1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580590 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1963695

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Som Tik-Lund skriver, Huss var stabil som alltid.

Nämen gårdagens match var ett stort fall framåt. Summerat efter 60 min + förlängning så hade vi gjort oss förtjänta av en seger igår, så var inte fallet i de två första matcherna.

Tycker att vi igår uppvisade bättre förstapass(när vi är ostressade) och bättre uppspel. Vi hade fler kontrollerade ingångar i zon. Dessutom så lyckades vi stänga till deras avlastning framför rifalk bra mycket bättre än sist. Dock finns det fortfarande förbättringspotential.
Största problemen just nu upplever jag som tre saker:
1. Vi ligger för dåligt i skottlinjen. Oskars backar får igenom skotten för enkelt.
2. Vid stress i egen zon skickar vi i rundeln i princip varenda gång. Det är lättläst och är knappast en bra grund för att behålla puck. De få gånger som kinnvall/hampus vänder tillbaka så får vi så mycket tid att göra ngt konstruktivt.
3. Oskars forwards kommer in alldeles för enkelt i vår zon. Backarna ligger lite långt ifrån, och de måste våga stå upp på blå, uppbackade av centrarna.

Sedan vill jag plussa för boyce, falk, Harde, hållander och kinnvall(kul att han studsade tillbaka från förra matchen). Även drugge och Jansson var stabila.

Hoppas Freddan kan hitta en bra lösning till wedda, finns sååå mycket att hämta där!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
: Lyssnade på Timråpodden och jag delar helt Jimmy Hamrins analys. Har bara två tillägg. Jag vet inte slutliga statistiken men vid någon periodpaus (efter andra eller tredje) så ledde Christoffer Jansson Timrås tekningsststistik. Viktigt bidrag i matchen. Hampus Larsson som jag verkligen gillar gjorde ovanligt många misstag i egen zon. Kanske var det snubblingen efter första målet som påverkade honom under matchen. I övrigt var det oerhört kul att vara på plats. Stämningen var fantastisk och Västra stå var som en massiv underbar ljudvägg.Trots sen bilfärd till Stockholm så gjorde adrenalinkicken att man var pigg hela hemresan.
Låst ämne