1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577967 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2027841

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Rytter: Alltså, väljer du att missförstå med flit för att hitta en negativ vinkling?

Vad ingick i lånedealen menar du? Vilka bitar vill SJ att han ska bli bättre på i Timrå? Att han skulle spela BP? Back? Målvaktstränare? Bli lite av en allt i allo? Du får gärna berätta om detta då det inte är något jag fått tagit del av.

Läs intervjun med SJs scout (Sundström, ja, han som spelat med er) så verkar ju rätt mycket handla om att hamna i balans och harmoni, känna att det är kul med hockey igen, kanske få producera och lyckas.

Nu vet inte jag hur mycket NHL du brukar titta på men av det jag sett så är rollerna ännu mer tydliga där. En sån som Dahlén kommer förmodligen aldrig användas i PK i NHL om han nu ens tar sig dit.

Att vara en ledande spelare, vad innebär det då? Att åka runt och smälla på? Att ösa in poäng? Att döda tid i en fjärdelina? Att täcka skott med pelvis?

De spelare i världens bästa liga som behärskar allt detta kan du räkna på en hand.

Det är klart SJ vill ha avkastning på sin investering. Jag tror dock att de är fullt medvetna om vilken roll Dahlén har och skulle få i Timrå. Eller tycker du han används på fel sätt i Timrå sett till att utvecklas? I så fall får du gärna berätta hur och i vilken roll du tror att han har större möjligheter att lyckas.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan:

Vi har tydligen väldigt olika syn på detta.

Jag gissar att SJ lånar ut Dahlén för att han ska utvecklas som spelare, detta är deras prio 1. Dom vill ha värdeökning på sin investering. Just nu är hans marknadsvärde lågt där borta efter att först begärt att få lämna Canucks och sedan drar från SJ då han inte vill lira ahl och berömmer chanserna till nhl spel som låga. Ska dom få ut något av honom antingen vid trejd eller som nhl spelare så behöver han utvecklas, är vi överrens så långt?

Vad han behöver utveckla är väl ganska klart för de flesta som ser matcherna, vi kan enas om att poänggörandet och PP spelet har han redan hög nivå på så det är knappast där SJ förväntar sig utveckling primärt.

Jag gissar dom vill se en spelare som mognar och leder sitt lag i match efter match och byte efter byte. Detta är ändå en mycket lägre nivå än ahl, så gissar att detta är en stor del av förväntan från SJ. Ledande spelare är kanske lite difust, men handlar om kroppsspråk, arbetsinsatts och sätta laget framför jaget, och att vara någon som gör skillnad i alla spelformer (kanske inte i BP för Dahlén, även om det nog vore utvecklande för honom att få prova).

Det handlar inte om roll eller hur man använder honom, det handlar om den coaching han får från ledarna för att jobba med svagheter för att bli en mer komplett spelare som sedan kan utmana mot ahl/nhl. Är freddan mfl rätt personer för att skapa en ledande spelare av honom och jobba med svagheterna, är SJ nöjd med utvecklingen? Det jag ser är att freddan är nöjd med poängen från honom eftersom det hjälper Timrå, han får i princip obegränsat med speltid oavsett hur det ser ut eftersom han är stjärnan, och det är kanske kortsiktigt bäst för klubben, så man kan inte säga att han gör fel. Är nog ganska kul och bekvämt att heta Dahlén och spela i Timrå med lägre kravbild, men är det utvecklande för spelaren, är det utvecklande för de spelare som kanske är bättre i vissa matcher att ändå få mindre speltid och knappt någon tid i PP? Tror nog att SJ väger in liknande bitar när man analyserer utlåningen och hur dom ska gå vidare nästa säsong för att få avkastning på investeringen, speciellt ifall dom inte tycker han förbättrat sina svagheter.

Vi kan bara gissa, endast de inblandade vet. Men min gissning är nog att dom har samma frågetecken som tidigare, tycker inte Dahlén är så mycket vassare och komplett jämfört med innan han drog över första gången. Han fortsätter att göra poäng och dominera i PP men mer då? Har du sett utveckling på honom i 5 mot 5, spelet utan puck, defensiven, sargspelet mm?

Ser du något som gör att han är närmare nhl än när han drog över första gången?

Du nämner roller i nhl, och ja det är sant att dom är mer specialiserade. Men samtliga spelare håller ändå en hög nivå i samtliga moment, och det är där jag anser att Dahlén inte är nära de som är ordinarie, sedan har han inte samma spets i offensiven (teknik, snabbhet, skott) som de enbart offensiva spelarna. Så ska han bara lita till offensiven tror jag inte han tar sig till nhl i en sådan roll.

Detta är inte en sågning av Dahlén som spelare, det handlar om hans utveckling som jag tycker varit ganska stilla detta år. Men han är fortfarande en av seriens bästa, håller Tambellini före då jag tycker han är mer komplett, men även han har mycket att jobba på för att nå nhl (Men jag tror inte han når dit).
Låst ämne