1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1586691

Sv: Silly Season 13/14

Jag tänker inte försvara någon eller något i rådande stund. Men däremot tycker jag att Lars resonerar klokt då han utifrån de pengar som kommit in till föreningen mot den budget som är lagd väntar med ta in fler spelare mot bakgrund av det. Han säger ju också att man inte handlat för de 10 miljoner man avsatt till spelare utan att det finns pengar kvar där för ytterligare en spelare. Just detta tycker jag pekar på en förnuftighet, nämligen att man är noggrann med att den pengapåse man har räcker. Om inte intäkterna blir som man räknat med, ja då får man dra ner på kostnaderna. Ganska sunt tänk, tycker jag.

Vidare så anser jag, som säkert flertalet av er andra, att truppen skulle må bra av spets. Det har märkts rätt tydligt under försäongen att vi också i år har förtvivlat svårt att sätta pucken i mål. Naturliga målskyttar har varit, och är även i år, en bristvara i Timrå IK.

Men, jag nöjer mig ändå trots löften om fler spelare in, att acceptera det faktum att vi var milimeter från att inte ha ett lag att ställa på isen i år och att det naturligtvis ger detta en helt annan dimension av förväntningar och krav på spelarköp. För hur mycket man vill se Timrå IK vinna matcher, spela i högsta serien, kanske till och med se föreningen vinna ett SM-guld under sin livstid så får man inte äventyra hela föreningens existens genom att shoppa loss för pengar man inte har.

Det dyker ju upp oförutsedda kostnader också som man kanske inte riktigt räknat med. Bara kylanläggningen som rasade i somras i samband med hockeyskolan har ju kostat föreningen närmare miljonen. Det är kostnader man måste prioritera i första hand. Och om det blir på bekostnad av spelare så fine.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 13/14

Snacka om att seriestarten, och framförallt hemmamatcherna, kommer att vara viktiga under rådande situation!! En offensiv, speedig hockey där laget "överraskar" och dörren är öppen för publiktillströmning...och i förlängningen en möjlig förstärkning. Nu tror jag visserligen att laget har kapacitet utan den tilltänkta förstärkningen. Men visst skulle man vilja se en spelare med i a f liiiite spets.

När det gäller Nollan (och föreningen i allmänhet) tycker i a f jag om den öppenhet man startat med. Att gå ut med vilka orosmoment och hur situatioen är - inger förtroende. Annat mot den förra ledningen...

Den nerv som jag känner inför denna säsong var det läääänge sedan jag kände. Har tyckt att laget de senaste säsongerna kommit allt längre ifrån oss supportrar och där har självklart ledningen varit delaktig. Men nu känner jag som sagt "nerv" och en blandning av förhoppning och skräck... Helt underbart!

Kommentera

Sv: Silly Season 13/14
250kg kärlek: Vackert inlägg! Du är precis så nyanserad som jag önskar att jag kunde vara. Håller med dig om allt.
Nollan är exemplariskt rak i sin kommunikation. Det borde 'andra' i organisationen också vara. Timrå är på rock bottom, och det tror jag inte folk har problem att förstå och acceptera. Förtroendet är inte heller direkt på topp. Då ska man inte fresta med spetsvärvningar osv om man inte säkert vet att dom blir av.
Kommentera