1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2027881

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan:

Vi har tydligen väldigt olika syn på detta.

Jag gissar att SJ lånar ut Dahlén för att han ska utvecklas som spelare, detta är deras prio 1. Dom vill ha värdeökning på sin investering. Just nu är hans marknadsvärde lågt där borta efter att först begärt att få lämna Canucks och sedan drar från SJ då han inte vill lira ahl och berömmer chanserna till nhl spel som låga. Ska dom få ut något av honom antingen vid trejd eller som nhl spelare så behöver han utvecklas, är vi överrens så långt?

Vad han behöver utveckla är väl ganska klart för de flesta som ser matcherna, vi kan enas om att poänggörandet och PP spelet har han redan hög nivå på så det är knappast där SJ förväntar sig utveckling primärt.

Jag gissar dom vill se en spelare som mognar och leder sitt lag i match efter match och byte efter byte. Detta är ändå en mycket lägre nivå än ahl, så gissar att detta är en stor del av förväntan från SJ. Ledande spelare är kanske lite difust, men handlar om kroppsspråk, arbetsinsatts och sätta laget framför jaget, och att vara någon som gör skillnad i alla spelformer (kanske inte i BP för Dahlén, även om det nog vore utvecklande för honom att få prova).

Det handlar inte om roll eller hur man använder honom, det handlar om den coaching han får från ledarna för att jobba med svagheter för att bli en mer komplett spelare som sedan kan utmana mot ahl/nhl. Är freddan mfl rätt personer för att skapa en ledande spelare av honom och jobba med svagheterna, är SJ nöjd med utvecklingen? Det jag ser är att freddan är nöjd med poängen från honom eftersom det hjälper Timrå, han får i princip obegränsat med speltid oavsett hur det ser ut eftersom han är stjärnan, och det är kanske kortsiktigt bäst för klubben, så man kan inte säga att han gör fel. Är nog ganska kul och bekvämt att heta Dahlén och spela i Timrå med lägre kravbild, men är det utvecklande för spelaren, är det utvecklande för de spelare som kanske är bättre i vissa matcher att ändå få mindre speltid och knappt någon tid i PP? Tror nog att SJ väger in liknande bitar när man analyserer utlåningen och hur dom ska gå vidare nästa säsong för att få avkastning på investeringen, speciellt ifall dom inte tycker han förbättrat sina svagheter.

Vi kan bara gissa, endast de inblandade vet. Men min gissning är nog att dom har samma frågetecken som tidigare, tycker inte Dahlén är så mycket vassare och komplett jämfört med innan han drog över första gången. Han fortsätter att göra poäng och dominera i PP men mer då? Har du sett utveckling på honom i 5 mot 5, spelet utan puck, defensiven, sargspelet mm?

Ser du något som gör att han är närmare nhl än när han drog över första gången?

Du nämner roller i nhl, och ja det är sant att dom är mer specialiserade. Men samtliga spelare håller ändå en hög nivå i samtliga moment, och det är där jag anser att Dahlén inte är nära de som är ordinarie, sedan har han inte samma spets i offensiven (teknik, snabbhet, skott) som de enbart offensiva spelarna. Så ska han bara lita till offensiven tror jag inte han tar sig till nhl i en sådan roll.

Detta är inte en sågning av Dahlén som spelare, det handlar om hans utveckling som jag tycker varit ganska stilla detta år. Men han är fortfarande en av seriens bästa, håller Tambellini före då jag tycker han är mer komplett, men även han har mycket att jobba på för att nå nhl (Men jag tror inte han når dit).
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Rytter: Håller med till fullo.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Rytter: Eftersom det är ett lån så utgår jag från att du förstår att SJ när som helst kan och har kunnat plocka tillbaka honom till AHL om de inte varit nöjda med hur saker och utvecklat sig. Att de inte gjort detta tyder ju åtminstone på att de tycker/tror att utvecklingen varit densamma eller lägre om han spelat i AHL. Sedan om det är tillräckligt mycket eller lite det är ju en annan femma.

Sedan är det väl självklart så att han inte fick den utveckling ifjol som framförallt då Canucks hoppades på. Med facit i hand hade det kanske varit bättre att han stannat i Timrå och spelat SHL ifjol för att till i år tagit steget över.

Jag tror fortfarande att skälet till att han spelar i Timrå i år har mer att göra med mående än hockeykvaliteter. Jag ser egentligen inte att han är närmare NHL nu än när han sist åkte över, däremot tycker jag inte heller att han är längre ifrån.

Jag tror dock att SJ är tillfreds med att han får spela mycket och mycket i avgörande situationer. Definitivt mer i Timrå än han fått göra i valfritt SHL lag på den övre halvan.

Sedan är det väl vackert med klubbhjärta, tycker du inte?
Låst ämne