1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1399257

Sv: Silly Season 11/12
Olle: Jag tror inte att Timrå förlorar på den typen av uttalanden. Då har jag svårare för dom klokheter TJ kläckte ur sig förra säsongen, såsom 'sist jag kollade låg vi trea'. Där kan vi snacka om att själv dra på sig dumstruten.

Jag kan inte heller särskilt mycket om spelarförhandlingar. Just därför känns det lite märkligt att ha jättestarka åsikter om hur Linkan sköter sig inom denna gebit. Att han skulle vara unik i sina uttalanden håller jag inte med om. Läs lite på Frölundas, Brynäs, Modos, Djurgårdens osv forum när det blåser. Där vänds och vrids det också på sportchefscitat i syfte att visa inkompetens.

Senaste värvningsexemplet: Jerry. Här fick Linkan massa kritik för sina ordval, trots att han egentligen bara torrt redogjorde för hur en fem-i-tolv-värvning av denna typen går till. Snubben fanns på marknaden sedan i våras. Agenten pejlade intresse hos en massa klubbar, inklusive Timrå. Ingen var intresserad. Tiden går, den tomma backmarknaden och - kan man förmoda - Jerrys något nermodifierade löneanspråk gör att man plockar upp hans namn igen. Nej, han ser inte superhet ut. Men: han är den bästa av ratet på marknaden. Därför: try-out.

Jag kan omöjligt se hur det skulle drabba Timrå som klubb negativt att Linkan beskriver den verklighet som han - och dom flesta andra sportchefer - upplever. Nu fattar vi att backmarknaden suger. Linkan har ingen på gång. Stoppa pressarna!, liksom. Det hade dom andra sportcheferna, agenterna och spelarna ingen aning om.

Jag tror inte att Linkan vill att folk ska tycka synd om Timrå. Däremot är det uppenbart att klubben ligger riktigt brunt till. De ekonomiska resurserna är jävligt begränsade. Man dansar på marginalen. Det har vi supportrar förstått, och därför har vi alla en hyfsat god förståelse för att det inte värvats två, tre toppnamn till.
En del verkar vilja att Linkan ska springa runt och brösta sig. Våga vara lite kaxig, offensiv!, och allt det där. Vad det nu skulle göra för nytta. Alla - precis alla! - vet hur taskig sitsen är.

Jag tycker också Linkan är ett legitimt diskussionsämne. Intressant att du känner att du måste peka ut det. I likhet med dig vill jag absolut inte ha honom som sportchef. Han har inte alls lyckats, under den tid han haft på sig.
Dock: att sitta och vrida på citat för att onda tycker jag är fåneri. Och då har jag ändå en egen ribba satt ganska högt. Jag menar, va faen. Han behöver ju inte ens säga något. Det räcker med en färgbild för att vi ska kommentera hans solariebränna, spekulera i hur många veckor som gått sedan sista sling-behandlingen, tycka att han ser ut att längta till Thailand...osv osv, in absurdum.

HS är absolut inte en korrekt måttstock på hur Linkan ska bedömas. Vore han så usel - på precis a l l a plan - som snacket härinne gör gällande skulle vi spelat i ettan nu. Vilken spelare förutom våra egna juniorer skulle vilja skriva på med en sådan klåpare på andra sidan förhandlingsbordet?
Dom flesta av oss springer i flock, och våra gliringar göder varann och får bajset att svälla. Underhållande, men faktiskt också lite obehagligt.
Därför kan jag tycka att det är lite småsnyggt när det, med högst ojämna mellanrum, dras en halvhjärtad lans till hans försvar.

Så, summa summarum: Vi har en ganska kass sportchef. Han har inte lyckats bygga vinnande lag, och han har misslyckats med att vinna vår respekt. Det är trist och allvarligt nog. Men låt oss försöka ha ryggarna någorlunda fria. Om vi beskyller Linkan för att solka anseendet på vår klubb bör vi fundera lite på hur vi sprider vår egen etter. Alla som skriver på forum gör det för att läsas, gärna av så många som möjligt. Att sitta och vrida på Linkan-uttalanden i syfte att visa varför detta också kan tolkas som puckat är...lite puckat. Faktiskt. Och den största anledningen till varför det ö h t görs är för att det kommer ur Linkans mun. Han är ett pucko, v s b.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Om alla vet hur taskig sitsen är, varför då gång på gång upprepa det för pressen? Det tjänar ingenting till att brösta säger du, men vad tjänar då detta till? Finns det nu, vilket det förmodligen gör, sponsorer och biljettköpare som ändå - trots att precis alla vet - påverkas av den mediala bilden av TIK så får jag känslan att  "vi har inga pengar" gånger 100 knappast är till en fördel.

