1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581450 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1399276

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Jag påstod aldrig att linkan är unik. Min bild av linkan är att han är en högst medioker sportchef samtidigt som hans ramar är ganska begränsade eftersom vi är en liten klubb med lite pengar. Jag tror inte att sportchefsrollen i en förening som Timrå IK är lika autonom som den är i större klubbar. Jag tror att linkans stjärnvärvningar är lika lite hans förtjänst som hans fiaskovärvningar är hans eget misslyckande.

Jämför man med många andra lag så har många gamla NHL-spelare, ES-spelare och/eller långvarigt engagerade personer i föreningen som sportchefer. Detta är ju ett gigantiskt plus. Kollar man på Andersson i Modo så ser man ju hur det går när man inte har ett sådant brett kontaktnät som man borde ha som sportchef. Då skickar man ut intresseanmälningar. Men det är klart att sportchefer inte agerar på egen hand, spelarförslag bollas mellan coacher och andra ansvariga. Däremot saknar ju linkan det där lilla extra som en fattig förening som vi borde ha i en sportchef.

Du säger att han inte är unik och att jag ska kolla på lag som Modo och Frölunda? Dom har ersatt sina sportchefer sedan dess, vad jag kan minnas. Vi får väl se vad andra klubbar "har på gång". Det är lätt att sitta och säga att spelare som Skrbek flyger linkan obemärkt förbi men en sån gång kan jag förstå att det ligger andra faktorer bakom. Vad jag vet så är det väl nästan bara Brynäs som har en solid backvärvning kvar att göra. Vi får väl se vad dom kan vaska fram, eventuellt får dom tillbaka Ekholm där. Varför andra klubbar inte är i samma sits är väl på grund av att dom redan värvat klart på backsidan för länge sedan. Många klubbar har gjort det väldigt bra också.

Nu sitter vi i samma sits igen, det börjar snackas korttidskontrakt och Petrévärvningar för att avlasta en redan tunn backsida tills att vi eventuellt hittar något nygammalt på marknaden. Varför varför varför befinner vi oss i detta obekväma läge IGEN? Varför väntar man med de viktigaste värvningarna till sist? Linkan och du har rätt. Det finns inte så många alternativ på marknaden. Den ser rätt död ut. Den brukar göra det i mitten av September.

Om jag säger så här: Fram tills idag satt vi med 3 spelare på tryout och vi saknade fortfarande en 1:a back. Vad är det som är fel i den ekvationen? Förra säsongen saknade vi bredd men hade spets (som förvisso floppade). I år har vi något som kan likna bredd men som linkan själv säger så kanske inte någon av dessa tryoutare förtjänar en plats. Det är som ett långt jävla dragspel, när man kommer ikapp på den ena fronten, då drar det iväg på den andra igen. Jag kan förstå varför det inte finns 2-3 toppnamn till, vad jag inte förstår är att man inte kunde kika i balansräkningen i Juni och inse att det är bättre att välja bland 4-5 st Jerofejevs redan då istället för att ha 0-1 st förslag till den positionen i mitten av September.

Jag tycker att linkan behandlas ungefär likadant som hirscho/jokela/kolan på det här forumet. Det raljeras och det sågas friskt. Jag tycker att det är lite lågt att insinuera att den hårda tonen här skulle försämra föreningens rykte. Speciellt om man jämför med hur det ser ut på andra klubbars inofficiella forum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
Olle & Rolfie: Vad gäller den sista backvärvningen (a k a 'förstebacken') har man uppenbarligen spelat högt, men hittills förlorat. Det har sannolikt budats på en del, avvaktats med andra och i allmänhet hoppats att det ska dyka upp godbitar. Med facit i hand kan jag tänka mig att man gärna skulle ha backat till april och valt en annan strategi.
Nu står vi här i seriepremiärsveckan, med en viktig lucka i truppen fortfarande öppen. Synnerligen olyckligt, och det är väl inte ens någon som är intresserad av att diskutera detta faktum utifrån frågan om det ä r ett misslyckande? Därom råder knappast något tvivel. Inte för oss, inte för precis samtliga i och kring laget.
Självklart ska Linkan ha kritik för detta. Lika självklart tror jag vi kan utgå från att det inte blir något förlängning av hans snart utgående sportchefsförordnande.

Sen det här med att 'grina ut i media'. Rolfmeister: Nja, jag vet inte om jag håller med. Jag gillar själv inte tidningsgnäll. Men när Linkan står inför journalister som pressar honom om uteblivna förstärkningar och the bottom line är det simpla: kassan är tom - vad fan ska han säga? 'Nä, vi tycker inte att vi behöver förstärkningar i dagsläget'? 'Klart vi skulle kunna värva, men vi har ingen lust'?

Säger Linkan som det är gnäller han. Slingrar han sig ('vi avvaktar'...) blir alla skitförbannade. Jag avundas honom inte den sitsen. Detta alldeles oavsett hur mycket hans egen inkompetens tvingat ner röven i stolen.
Sen kan man väl tycka att det, faktiskt, finns en poäng i att göra just sponsorer uppmärksamma på att det saknas pluring för spektakulära tillskott. Det ökar sannolikt chansen för att dom ska skjuta till, jämfört med om man flashar firmakortet och ljugskrävlar om att 'jodå, här finns det päningan!'.

Upprördheten i supporterleden kommer hursom likt ett brev på posten. Vi gillar själva att vara kaxiga, och vill absolut inte att vår klubb ska framställas som det minsta misslyckad eller på dekis. Alldeles oavsett hur djupt ner i träsket vi befinner oss.
Här finns en kommunikationskonflikt. Och nej: jag tror inte att Linkan är den mest lämpade personligheten för att hantera denna balansgång.

Slutligen: trevligt med lite mer nyanserade inlägg. Jag tycker att både du och du (hoppas ni ser var jag pekar) argumenterar väl.
Doch: du (Olle) ifrågasätter huruvida tonens hårdhet på ett forum påverkar en förenings rykte. Jag tycker det är lite...Linkan-slingrigt. Jag förespråkar absolut inte att vi ska all go 1984 och bli ett forum beståendes av Huge-kloner, men: klart att ord har betydelse. HS har förmodligen rätt många läsare. När vi sitter och eldar på har vi såväl en agenda som ett ansvar. Vi ska inte överdriva betydelsen av detta, men vi ska inte heller nonchalera det. Hålla viss höjd. Det tjänar både vi och forumets läsvärde på.
Kommentera