1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580477 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1977520

Sv: Silly Season 2019-2020
mikenomad: Måste ändå säga att det är lite olika mindset på Nubben och Tomas Johansson som är sportchef i Leksand. Helt emot hur Nubbens tänk gick där vi fick gå in i SHL med HA trupp.

Saxat ur en artikel i Hockeysverige.

" Du ställde till det ordentligt tillsammans med ledare, spelare, och övriga i organisationen när ni tog upp Leksand till SHL i våras, vad har varit den tuffaste biten så här långt att få ihop ett slagkraftigt SHL-lag?
– Det tuffaste… Jag tycker inte att det har varit så tufft. Klart att jag velat ha saker och ting färdigt lite snabbare, så tålamodet har fått prövats ganska rejält, men övrigt ser jag inget annat som varit extra tufft.
– Jag tycker att vi har ringat in vad vi behöver få in och att vi haft en bra strategi över hur vi har börjat bygga laget. Jag tycker också att vi fått hit pusselbitarna och digniteten på spelarna vi ville ha. Vi hade en ganska tydlig plan från början ”Det här behöver vi göra”. När den väl sitter är det ganska lätt att ”pinpointa” vad vi behöver.
– Självklart prövas tålamodet när man får ”Jag kan inte lämna besked, jag vet inte” och så vidare.

LIGGER EFTER TIDSMÄSSIGT
Dessutom fick ni börja lagbygget ganska sent med tanke på hur långt in på våren ni kvalspelade.
– Ja, vi är efter ekonomiskt men även tidsmässigt. Det var under en period där jag gjort klart med en del spelare, men hade även flera på ingång. Då var jag tvungen att ringa och säga att vi måste vänta eftersom jag inte kunde gå vidare med det innan jag visste vart vi skulle spela.
– Det var inte för att jag inte tyckte spelarna var bra utan för att få ihop pusslet där jag kan ge dom en position i vårt lag, men också att jag har dom ekonomiska ramarna att förhålla mig till.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Sputnik: Leksands mindset har varit exakt så här varje gång de gått upp. Och deras satsningar har inte funkat över huvud taget. Snarare har de äventyrat föreningen, om jag inte minns fel. Per Olof Ejendal har enligt egen uppgift gett Leksand 100 miljoner. Om föreningen trots det inte lyckas med att etablera sig i SHL så gör man nåt fel.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Sputnik: Fast det är klart, är man SC i en förening som inte under några omständigheter k a n gå i konkurs har man ju råd med lite annat mindset än vanliga dödliga....
Låst ämne