Men det är ändå inte det som jag personligen stör mig mest på, det är det faktum att Linkan själv är en stor orsak till att vi har det som vi har det. Linkan vill nog inte att folk ska tycka synd om Timrå, men av uttalandena till pressen så verkar det nästan som om han vill att folk ska tycka synd om Linkan. "Mitt jobb som sportchef i dagens Timrå är inte lätt..." Nähä, och vad beror det på då?

Men fine. Vi börjar om från noll med Link den här säsongen och med dem förutsättningarna så tycker jag väl att en del förvärv är intressanta, några ser ut att kunna bli riktigt bra medan vissa känns högst sisådär. Men det kan gå. Det som oroar mig mest nu är att risken är stor att vi (återigen) inte startar med en komplett trupp. Och alltså hur svårt är egentligen det? Vi omsätter i runda slängar 100 mille, räcker inte det till 8 backar i ES eller ligger det i något annat?

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Klockrent!
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Jag påstod aldrig att linkan är unik. Min bild av linkan är att han är en högst medioker sportchef samtidigt som hans ramar är ganska begränsade eftersom vi är en liten klubb med lite pengar. Jag tror inte att sportchefsrollen i en förening som Timrå IK är lika autonom som den är i större klubbar. Jag tror att linkans stjärnvärvningar är lika lite hans förtjänst som hans fiaskovärvningar är hans eget misslyckande.

Jämför man med många andra lag så har många gamla NHL-spelare, ES-spelare och/eller långvarigt engagerade personer i föreningen som sportchefer. Detta är ju ett gigantiskt plus. Kollar man på Andersson i Modo så ser man ju hur det går när man inte har ett sådant brett kontaktnät som man borde ha som sportchef. Då skickar man ut intresseanmälningar. Men det är klart att sportchefer inte agerar på egen hand, spelarförslag bollas mellan coacher och andra ansvariga. Däremot saknar ju linkan det där lilla extra som en fattig förening som vi borde ha i en sportchef.

Du säger att han inte är unik och att jag ska kolla på lag som Modo och Frölunda? Dom har ersatt sina sportchefer sedan dess, vad jag kan minnas. Vi får väl se vad andra klubbar "har på gång". Det är lätt att sitta och säga att spelare som Skrbek flyger linkan obemärkt förbi men en sån gång kan jag förstå att det ligger andra faktorer bakom. Vad jag vet så är det väl nästan bara Brynäs som har en solid backvärvning kvar att göra. Vi får väl se vad dom kan vaska fram, eventuellt får dom tillbaka Ekholm där. Varför andra klubbar inte är i samma sits är väl på grund av att dom redan värvat klart på backsidan för länge sedan. Många klubbar har gjort det väldigt bra också.

Nu sitter vi i samma sits igen, det börjar snackas korttidskontrakt och Petrévärvningar för att avlasta en redan tunn backsida tills att vi eventuellt hittar något nygammalt på marknaden. Varför varför varför befinner vi oss i detta obekväma läge IGEN? Varför väntar man med de viktigaste värvningarna till sist? Linkan och du har rätt. Det finns inte så många alternativ på marknaden. Den ser rätt död ut. Den brukar göra det i mitten av September.

Om jag säger så här: Fram tills idag satt vi med 3 spelare på tryout och vi saknade fortfarande en 1:a back. Vad är det som är fel i den ekvationen? Förra säsongen saknade vi bredd men hade spets (som förvisso floppade). I år har vi något som kan likna bredd men som linkan själv säger så kanske inte någon av dessa tryoutare förtjänar en plats. Det är som ett långt jävla dragspel, när man kommer ikapp på den ena fronten, då drar det iväg på den andra igen. Jag kan förstå varför det inte finns 2-3 toppnamn till, vad jag inte förstår är att man inte kunde kika i balansräkningen i Juni och inse att det är bättre att välja bland 4-5 st Jerofejevs redan då istället för att ha 0-1 st förslag till den positionen i mitten av September.

Jag tycker att linkan behandlas ungefär likadant som hirscho/jokela/kolan på det här forumet. Det raljeras och det sågas friskt. Jag tycker att det är lite lågt att insinuera att den hårda tonen här skulle försämra föreningens rykte. Speciellt om man jämför med hur det ser ut på andra klubbars inofficiella forum.
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: F.ö är det alldeles för få mastodontinlägg nuförtiden, mästare!
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: här får du ett riktigt plus +1!
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Nuff said, well said BB. Låt oss nu fokusera framåt istället!
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Tack! Mycket mycket bra!
Kommentera

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Amen.
Kommentera