1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581725 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1560237

Sv: Apropå nånting...

Thornet: Nu är det väl många lags supportrar som ska passa sig innan man målar in sig i ett hörn. Båda våra lag har en ansträngd ekonomi och en hög skuldsättning i förhållande till omsättning och framförallt vinst. Vi skulle liksom LIF kunna öka amorteringen och skära i kostnaderna, dvs spelartruppen. Men istället så försöker vi tänja på allt för att få ut så mkt på isen som möjligt. På samma sätt som LIF gjort, skillnaden mellan våra lag är att vi spelar i ES redan. LIF har satsat på att ta sig dit för att sedan kunna ta smällen där man har en högre intäktsmassa. Nu lyckades de inte med detta och får försöka på annat sätt.

Sen finns det ju lag som har fått sina driftsbidrag för några kommande säsonger, hur ska hockeyförbundet reagera mot sånt? Att ta pengar från kommande säsonger för att lösa dagens kris? har man tänjt på gränserna i nåt fall måste det ju ske för nästa som också vill det, annars agerar det ju inte konsekvent. Och om deras konsekventa agerande innebär att de gör avsteg från reglerna, då uplöses därmed deras berättigande.
Så jag tror att nu när de har spotlighten riktad mot sig, att de kommer stämma i bäcken och visa för andra och sig själva att de faktiskt har en roll att fylla. LIF har varit startskottet och kommer bli slutet på halvdana redovisningar för elitlicensen, det är åtminstone min tro.  

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
spud: Frågan är om man gör något fel om man använder pengar i form av driftsbidrag som betalats ut i förskott för att visa ekonomisk bärighet i ett bokslut? Jag tror inte att det är något som är ekonomiskt oegentligt. Däremot om man tar pengar man inte har och justerar ett bokslut på det sättet, ja då är man nog ute på tunn is.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...

spud: "Så jag tror att nu när de har spotlighten riktad mot sig, att de kommer stämma i bäcken och visa för andra och sig själva att de faktiskt har en roll att fylla. LIF har varit startskottet och kommer bli slutet på halvdana redovisningar för elitlicensen, det är åtminstone min tro."

Vi får hoppas att du har rätt i ditt antagande att Svenska Ishockeyförbundet verkligen tar sin (enda) chans att visa att det inte får gå till så här.

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
spud:Vänta här nu.... genom att positivt särbehandla LIF, genom att på ett flagrant sätt visa att godtycke och inkonsekvens är normen.. bara en sista gång, liksom.. så sätter man startskottet för ett stringent, konsekvent och väldefinierat handlande i framtiden.. är det lite så du menar?
Kommentera