1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580598 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1976939

Sv: Silly Season 2019-2020
kulltorp: Men det är ändå svårt att förstå det dåliga resultatet. Att betala tillbaka skulder är ju ingen kostnad i resultaträkningen, bara en balanspost med påverkan på likviditeten.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
DJ Abbot: man omsätter som ett lag på övre halvan av Hockeyallsvenskan vilket är bra efter ha omsättningen på nedre halvan av Hockeyallsvenskan året innan men som sagt AIK LIF Modo omsätter mer än 15 miljoner mer som väntat..
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
DJ Abbot: ..from nu så glädjer jag mig åt 6 miljoner i eget kapital. Det är bra, och en siffra som ger oss hopp.

Jag kan inte ekonomidelen så att jag kan bemöta dig, men om man tar av eget kapital och betalar av skulder så blir väl överskottet mindre?

Ja, jag tycker att det var jättedåligt resultat, men inte om man rensat upp gamla skulder.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Nu hade inte jag förväntat mig något fantastisk resultat, men hade gissat mer på någonstans runt +2 miljoner. Samtidigt så visar det här på två saker:
1. Vi fans som tror och tycker utefter lösa uppgifter från media och liknande. Det kanske inte alltid är helt rätt att gå fullt ut på sådana uppgifter, hur välspridda och rimliga de må vara, så länge en klubb eller liknande inte officiellt går ut och bekräftat.

2. Att etablering i SHL blir svårare och svårare, speciellt efter beslutet och direktuppflyttning för endast 1 lag. I grunden är jag för direktuppflyttning, men det saknas många pusselbitar för att det ska bli bra, exempelvis tycker jag bidraget till dem som åker ur ska ges från samtliga SHL-lag, inte från det som går upp. I min värld är det den allra största punkten till varför lag har så svårt att etablera sig. Dessutom kräver direktuppflyttning ett mycket jämnare ekonomisk läge mellan ligorna för att det ska ge något för svensk hockey, i nuläget kan det slå helt bakut och döda intresset när det riskerar att bli ett jojo-system med tidigt avsågade bottenlag/tidigt klara uppflyttningslag.

Retar mig ständigt på vad jag känner är en brist på helhetssyn från SHLs sida, känns som om de tar mycket beslut som gynnar dem på kort sikt, men inte tänker steget längre och ser vad riskerna på lång sikt är...
Låst ämne