1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1641792

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Klart att jag har ett jobb. Vad fan trodde du? Det är ändå en jävla skillnad. För min arbetsgivare springer inte till Sundsvalls Kommun efter mera pengar när de tar slut. Således gör det inget att jag skattar i Timrå.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Magnus Rövarn : Men lägg ner ditt svammel Utan TIMRÅ IK finns inte något att leva för i byggden säger de jag känner där. Blir det kk kommer de ALDRIG mera tillbaka till eliten du säger AIK ÖREBRO HÄSTEN lyckades ja men det är stora städer inte en by med en gata. Mögligen kan man i framtiden vinna sm i kast med liten boll om du kan ställa upp och bygga upp det från grunden RÖVARN.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Magnus Rövarn : Vad jag trodde? Inget det var ju därför jag frågade. Men vet att du tidigare varit arbetslös och att du arbetat som tidningsbud, eftersom du skrivit det.

Har din arbetsgivare satt Timrå på kartan? Har din arbetsgivare sett till att folk i hela Sverige ens vet något om Timrå? Har din arbetsgivare samlat tusentals människor och gett dem hopp glädje och nåt att tro på?
Har du svarat ja på dessa frågor kan du jämföra med Tik. Det är ju lite det man som kommun får bestämma sig för när man har ett elitlag. Antingen satsar man på eliten, och ja det kostar miljoner varje år pengar som annars hade kunnat gå till äldre skola osv..

Ingen tvingar någon att ha elitlag, det finns så många som vill ta vår och er plats så det är ingen fara. Men tro inte att en konkurs och ny styrelse på något sätt skulle innebära att kommunen inte måste bidra vid en elitsatsning.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Det finns mycket som skiljer mellan Leksand och Timrå vad gäller hockeyengagemang. Den stora skillnaden mellan Timrå och Leksands rekonstruktion var också det faktum att Leksand klev upp medan Timrå ramlade ner. Förutsättningarna att reda ut en rekonstruktion var således betydligt enklare för Leksands del än det var för Timrå att reda ut situationen med 0 kronor på bankkontot och en degraderingen att ta i tur med. Dessutom har Leksand en helt annan typ av publik kultur där man ofta spelar för 4000 personer eller mer.

När det gäller problematiken med likviditeten har jag svårt att se att uppskattningsvis 1 000 000:- i lägre räntekostnader skall påverka läget nämnvärt. Föreningen kommer att få fortsätta med sina lågbudgetsatsningar som renderar i för tunn trupp, skadebekymmer och en enda ond spiral. Nej, det måste till drastiska åtgärder på kostnadssidan och i min värld, som befinner mig rätt frekvent i arenan, har jag svårt att se hur mycket mer man kan skära ner på kostnaderna. Spelartruppen är en av de lägsta i allsvenskan, personellt finns det inte så mycket mer att göra, jag menar det måste finnas 4 vaktmästare om man ska fortsätta driva både Lill-Strimma och Eon med de öppettider som är idag och med den arbetstidslag vi har att följa. På kansliet tycker jag också att det ser tunt ut. Visst det går säkert att skära på en del kostnader, en del kanske skulle sänka sin lön ytterligare, men jag tror inte att det räcker...OM nu ambitionen skall vara att lira högt upp i seriesystemet. Skall Timrå IK finnas som en förening dit man kommer och tränar och spelar mest för skoj skull, där man inte uppbringar en enda krona i ersättning, ja då uteblir de sportsliga framgångarna och då lär det inte komma mer än 150 personer till matcherna, lär inte vara många företag som lägger många kronor i sponsring och då skulle resultatet bli än mer förödande än vad det är idag.

Det finns nog inte så många alternativ för vår kära förening. Antingen försätter man föreningen i konkurs och ser vad som händer. Kanske är det så att föreningen aldrig reser sig igen, jag vet inte. Risken finns dock. Eller så går kommunen in (eller annan intressent som känns väldigt långt borta idag) och räddar upp situationen. Det finns nog inte så många andra alternativ som jag ser det. Däremot tycker jag (min högst personliga uppfattning) att Timrå IK är en så pass viktig del i denna kommun att det tål att verkligen funderas på, i kommunhuset, hur man ska göra. För min del dör en stor del av kommunen med hockeylagets upphörande. Thats it. Jag är dessutom mycket skeptisk till att skattepengar skall gå till denna typ av verksamhet. Men, jag undrar jag hur förödande det skulle vara om föreningens existens försvann upp i rök...det kan komma att kosta mer än om kommunen går in och får till någon form av lösning så att Timrå IK får leva vidare.
Kommentera