1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1560226

Sv: Apropå nånting...

spud: När det gäller den godkända rekonstruktionen har jag egentligen ingen åsikt. Där har man som alla bolag i Sverige följt regelverket vid en rekonstruktion.

Det som däremot gör mig så förbannad är att föreningen dribblat med siffror och fortsatt att satsa med berått mod och med full avsikt - istället för att ta sitt ansvar. Och här anser jag att Svenska Ishockeyförbundet måste ta sitt ansvar och sätta ner foten. Man kan inte på fullaste allvar godkänna Leksands elitlicens. Om man gör det, så har vi ett hockeyförbund under fritt fall.

Dessutom är det ett direkt hån mot fodringsägare och hockeyfamiljen överlag att värva spelare mitt under en rekonstruktion - istället för att försöka betala sina skulder... SKÄMS Leksand. Å då spelar det ingen roll om man kallar sig sveriges populäraste lag.

Om jag skulle driva ett företag på samma sätt och med berått mod bara låta ekonomin gå åt helvete, så skulle jag till slut straffas för det. Kallat bokföringsbrott. Jag skulle riskera fängelse. Men här har vi en förening som gör just detta och som sedan har mage att mena att man inte gjort något fel...fy faan!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Thornet: Nu är det väl många lags supportrar som ska passa sig innan man målar in sig i ett hörn. Båda våra lag har en ansträngd ekonomi och en hög skuldsättning i förhållande till omsättning och framförallt vinst. Vi skulle liksom LIF kunna öka amorteringen och skära i kostnaderna, dvs spelartruppen. Men istället så försöker vi tänja på allt för att få ut så mkt på isen som möjligt. På samma sätt som LIF gjort, skillnaden mellan våra lag är att vi spelar i ES redan. LIF har satsat på att ta sig dit för att sedan kunna ta smällen där man har en högre intäktsmassa. Nu lyckades de inte med detta och får försöka på annat sätt.

Sen finns det ju lag som har fått sina driftsbidrag för några kommande säsonger, hur ska hockeyförbundet reagera mot sånt? Att ta pengar från kommande säsonger för att lösa dagens kris? har man tänjt på gränserna i nåt fall måste det ju ske för nästa som också vill det, annars agerar det ju inte konsekvent. Och om deras konsekventa agerande innebär att de gör avsteg från reglerna, då uplöses därmed deras berättigande.
Så jag tror att nu när de har spotlighten riktad mot sig, att de kommer stämma i bäcken och visa för andra och sig själva att de faktiskt har en roll att fylla. LIF har varit startskottet och kommer bli slutet på halvdana redovisningar för elitlicensen, det är åtminstone min tro.  

Kommentera