1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580621 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1963694

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
I den här takten lär man ju inte bli äldre än 50, men så skönt att vi vann igår, kanske man fick tillbaka nått år ändå.

Bästa matchen i detta kvalet så här långt.
Upplever det som dessa OT förluster tär lite på IKO, de har tappat våldsamt mycket disciplin mellan match 1 och 3, även Åhlund börjar spegla sitt lag vad gäller frustration och bristen av rutin skymtas.

Matchen imorgon blir sanslöst viktig, torskar IKO hemma, då tror jag det blir svårt för dem att ställa om skallarna.

Bra eller Anus:

Anus:

3 - 3 målet är helt otroligt dåligt. Vet inte vad Freddan sa till sina mannar under IKOs timeout men om det första han sa inte var ett förtydligande om vilken spelare som skulle gå på puckförande back OM IKO vann tekningen är det skandal. Hoppas verkligen att det var någon form av kollektiv härdsmälta av spelarna i det läget...

Försvarsspelet har förvisso blivit bättre, men jag tror fan att det beror mest på att spelarna kommit in i tempo och lite nervositet har släppt.
Minst 50% av alla Oskarshamns uppspel hade kunnat avvärjas i mittzon om våra backar vågat ligga närmare motståndarna.
I SHL förstår jag att man väljer att backa hem mot vissa spelare/kedjor men Oskarshamn har inte den individuella skickligheten att utmana mot våra backar, och är det någonstans vi ändå är klart bättre så är det individuellt, ju fler sådana moment vi kan skapa, desto större chans har vi.

Sedan kan jag inte för mitt liv förstå att vi efter typ tre och en halv match inte lyckats ställa en gubbe centralt i offensivzon och stänga den passningsvägen för Oskarshamn, eller åtminstone tvinga dem att chansa som satan. Det är i princip IKOs enda variant för att komma ur zon kontrollerat.

Just nu är Wedin inget bättre än han var omgång 32 förra året. Högsta prio måste vara att få igång Wedin, självförtroendet måste upp. Kan tycka lagledningen är lite elaka mot honom också, "Wedin, det är DU som är förstakedjan, här har du två kedjekamrater varav en inte har något att göra ovanför offensiv röd och den andra är en galen ungrare som ibland träffar rätt. Gå nu och vinn matcher åt oss tack".
Nä, tycker man verkligen ser hur mycket press Wedin åtminstone satt på sig själv och ledningen har strött salt i såren genom att inte sätta honom med spelare som kan dela det ansvaret, även om man faktiskt ändrade en snabbis i den kedjan igår.

Inga anus vad gällande specifika individer, men tycker det är liiiiite anmärkningsvärt att Carlsson står så långt ner i hierarkin.

BRA:

Falk och Ohårdegård - gör båda sina absolut bästa insatser för säsongen i kvalet. Kanske lite undantaget som bekräftar regeln, men dessa två är de som ligger närmast motståndarna i deras uppspelsfas.

Hållander 5/5.

RollsBoyce - även han står för mycket stabila insatser här i kvalet. Känns 20kg tyngre men minst lika lätt på grillerna.

Thörnkvist - Tillsammans med Hållander han den forward jag är tryggast med på isen just nu.

Ohlsson gör det bra även han, vore kul om han fick göra nåt litet mål strax.

Billmos - Nyttig som satan, tycker han framförallt förtjänat sin tid i PP framför mål. Personligen anser jag honom inte vara ämne för en förstaline i 5 mot 5 dock.

Kinnvall - Överlägset bästa back igår, se vad lite självförtroende kan göra.

Huss - Stabil som alltid.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
TIK-Lund: Jahapp nu har man funderat lite igen. Vad tror ni om:

Thörnkvist - Jansson - WCWedda

Kommentar: Tycker ledningen har underskattat värdet av ett rightfattat alternativ tillsammans med Wedin, Framförallt när Wedin gärna driver runt mål från vänster till högerkant så har passningsalternativet haft bladet utåt i banan eftersom det har varit Billmos allt som oftast. Thörnkvist enda alternativet isåfall. Jansson tekar dessutom som en gud just nu.

Ohlsson - Robot - Hållander

Kommentar: Skall man fortsätta satsa på Robot då får det bli här. Ohlsson har inte skämt ut sig hittills, är dessutom rightare vilket funkar bra med Robot. I denna kedjan får man speed, smartness och tyngd.

Collberg - Rensfeldt - Billmos

Kommentar: Tung kedja som kan blixtra till. Bättre att ha Gallo i Högerfowardsposition tillsammans med en rightare som LW.
97% av alla puckar Gallo vinner i sarghörnen kommer ändå ut i vänstra tekningscirkeln oavsett om han är RW eller LW. Och vem vet, Collberg kanske har ett mål eller två i sig fortfarande.

Rollsboyce - Madsen - Persson

Kommentar: If it aint broke dont fix it.

Vad gäller backsidan så har den funkat helt okej!
Kinnvall - Larsson är perfekta komplement i både 1a och 2a linen dock.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
TIK-Lund: Tycker även Emil Berglund varit stabil under hela direktkvalet. Samma gäller Andreas Söderberg. Oscar Drugge har gjort det bra fram tills igår.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Som Tik-Lund skriver, Huss var stabil som alltid.

Nämen gårdagens match var ett stort fall framåt. Summerat efter 60 min + förlängning så hade vi gjort oss förtjänta av en seger igår, så var inte fallet i de två första matcherna.

Tycker att vi igår uppvisade bättre förstapass(när vi är ostressade) och bättre uppspel. Vi hade fler kontrollerade ingångar i zon. Dessutom så lyckades vi stänga till deras avlastning framför rifalk bra mycket bättre än sist. Dock finns det fortfarande förbättringspotential.
Största problemen just nu upplever jag som tre saker:
1. Vi ligger för dåligt i skottlinjen. Oskars backar får igenom skotten för enkelt.
2. Vid stress i egen zon skickar vi i rundeln i princip varenda gång. Det är lättläst och är knappast en bra grund för att behålla puck. De få gånger som kinnvall/hampus vänder tillbaka så får vi så mycket tid att göra ngt konstruktivt.
3. Oskars forwards kommer in alldeles för enkelt i vår zon. Backarna ligger lite långt ifrån, och de måste våga stå upp på blå, uppbackade av centrarna.

Sedan vill jag plussa för boyce, falk, Harde, hållander och kinnvall(kul att han studsade tillbaka från förra matchen). Även drugge och Jansson var stabila.

Hoppas Freddan kan hitta en bra lösning till wedda, finns sååå mycket att hämta där!
Låst ämne