1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1913773

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
JanneH: Håller med! Ledaamt att läsa vissa negativa utläggningar och utdömningar av spelare så fort det blir förlust... Visst, det är aldrig kul att förlora, inte minst när man gör fyra mål framåt. Men det kan väl inte finnas någon som trott att man kan vinna alla matcher? Kanake är det lördagsdrycken som framkallar alla sådana trångsynta tankar? Nej, jag hoppas att det helt enkelt är hjärtat till TIK som gör att man vill skriva av sig all frustration som finns när laget i ens hjärta torskar matcher man faktiskt lika gärna hade kunnat vinna.

Personligen är jag åter igen imponerad över att se hur laget växt in i SHL-kostymen. Timrå har ett klar och tydlig spelidé som man bevisat fungerar. Det kommer sannolikt inte leda till SM-guld iår, kanake inte heller slutspel, men jäklar vad kul det är att vara Timråsupporter just nu. Underbara grabbar på isen som i princip ingen av dem hade varit intressant för andra SHL-lag.
På papperet HADE Timrå en Allsvensk trupp, i stort sett. Idag vill jag påstå att man är på god väg att förvandlas till en SHL-trupp. Ett LAG där alla spelare visar god karaktär och i många fall kvaliteter som överraskar. Skitlul att se och följa - och nog bäddar det gott för framtiden!!!
Idag var det faktiskt, enligt mig, några individuella misstag (vilket såklart ingår i spelet) och en klart sämre dag för Svedberg, som gjorde att vi förlorade. Men att påstå ”nu kommer raset” känns väldigt märkligt med tanke på att vi faktiskt har skakat om två av seriens hittills bästa lag, på bortaplan dessutom.
Absolut, tyngre perioder kommer, till och med ett ras om det vill sig illa. Men att just dessa två matchen skulle tyda på något sådant håller jag verkligen inte med om.

Ser med tillförsikt fram emot Röglematchen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
PontusPilatus: Det är ju så lätt att de mörka tankarna kommer efter 2 förluster, men jag kan inte se ngr moln på himlen än. Dessa två matcher var kanske de tuffaste i SHL just nu och vi har fått två hedersamma förluster med mersmak.
Viktigt nu när vi möter Rögle, Mora och Örebro, att vi plockar poäng. Jag tror att de är lag som vi kommer slåss med i botten.
För vi kommer att vara i botten 4 innan detta är klart om inget mirakel händer.
Nu kör vi!
Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Timrå IK 2018-10-13
PontusPilatus: Av vad jag har sett av Timrå har ni överpresterat lite, som många lag gör i början av säsongen speciellt nykomlingarna. Men ni är tillräckligt bra för att undvika kvalplatserna det tror jag. Kanske att ni hamnar ännu lite längre upp . Vem vet. Men det är känslan jag har fått hittils.

Vilka hamnar på 14 och 13 platsen tror ni? Riktigt tajt där nere. Förutom att Rögle har halkat efter lite. Kommer det verkligen bli så att ett storlag måste kvala? Både Brynäs och FBK långt nere. SHL känns mer intressant än HA nu enligt mig iallafall,då det är ganska klart i HA redan hur det kommer att bli. MEN det har bara spelats runt en femtedel av säsongen så man kan ju inte dra för stora växlar :).
Kommentera