1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1399212

Sv: Silly Season 11/12
Bragd-Birger: Jo jag säger ju att jag har mina "linkanglasögon" på, jag synar honom extra noga, helt klart. När det gäller linkan så är det alltid: "Nej vi har inga alternativ", "jag vet inte hur vi ska lösa det här" eller "vi har inget konkret på gång just nu".

Jag tycker faktiskt att det är oprofessionellt och väldigt "naket" att uttala sig som han gör. Jag vet inte hur det går till i spelarförhandlingar men om en spelare kan läsa sig till i tidningen att han, rent konkret, är det ENDA alternativet som klubben har, då har han ju ett onödigt stort övertag. Jag är medveten om att jag kanske överreagerar en smula men jag ser verkligen inga andra sportchefer uttala sig på det här sättet.

Han säger alldeles för mycket om ingenting och ibland får han det nästan att låta som att han vill att alla ska tycka synd om Timrå IK. Jag tycker för övrigt att det här är ett legitimt diskussionsämne, jag försöker inte driva någon hetskampanj mot vår sportchef. Jokela, kolan och hirscho fick skit hela förra säsongen, året innan var det Skogs som fick en hel massa (ofta oförtjänt) skit. Jag ser inte varför man inte kan syna linkans, i jämförelse, få framträdanden när man kunde såga ovanstående herrar i vartenda byte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 11/12
Olle: Jag tror inte att Timrå förlorar på den typen av uttalanden. Då har jag svårare för dom klokheter TJ kläckte ur sig förra säsongen, såsom 'sist jag kollade låg vi trea'. Där kan vi snacka om att själv dra på sig dumstruten.

Jag kan inte heller särskilt mycket om spelarförhandlingar. Just därför känns det lite märkligt att ha jättestarka åsikter om hur Linkan sköter sig inom denna gebit. Att han skulle vara unik i sina uttalanden håller jag inte med om. Läs lite på Frölundas, Brynäs, Modos, Djurgårdens osv forum när det blåser. Där vänds och vrids det också på sportchefscitat i syfte att visa inkompetens.

Senaste värvningsexemplet: Jerry. Här fick Linkan massa kritik för sina ordval, trots att han egentligen bara torrt redogjorde för hur en fem-i-tolv-värvning av denna typen går till. Snubben fanns på marknaden sedan i våras. Agenten pejlade intresse hos en massa klubbar, inklusive Timrå. Ingen var intresserad. Tiden går, den tomma backmarknaden och - kan man förmoda - Jerrys något nermodifierade löneanspråk gör att man plockar upp hans namn igen. Nej, han ser inte superhet ut. Men: han är den bästa av ratet på marknaden. Därför: try-out.

Jag kan omöjligt se hur det skulle drabba Timrå som klubb negativt att Linkan beskriver den verklighet som han - och dom flesta andra sportchefer - upplever. Nu fattar vi att backmarknaden suger. Linkan har ingen på gång. Stoppa pressarna!, liksom. Det hade dom andra sportcheferna, agenterna och spelarna ingen aning om.

Jag tror inte att Linkan vill att folk ska tycka synd om Timrå. Däremot är det uppenbart att klubben ligger riktigt brunt till. De ekonomiska resurserna är jävligt begränsade. Man dansar på marginalen. Det har vi supportrar förstått, och därför har vi alla en hyfsat god förståelse för att det inte värvats två, tre toppnamn till.
En del verkar vilja att Linkan ska springa runt och brösta sig. Våga vara lite kaxig, offensiv!, och allt det där. Vad det nu skulle göra för nytta. Alla - precis alla! - vet hur taskig sitsen är.

Jag tycker också Linkan är ett legitimt diskussionsämne. Intressant att du känner att du måste peka ut det. I likhet med dig vill jag absolut inte ha honom som sportchef. Han har inte alls lyckats, under den tid han haft på sig.
Dock: att sitta och vrida på citat för att onda tycker jag är fåneri. Och då har jag ändå en egen ribba satt ganska högt. Jag menar, va faen. Han behöver ju inte ens säga något. Det räcker med en färgbild för att vi ska kommentera hans solariebränna, spekulera i hur många veckor som gått sedan sista sling-behandlingen, tycka att han ser ut att längta till Thailand...osv osv, in absurdum.

HS är absolut inte en korrekt måttstock på hur Linkan ska bedömas. Vore han så usel - på precis a l l a plan - som snacket härinne gör gällande skulle vi spelat i ettan nu. Vilken spelare förutom våra egna juniorer skulle vilja skriva på med en sådan klåpare på andra sidan förhandlingsbordet?
Dom flesta av oss springer i flock, och våra gliringar göder varann och får bajset att svälla. Underhållande, men faktiskt också lite obehagligt.
Därför kan jag tycka att det är lite småsnyggt när det, med högst ojämna mellanrum, dras en halvhjärtad lans till hans försvar.

Så, summa summarum: Vi har en ganska kass sportchef. Han har inte lyckats bygga vinnande lag, och han har misslyckats med att vinna vår respekt. Det är trist och allvarligt nog. Men låt oss försöka ha ryggarna någorlunda fria. Om vi beskyller Linkan för att solka anseendet på vår klubb bör vi fundera lite på hur vi sprider vår egen etter. Alla som skriver på forum gör det för att läsas, gärna av så många som möjligt. Att sitta och vrida på Linkan-uttalanden i syfte att visa varför detta också kan tolkas som puckat är...lite puckat. Faktiskt. Och den största anledningen till varför det ö h t görs är för att det kommer ur Linkans mun. Han är ett pucko, v s b.
Kommentera