1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581473 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1191085

Sv: Sparka Challe!!!
Kempe: Håller med dig, detta var ett stort fall framåt (i mina ögon sett iaf). Gnuggade ögonen och trodde ett tag att jag drömde för helt plötsligt tacklades det från vår sida - inget ängsligt petande med klubban längre. Bara detta, att börja våga sätta emot fysiskt, tycker jag är en framgång.
Sen, att detta nygamla beteende börjar infinna sig samtidigt som Sonnenberg kom, är väl bara en tillfällighet eller??

Kanadensare och jänkare, det är ju spelare med killerinstinkt och allt för laget-inställning. Vem minns inte Manderville, mannen som i stort sett på egen hand ryckte upp Timrå det året han kom som en skänk som ovan och tillförde laget energi och djävlaranamma, när vi befann oss i en liknande situation som i nuläget.

Jag är inte direkt orolig för vår fortsatta existens i ES men visst, det vore kul om vi kunde vända den negativa trenden till nåt positivt. Vi borde ju lära oss lite mer för varje förlust, lära oss av våra misstag och försöka undvika upprepningarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sparka Challe!!!
Jag är inget stort fan av Challe (har aldrig varit det heller). Å skulle han försvinna så hade jag inte saknat honom.

MEN det finns en sak som jag vill att Timrå införskaffar så fort som möjligt, nämligen en mental tränare! För att få spelarna att börja tänka lite annorlunda. Att se gluggarna i motståndarmålet istället för målvakten. Att komma in på isen med stolthet i blicken och gå in med högt huvud.

Det här är (i min värld) väldigt små men ack så viktiga delar för hur man bygger ett framgångsrikt koncept. Om man inte tänker som en vinnare utan är fast i en negativ tankespiral, så tar det väldigt lång tid innan man orkar vända trenden. Och får man samtidigt läsa och höra all negativitet som florerar, så gör det saken inte lättare.
Får man däremot hjälp av en bra mentaltränare så går processen lite fortare. Att våga se vad man är rädd för, att våga se vad man blir glad av osv.

Man behöver inte köra den mentala biten en och en. Utan det finns möjligheter att köra basic "övningar" med hela gruppen för att på så sätt nå ut till så många som möjligt i laget, på en relativt kort tid. Sen kanske vissa vill/behöver få lite mer personlig anpassade övningar och det är ju helt okey.

Men envisas man att köra efter tesen "Ja men inte förrän dom frågar efter hjälp, ordnar vi fram en mentaltränare", då har man inte förstått vikten av hjärnans mentala kraft och vad den kan göra.
Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
LennartA: Inget ängsligt petande med klubban, såg vi samma match. Det var exakt vad som hände vid första målet. Du skall inte kunna komma in på kassen så enkelt, backarna bara petar med klubban...
För att inte prata om nr.10 han petar ofta med klubban och detsamma hände nu när han blev utvisad, ofta i matcherna tar han alldeles för långa byten så att han inte orkar. Vet inte hur många ggr denna säsongen Timrå har blivit helt fasttryckta i egen zon när nr.10 redan varit inne på plan i en evighet.
Kommentera