort ständigt fläckfria matcher i TIK. Kiprusoff bjöd tex på några fina tavlor i slutspelet ifjol, bla Djurgårdens avgörande mål i sista kvarten. Kapanen läkte även han som ett såll i vissa matcher. Båda dessa skakade av sig sånt och spelade bra igen matchen efter. Det tycker jag även Svoboda gör, vilket kännetecknar en riktigt vinnarkeeper. Det som kan hindra att Svoboda återvänder är väl att han spelar på artistkontrakt, vilket gör att TIK måste betala dyrt om man vill kunna nyttja honom även under försäsongen. Vilket nog känns som ett krav då det handlar om den viktigaste posten i hela laget.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Har du sett Huokko lira? Visst pangar han från blå, men han är fullkomligt livsfarlig bakåt. En klass bättre än C-J offensivt, men same shit defensivt.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: jag tar nog hellre Jennifer Aniston än jan houkko... jag vet inte vad ni andra säger, men jag tror Ambroo är inne på min linje
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Ambroo: Houkko avdankad? 22 poäng som back i ett bottenlag, och hela 145 skott. Sedan att han har dåligt +/- är en sak, så blir det när man spelar i ett skitlag med mycket istid. Men visst, kom gärna med nåt annat intressant backförslag. Jag tar i alla fall Houkko 200 ggr hellre än Kuparinen eller vad han nu heter
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RTS: Skräms inte!! Det finns minst 10 backar i allsvenskan som är långt bättre än honom..vi har nog med trög skridskoåkning så intresset får vi hoppas endast rörde sista delen av årets säsong annars blir man chockad.
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Scoutrapport om Gahns senaste säsonger i TIK:

"Gahn has had major problems with his game the last couple of seasons. During the 99/00 season Gahn was excellent and had a strong WC-tournament with the Swedish National Team. Now it seems that the skills that were so characteristic for him, excellent playmaking ability and great on-ice-vision, have vanished. From time to time you’ll glimpses of his earlier play, but he is much too inconsistent."
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RTS: Halleluja!
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Hoppas verkligen det inte ligger någon sanning att TIK är intresserad av Mikko Kuparinen.
Då får vi en blandning av svedberg och johansson
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Njae, snarare tvärtom.

Visst är det det, men inte mkt. Ser du inte hellre en 25-åring med bra skridskoåkning, härligt spelsinne och ruggigt skott än en avdankad 30+:are?
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Ambroo: jo, jag läser dina inlägg. Tyvärr förstår inte du mina inlägg. Du nämner 2 (!) kvalseriespelare som möjliga nyförvärv...

Det är en aning skillnad på Houkko och t ex CJ
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
RocknRolf2: Läser du överhuvudtaget mina inlägg innan du svarar, eller ser du bara inte vad jag skriver, ev. förstår icke?

Janne Houkko är slut, vad ska vi med ytterliggare en yrhöna som bara lever på skottet...?
Kommentera

Sv: Vidtag nödvändiga åtgärder!
Ambroo: du drar likhetstecken mellan enskilda spelare och hela lag. Tycker det finns iaf 2-3 intressanta namn i Malmö/Saik/SSK och möjligtvis Leksand. Etablerade namn. Man kommer inte kunna värva bara stjärnor så.
Kolla på Malmö ifjol. braksist och plundrade på sina spelare, de var kassa då men blev bra i nya miljöer. Johan Ryno och Wesslau kan väl räknas som talanger, själv ser jag hellre att de tar hit en sån som Houkko på backen, men visst, nån, max par talanger kan väl plockas hit. Detta under förutsättning att de verkligen är talanger och inte halvgamla bänknötare från nån konkurrent.

Mikenomad: tyckte Svoboda kändes självklar alldeles nyligen. Men fan vet, springer man på nåt hetare alternativ så javisst, annars duger Svoboda gott.
Kommentera

996677 · »