1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1324959

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
ÖstrandsNisse: Jag anser att vi inte kan dra någon slutsats alls ännu av tränarnas kompetens. Det har varit en alldeles sjösjuk säsong. Helt klart börjar minnet av premiärmatchen mot Frölunda att blekna. Men det är fortfarande spelarna som jag ställer mig jävligt tveksamma till. När det börjar bära emot så har ju våra tränare verkligen ingenting av karaktär att slänga in. Det är tomt på karaktärs-bänken. Jag tror inte man kan konstruera karaktärsspelare genom att skälla på dem från båset eller i periodpauserna heller. En klapp på ryggen eller ett par ummuntrande ord funkar nog inte heller på dessa killar.
Det enda språket dom förstår är stolpe-in. Blir det stolpe-ut är det "gamnacke-mode" som gäller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
The Palm:


Håller med. Det är saknaden av karaktärsspelare som inte bara kan lira i medgång som vi har för få utav. Vi har väldigt många "bekväma" spelare som inte är tillräckligt hungriga. Det är bara att kolla på dagens match. Juniorerna kommer in och visar karaktär. För att dom är hungrig, för att dom vill visa upp sig från sin bästa sida. Dom kanske inte alla gånger är lika skicklig som en "ordinarie" spelare, men det kompenserar dom med sin inställning. Hellre en hungrig junior, än en trött så kallad ordinare spelare.

Just nu har vi ett för dåligt lag på pappret för att spela ut motståndarna, i detta läge behöver vi spelare som vill något. Just nu är det bara nämda juniorer plus Pikkarainen som visar någon som helst karaktär. Pikkarainen, en av få spelare i dagens trupp som kan kvittera ut godkänt betyg i halvtid av säsongen.

Nu gäller det att överleva denna säsong. Inför nästa säsong skulle man vilja rensa ut dom karaktärslösa spelararna. Hynning är en sådan, som jag lovar att om han fick chansen så skulle han bli poängkung i exempelvis Färjestad. Han passar in i ett bra lag med bra spelare som har framgång. TIK är inte ett sådant lag.

M.Karlsson är en annan som saknar detta. Överbetald är han också. Han är inte mer än en habil Elitserieback i ett 3:e backpar. Förstår att han aldrig fick chansen i ottawa.
Kommentera