1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581473 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1191090

Sv: Sparka Challe!!!
Jag är inget stort fan av Challe (har aldrig varit det heller). Å skulle han försvinna så hade jag inte saknat honom.

MEN det finns en sak som jag vill att Timrå införskaffar så fort som möjligt, nämligen en mental tränare! För att få spelarna att börja tänka lite annorlunda. Att se gluggarna i motståndarmålet istället för målvakten. Att komma in på isen med stolthet i blicken och gå in med högt huvud.

Det här är (i min värld) väldigt små men ack så viktiga delar för hur man bygger ett framgångsrikt koncept. Om man inte tänker som en vinnare utan är fast i en negativ tankespiral, så tar det väldigt lång tid innan man orkar vända trenden. Och får man samtidigt läsa och höra all negativitet som florerar, så gör det saken inte lättare.
Får man däremot hjälp av en bra mentaltränare så går processen lite fortare. Att våga se vad man är rädd för, att våga se vad man blir glad av osv.

Man behöver inte köra den mentala biten en och en. Utan det finns möjligheter att köra basic "övningar" med hela gruppen för att på så sätt nå ut till så många som möjligt i laget, på en relativt kort tid. Sen kanske vissa vill/behöver få lite mer personlig anpassade övningar och det är ju helt okey.

Men envisas man att köra efter tesen "Ja men inte förrän dom frågar efter hjälp, ordnar vi fram en mentaltränare", då har man inte förstått vikten av hjärnans mentala kraft och vad den kan göra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sparka Challe!!!

Maggan: Själv är jag en person som gillat Challe. Jag har alltid förknippat honom med vinnarskalle, en som verkligen hatar att förlora. Det visar han inte minst vid förlust då han likt en 3-åring som blivit bestulen på sitt godis uttrycker sitt missnöje. Men jag gillar det, förutom det där sista griniga då han nästan blir pinsam. Men men, hans hatar-att-förlora-menatilitet gillas.

Det är hårda ord från en hel del av supportrarna där många också kräver Challes avgång. Det hade, handen på hjärtat, varit betydligt mer "ekonomiskt" att göra sig av med honom redan inför säsongen. Och med den övertygelse många ger sken av här och nu så är det en gåta att man inte slog näven i bordet redan innan säsongen, då "du/ni" såg detta.

Jag tycker inte att huvudanledningen stavas Challe. Även om inte heller jag är överens med hur Challe formerar sina uppställningar (främst i PP och BP) så ser jag fler orosmoment än Challe. Jag tror inte för en sekund på att en del spelare underpresterar gång efter gång p.g.a. Challe. Så mycket självbevarelsedrift måste den enskilde spelaren ha att man varje match ska ge sitt yttersta för laget. Och det är det många spelare som inte gör. Varför? Ja, jag tror inte att det beror enbart på Challe. Njae det är antagligen många faktorer som spelar in, Challe inräknad. Om det skulle vara ekonomiskt försvarsbart att ge Challe sparken så visst, shoot. Men vem vet det? Och vad händer om detta inte leder till önskad effekt? Vem bär ansvaret? Min personliga åsikt är att om Challe sparkas bör fler poster i föreningen ses över. Det är knappast Challes fel, fullt ut, om resultaten uteblir. Uppenbarligen har styrelsen trott på Challe och vid ett avskedande tycker jag att fler bör bära skulden.

Någon här nämnde att Challe sitter löst vid förlust på lördag, jag har hört precis tvärtom. Föreningen har inte alls ens tänkt i dessa banor, än. Jag tycker det är ett klokt beslut. Låt Challe få ett gäng matcher till på sig att ordna upp det här. Låt honom åtminstone få spela med ett komplett lag (Sonnenberg och Caslava). Uteblir resultaten då så kanske man från föreningens sida måste fatta andra, viktiga beslut. I det ingår också Challes vara eller inte vara.

Kommentera

Sv: Sparka Challe!!!
Sen vill jag bara säga en kommentar till alla negativa pissnissar här på HS:
SKÄRP ER FÖR FAN!

Visst, vi ligger inte i ett guldläge för tillfället. Men för i helvete! Har vi gått å blivit den där klubben med världens mest bortskämda supportrar!?!

Kommer ihåg innan vi gick upp i elitserien så var det många supportrar som sa; "Åh har ni sett fansen i elitserien?! Dom är så jävla bortskämda. Står och buar åt egna laget ifall det går lite tungt. Va fan är det för sätt? Dom behöver stödet, inte att egna publiken kastar skit och vänder dem ryggen. Så skulle vi aldrig göra... "

Åh här är vi ett par år senare.

De största skitkastarna i elitserien. Fy fan säger jag bara.
Kommentera