1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581725 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1560217

Sv: Apropå nånting...

Thornet: Nu när jag inte är part i Kvalseriemålet, så skulle det ändå vara vansinnigt roligt om Leksand tog en Elitserieplats och allt allt allt ställdes på sin spets.

Hur i helvete ska man(svenska hockeyförbundet) agera mot Leksand som inte lyckats bära sina egna kostnader under innevarande säsong?

Finns det i regelverket att man även tittar bakåt, eller står det att laget skall ha en ekonomi i balans och att man ska ha en finansiellplan för kommande säsong?
Finns det inte i reglerna att man ska titta bakåt, ja men då ser ju Leksand ut som en framgång, de har kapat skulderna till en nivå de kan bära och har ett utmärkt slagläge inför kommande säsong!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

spud: När det gäller den godkända rekonstruktionen har jag egentligen ingen åsikt. Där har man som alla bolag i Sverige följt regelverket vid en rekonstruktion.

Det som däremot gör mig så förbannad är att föreningen dribblat med siffror och fortsatt att satsa med berått mod och med full avsikt - istället för att ta sitt ansvar. Och här anser jag att Svenska Ishockeyförbundet måste ta sitt ansvar och sätta ner foten. Man kan inte på fullaste allvar godkänna Leksands elitlicens. Om man gör det, så har vi ett hockeyförbund under fritt fall.

Dessutom är det ett direkt hån mot fodringsägare och hockeyfamiljen överlag att värva spelare mitt under en rekonstruktion - istället för att försöka betala sina skulder... SKÄMS Leksand. Å då spelar det ingen roll om man kallar sig sveriges populäraste lag.

Om jag skulle driva ett företag på samma sätt och med berått mod bara låta ekonomin gå åt helvete, så skulle jag till slut straffas för det. Kallat bokföringsbrott. Jag skulle riskera fängelse. Men här har vi en förening som gör just detta och som sedan har mage att mena att man inte gjort något fel...fy faan!

Kommentera