1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577974 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2027883

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Rytter: Eftersom det är ett lån så utgår jag från att du förstår att SJ när som helst kan och har kunnat plocka tillbaka honom till AHL om de inte varit nöjda med hur saker och utvecklat sig. Att de inte gjort detta tyder ju åtminstone på att de tycker/tror att utvecklingen varit densamma eller lägre om han spelat i AHL. Sedan om det är tillräckligt mycket eller lite det är ju en annan femma.

Sedan är det väl självklart så att han inte fick den utveckling ifjol som framförallt då Canucks hoppades på. Med facit i hand hade det kanske varit bättre att han stannat i Timrå och spelat SHL ifjol för att till i år tagit steget över.

Jag tror fortfarande att skälet till att han spelar i Timrå i år har mer att göra med mående än hockeykvaliteter. Jag ser egentligen inte att han är närmare NHL nu än när han sist åkte över, däremot tycker jag inte heller att han är längre ifrån.

Jag tror dock att SJ är tillfreds med att han får spela mycket och mycket i avgörande situationer. Definitivt mer i Timrå än han fått göra i valfritt SHL lag på den övre halvan.

Sedan är det väl vackert med klubbhjärta, tycker du inte?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan: Dahlén får AHL-lönen och en del av sign-on varje månad, detta är offentliga siffror som han har bekräftat själv i Hockeypulspodden. Tjänar ungefär 130 000kr i månaden från San José, Timrå betalar sedan en egen del. Om det handlar om bonusar, speciella klausuler eller vanlig månadslön vill han inte gå in på.

Har hört ett LÖST rykte från en person med hyffsad insyn om att Timrå betalar ungefär 100 000kr i månaden från egen plånbok för Dahlén. Hört det som tredje led så siffran kan ha kryddats under ryktets gång.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan:

Absolut klubbhjärta är fantastiskt nuförtiden när allt handlar om pengar och egen vinning. Men det är ju en annan diskussion.

Jag tror snarare att låne dealen var så att den gäller hela säsongen om inte Dahlén fick en raket utveckling och utmanade om plats i toppkedjor i ahl eller plats i nhl. Nubben är erfaren så han vill nog inte tappa en stjärna under säsongen. Så man kan ju vända på det och säga att anledningen att man inte provar ta över honom igen är att man inte sett något som tyder på att det skulle gå bättre i ahl än sist.

Vi får väl se efter säsong vad nästa steg i utvecklingsplanen är och hur SJ resonerar, antar att det är först då dom sätter sig ner och utvärderar alla sina prospects och hur dessa utvecklats.

Jag tror också att det är mer mentalt och välmående som ligger bakom flytten hem, exakt vad låter jag bli att spekulera i. Annars hade det logiska steget varit att gå till en shl klubb (eller annan förstaliga) där det är större chans att utvecklas då man möter bättre spelare på match och träning samt att klubbarna har bättre och fler tränare som hjälper till. För anbud lär han inte ha saknat.

Kanske det bästa för Dahlén vore att bryta SJ kontraktet och signa 2-3 år med Timrå. Så han slipper pressen att utvecklas och ta sig tillbaka till nhl/ahl, slipper scouter och talangutvecklare från SJ som är på. Då kan han göra en nystart och ta det i den takt han känner det är lämpligt. Går allt bra kan han vara i shl med Timrå och sedan därifrån ta steget över när han är redo. Är ju ung så det kostar inte mycket av karriären heller.

Men sista inlägget från mig angående detta i er bok, ska inte förstöra era andra diskussioner.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - HC Vita Hästen 2020-01-25
Hassan: Håller med till fullo.
Låst ämne