1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580364 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1324948

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
The Palm: Jag förstår din frustration. Men faktum kvarstår: vi har en alldeles för dålig trupp, som dessutom dränerats ytterligare med Corsos frånfälle och skador på betydelsefulla spelare. Men även om spelare kommer tillbaka så saknas det massor i det här laget.
Min förhoppning är att det löser sig fort som sjutton med Corso. För pengarna köper vi in två riktiga snipers som vet var målet står. Nu måste vi hitta spelare som har sinne för att göra mål eftersom laget saknar såna karaktärer.

Sedan ska du veta att jag var en av de lyckligaste när man gjort klart med Perra. Jag har älskat den mannen sedan...jag minns inte när. Men när han nöter på, med samma typ av spel, trots att det misslyckas gång efter annan så börjar jag att tveka. Han skulle helt klart kunna formera om i femmorna mer ofta, för att få till en förändring. Men alltför ofta kör han på, på samma sätt. Dessutom tycks laget sakna förmågan att tända om/till i matcher som är på väg att glida ur händerna. Där har tränaren/tränarna ett stort ansvar.
Och naturligtvis är inte läget optimalt för vårt tränarpar. Skador i massor, spelare som får sparken. Men sånt tillhör också vardagen. Sånt har en tränare betalt för att hantera. Men visst, det finns enklare saker att reda ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28

ÖstrandsNisse: Problemet med Perra är att han är så sympatisk. Hans dialekt och kroppsspråk tilltalar oss norrländska bonnläppar bra mycket mer än Challes dryga Stockholmsfasoner. Det var en stor anledning till att det var så lätt att hänga fram lemmen och kissa på Charles. Känslan är ändå att den optimism som ändå frodades bland den större delen av supporterskaran berodde på Perras karisma mer än hans egenskaper som just hockeytränare.

Jag ville redan när han dök upp i spekulationerna att man skulle leta något mer spännande namn. Visst, vi hade redan chansat lite med en orutinerad tränare i form av Challe men jag ville se en liknande satsning igen. Någon som verkligen gav sken av att brinna för det hela. Någon som ville något och ännu inte skördat några oerhörda framgångar som tränare. Någon som satsar 100%. Flyttar hit. Tar med allt. Någon som signalerar att det är ett helhjärtat åtagande. I Perra har vi en tränare som redan tagit SM-guld med den enda klubb han verkligen älskar. Det är liksom svårt att toppa det. Det vore synd att säga att Timrå IK är nästa stora steg i hans karriär. Han tog vad han fick.

Jag tycker helt enkelt att klubben har tänkt helt fel här. Framförallt så har man inte tänkt till. Man gjorde det för enkelt för sig.

Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
ÖstrandsNisse: Jag anser att vi inte kan dra någon slutsats alls ännu av tränarnas kompetens. Det har varit en alldeles sjösjuk säsong. Helt klart börjar minnet av premiärmatchen mot Frölunda att blekna. Men det är fortfarande spelarna som jag ställer mig jävligt tveksamma till. När det börjar bära emot så har ju våra tränare verkligen ingenting av karaktär att slänga in. Det är tomt på karaktärs-bänken. Jag tror inte man kan konstruera karaktärsspelare genom att skälla på dem från båset eller i periodpauserna heller. En klapp på ryggen eller ett par ummuntrande ord funkar nog inte heller på dessa killar.
Det enda språket dom förstår är stolpe-in. Blir det stolpe-ut är det "gamnacke-mode" som gäller.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2010-12-28
ÖstrandsNisse:
Det är ju oerhört svårt att komma till snabba spelvändningar som det är tänkt då backarna antingen saknar spelsinne för att lägga en snabb och bra förstapass eller att de är för långsamma, det blir små ytor och stressat i mittzonen. Kolan är en jävla glidare alltså..

edit: Sen så fort man får pucken i powerplay så verkar det låsa sig i huvudet, man står helt still på skridskorna och letar pass istället för att röra sig och byta positioner osv.

Redigerad kommentar

Kommentera