1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581811 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1406561

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2011-09-27
erathoo: Sen tycker jag att det är fel att kalla Timrå IK för ett nytt Leksand. Dom är en av klubbarna som har ekonomi och underlag för att ta steget upp igen. Dom jobbar på bra där nere i allsvenskan även om dom kanske inte räcker till i dagsläget. Deras arena rymmer redan nu in fler personer än vad vi gör i Eon.

Förra säsongen snittade man 4842 personer i Allsvenskan. Vi snittade 4998...i Elitserien. Problemet med att åka ur Elitserien (för timrå) i dagsläget är att man förmodligen inte kommer att ta sig upp igen. Just nu är vi väl en av dom sista klubbarna i elitserien att "välja" spelare. Hur ser det ut då tv-pengarna ryker och vi får slåss om spelare med Västerås, Rögle, Malmö, Leksand, Örebro, Mora och/eller Almtuna?

Nej det är ett helvetiskt jävla mörker som vi hamnat i och den här skiten kan vi fan inte spara oss ur. Det här är bara vad jag tror men om vi åker ur Elitserien så kan vi lika gärna göra det med ett skuldberg som heter duga för det är ytterst tveksamt om vi kommer att ha en ekonomi som någonsin tillåter ett återtåg igen.

Alla visste inför denna säsong att man spelade extremt högt med klubbens existens i högsta serien. Det blev ju tydligt då spelartruppen började utkristallisera sig. Om det står mellan att blöda ut i ett hörn eller slåss till det bittra slutet så finns det ju bara ett alternativ. Kan man inte göra det med direkt sportsliga medel så måste man föra in pengar i det här sjunkande skeppet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Timrå IK 2011-09-27
Olle: God middag - eller vad man nu säger en sån här dag....

Ja, Leksand är kanske inte en klockren synonym ur en ekonomisk vinkel, mer att Leksand som Timrå är en liten ort och åker vi ur nu, som Leksand gjorde, lär det ta åratal innan vi kommer igen - om någonsin, där finns likheten.

Angående att åka ur så sa vi ju likadant ifjol men klarade oss då kvar tack vare Lander och ett bananskal. En uråkning är som du säger troligen mer eller mindre en dödsstöt för föreningen, förstås inte organisatoriskt - men väl sportsligt och publikt.

Själv hade jag verkligen NOLL koll på vad Timrå höll på med mellan 1978-2000, och ett framtida medelmåttigt, allsvenskt, Timrå under några säsonger kommer att (förmodligen) göra liknande intryck som då, typ inget, många tappar då både intresse och engagemang.

Hur ledningen ser på detta vet vi inte mycket om - slutsatsen är att de inte verkar se det på samma sätt som jag iaf?

Kanske vi måste ner för att kunna bygga om o bygga rätt?

Då det gäller spelet som hittills visats upp.....alltså, återigen, man borde ju inse att med befintlig trupp och med facit från fjolårssäsongen - med ett då (på papperet iaf)) bättre lag - så måste vissa saker finnas om vi öht ska kunna vara med och slåss om en plats i finrummet,typ:

- Bred trupp
- Ett tydligt grundspel
- Fokus på Special Teams (PP, BP och tekningar bl.a)
- Massor med "jävlaranamma"
- Överprestation på underskattade spelare
- Inga skador på nyckelspelare
- Inspirerande ledare
- osv

Någon som sett särskilt mycket av allt detta? nä...

Just idag, efter gårdagens match, kan man i princip sätta ett "NOT!" efter varje rad, och hur ska då tabellen kunna se ut på nåt annat sätt än hur den bevisligen gör...suck.

Ja, särskilt konstruktivt var väl inte detta inlägg - men OM vi får till en större del av punkterna ovan KAN det finnas en chans...

Kära Timrå IK - please surprise me tomorrow, will You??!!1
Kommentera