1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580368 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1114769

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Låt oss nu gö en sak klar. Timrå ska spela i Timrå och ingen annanstans eller kanske ska sundsvall hockey spela här i Timrå då om nu timrå skall spela i sundsvall. Nä lägg ner dem där diskutionerna nu och om de nu är fel på hallen bygg vidare på den ist.
Visst jag håller med om att de säkert skulle bli mer plats med en hall i stan samt mer folk på matcherna. Men det gäller också att tänka med hjärtat. Och jag själv har hjärta inte bara för laget Timrå utan även för kommunen Timrå. Så nä lägg ner de där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Barbarossa: Elitserien handlar inte om hjärta. För skulle det göra det så skulle MoDo förmodligen vart kvar i Kempehallen och gamla isladan skulle också stå kvar i sin forna form. Det handlar om pengar och att kunna konkurrera med andra klubbar.

Elitserien skulle vara totalt värdelös att se om inga satsningar gjordes på nya arenor för att locka mer publik och sponsorer. Det skulle vara som att se Detroit red wings (VF, LHC, HV71) mot typ Ånge IK (Rögle, SSK, Timrå med flera) eftersom vissa klubbar skulle ha oproportionerligt mycket mer pengar än andra.

Det handlar inte så mycket om själva hallen, det handlar om var den ligger. Det är tyvärr dagens sanning. Folk är lata, folk som inte är överdrivet hockeyintresserade sätter sig aldrig i bilen eller på hockeybussen ut till Timrå för att se på hockey när de kan sitta hemma i soffan och se matchen eller vara på O´ Learys. Skulle hallen däremot ligga på bekvämt gångavstånd från Sundsvalls Centrum så skulle många fler välja att lösa biljetter till matchen. Och nej, det är inte samma sak för de som bor i Timrå och skulle behöva åka till Sundsvall eftersom det bor kanske en tiondel (eller mindre?) så lite folk i Timrå som det gör i Sundsvall.

För Timrå IKs bästa bör en flytt in till Sundsvall ske så snart den ekonomiska krisen lugnat sig. Kanske inte inom ett år, men inom en femårsperiod bör en ny arena finnas i Sundsvalls centralare delar för att kunna hänga med i utvecklingen. Det är tyvärr sant, även om det innebär att en del av Timrå IKs historia kommer gå förlorad.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Barbarossa: Ja för mig spelar de iaf ingen roll, om klubben inser eller tycker att det är bäst för klubben att spela i Sundsvall då stöttar ja dom i de, jag vill iaf se Timrå IK i elitserien.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Låt den här tråden dö, det blir ingen Arena inom överskådlig tid ändå.
Men det går väl en vecka så har Per HApps börjat om igen.
Kommentera

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Barbarossa: För mig får de spela vart de vill, Timrå, Sundsvall, Härnösand. Ja vart nu det är bäst för laget att spela. Själva kommunen skiter jag högaktningsfullt i.
Kommentera