1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2048921

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK1928: Man lockar inte folk för att man inte marknadsför sig och hockeyn. Du kan inte på allvar mena att du tror att om man har hoppborg och kundvagnsrace på isen varje match, att det höjer publiksnittet?

Och varje gång det är en hajpad match tar det slut, kvalmatcher, derbyn och liknande.

Klubben kan inte förvänta sig att man lockar folk genom att slänga upp en bild på sociala medier. Det krävs mer marknadsföring och närvaro, mer material på hemsidan, mer hockey och intimare relation med folket man vill locka, helt enkelt. Öka engagemanget är vad man behöver göra, inte sätta upp en hoppborg.

Eller menar du att de som har högt publiksnitt har det för att de har kräftskiva och en kisscam?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Det var då värst vad känsligt det var för dig..? Försöker du vara rolig eller bara förolämpa mig eller? Vadå hopp-borg? Sluta lek pajas mot mig och försök hålla en god ton mot mig, vi håller trots allt på samma lag här inte hoppas jag..
Jag orkar inte ens förklara vad jag menar till dig..
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Timrå måste börja tänka långsiktigt på supporterfronten, att stryka RV/supporterklubb medhårs är såklart viktig, men ännu viktigare enligt mig är att få in nya människor som kanske inte ens upptäckt att dom har ett hockeyintresse inom sig.

Hur man lockar dessa dönickar är miljonfrågan dock, inga jippon, evenemang eller gratis doritos+mountain dew i kiosken skulle få dom att kliva utanför dörren. Kanske om det finns en chans att vinna en natt i arenan med LAN och tv-spel?

skämt åsido, unga killar och tjejer är dom viktigaste att fokusera på just nu, gubbar och tanter har vi nog redan tömt kommunen på.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Problemet är väl att när det hela kommer till kritan så handlar mycket om pris och bekvämligheter. En månads Cmore-abonnemang kostar väl lika mycket som en match för en familj på fyra. Människan är bekväm av sig, och det är lättillgängligt att se matcherna hemifrån på TVn nu för tiden. Jag skulle vilja se en graf på hur publiksnittet sjunkit i takt med att hockeyn blev mer lättillgänglig på TVn i hemmet senaste 10 åren.

Man måste kolla på hur man ska få folk att inse att hockey är bäst på plats. Det måste vara värt evenemanget att gå på hockey kontra att stanna hemma för bekvämlighetens skull. Den bekvämligheten måste man kunna känna på matcherna också, och det är svårt med en arena som ligger mitt ute i skogen. Tillgängligheten är för "långt" bort för många.

Du har säkert rätt i att evenemang på isen tröttnar folk på, men jag tror inte folk tröttnar på att känna sig mer involverade i evenemanget. Varför får man inte ha en folköl på sittplats till exempel? Ha fler evenemang för folk på plats, få alla känna att dom får något mer än bara spelet på isen tillbaka. För gick man på hockey för att se på hockey, nu behöver man inte längre gå på hockey för att kunna se den.

Jag tror att om hockeyn endast gick att uppleva på plats som förr, så hade det varit mer folk på matcherna. Och ännu mer hade det varit om arenan låg mer centralt. Det är två faktorer som verkligen påverkar publiktillströmningen.

Frågan är hur man får en mediansupporter att tycka det är mer värt att åka till arenan en tisdagskväll efter jobbet än att sätta sig framför soffan och kolla.

Med det sagt så tycker jag klubben - som du även säger - är jävligt dåliga på att marknadsföra sig och evenemanget. Syns man inte så finns man inte.
Låst ämne