1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582274 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1893798

Sv: Silly Season 2018/2019
Rikky:

Haha redan en del av SHL ser jag, acklimatiseringen gick fort. Kommer ihåg hur majoriteten här lät under serien mot KHK och vid underläge 0-2 i matcher samtidigt som Leksand ledde med 1-0.

-Så orättvist att ett SHL lag bara behöver vinna 4 matcher på säsongen för att vara kvar
-Varför ska vi inte ha hemmaplansfördel vi har ju vunnit mer under säsong än KHK
-Orättvist att Leksand fick en lättare motståndare, Mora hade ju passat oss bättre, orättvist om 2:an vi slår ut går upp och inte vi.
-Inför direktuppflyttning

Personligen ser jag 2 alternativ. Systemet nu känns som en kompromiss man vill ha det svårt att gå upp, men man vågar inte stänga serien.

1. Direkt upp och nerflyttning - Kanske det mest rättvisa, och motiverar HA klubbarna att göra en satsning mot SHL, det dom behöver är en bra juniorkull och slå rätt med nyförvärv och vinna serien så är dom uppe. Åker man ner så kan man ta sig tillbaka snabbare. Dock ska fallskärmen bort så det inte är samma lag som byter plats varje år och man får bättre förutsättningar än HA klubbarna.

2. Flytta upp lag som har möjlighet att klara SHL spel över tid publikunderlag, ekonomi osv (serien ska kunna utökas med nya lag), och stäng sedan serien.Detta gör att klubbarna inte behöver panikvärva och har man tungt med ekonomin så får man satsa på juniorer. Kanske skulle leda till klubbar med bättre ekonomi och även bottenlagen vågar satsa på juniorer utan att äventyra sin existens. Satsningen på juniorer borde stärka svenskhockey.

Visst är det Finland som har en stängd liga?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2018/2019
Rytter: Det ska komma från Modo-hållet 😅

En förening som jobbat aktivt för att få SHL stängd, men när man själv trillade ur ville man allt ta tillbaka allt man hade sagt och gjort.

Jag fattar allt det du tänker, "vi" har skrivit så under kvalet osv, det är skillnad på "vi" och enskilda individer som skriver vad de tycker, JAG ÄR INTE ALLA ANDRA HÄR. Bara för vi håller på samma lag så delar inte alla samma åsikter förstår du nog.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Rytter: Nja, nu tar du väl i? Är det ens någon person här som ändrat sig kring direkt upp/ner? Rikky hade samma åsikt tidigare (enligt honom själv). Har dock inte letat runt efter hubbes tidigare inlägg så kan finnas en kappvändare iofs :-)
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Rytter: ja, men precis. I kvalet var ALLA för direktuppflyttning, och nu är ALLA emot. Pinsamt!

Själv är jag konsekvent. Jag tycker att alla beslut som fattas i ämnet ska utgå från frågan: vad är bäst för Timrå? På så vis segrar hockeyns inneboende känsla för rättvisa och estetik, till gagn för alla.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Rytter: Å andra sidan, hur mycket protesterade ni Modoiter över systemet när ni låg i SHL? Jag såg inga listor med protester skrivas på då.
Kommentera

Sv: Silly Season 2018/2019
Rytter: Jag har inte bytt sida i allafall. Står fast vid att man skall ha direkt upp och nedflyttning som du föreslår, betydligt enklare att ta sig upp igen om man åker ur.

Däremot står jag fast vid att jag hellre mött Mora, hade blivit vinst med 4-1 eller 4-2 imatcher till Timrå. Oerhört bleka matcher mellan Leksand och Mora.
Kommentera