1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

516246 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1985260

Sv: Silly Season 2019-2020
RasmusVS:

Var det inte någon här som skrev att alla löner automatiskt gick upp ifall spelare hade flerårskontrakt i HA och sedan gick upp till SHL och detta var förklaringen till att ni hade så dyr trupp och gick så lite plus förra året trots alla miljoner i tv pengar. Eller hade nubben skivit in klausuler med löneökning vid avancemang till SHL?

Ser inte ut som lönerna automatiskt indexeras upp när man ser på den där listan, t.ex måste ju Joakim Thelin för under 30k per månad vara ett riktigt fynd. Även Engsund och Heinerö för 30-50 är ju riktigt billigt.

Tycker inte det ser ut som IKO än gamblar med pengarna dom får in. Ingen Svedberg där på listan med 280k per månad. Sedan är ju import spelarna troligen billigare än en svensk med lägre lön, stor del kan ju ges i sign-on bonus och då blir det väldigt fördelaktigt skattemässigt.

Tycker nästan att Leksand blåser på mer med deras truppbygge.
+1
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Rytter: ja, Thelin under 30' verkar helt sinnesjukt!
hade väl fått iallafall 31' i Timrå :-)
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Rytter: Leksand, ja. Dom är lite utom tävlan. Alltid i egen liga.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Rytter: Alltså Nubben hade redan skrivit kontrakt med spelare i kvalet mot KHK. Därav fortsatte kontrakten gälla även vid avancemang och blev dyrare när det omställdes till SHL kontrakt. Oskarshamn skrev nog alla kontrakt med spelarna efter avancemanget och kunde därav nog styra mer med kontrakten. Summa sumarum så faller det ändå tillbaks på Nubben som inte valde att vara kylig i kvalet och se vart vi skulle spela innan alla kontrakt skulle skrivas.

Sen hade vi också tveksamma kontrakt med andra spelare som anslöt efter avancemanget som med Ohlsson på 75-80k tex.
Sen det förmodade dyra kontraktet med Svedberg och att man inte skickade iväg Jalaasvaara direkt när han kom helt otränad faller också tillbaks på Nubben.
+1
Låst ämne