1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581131 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2048949

Sv: Silly Season 2020-2021
Heisenberg: Nja, skulle inte påstå att det är så verkligheten ser ut.

För 3 år sen gjorde HockeyAllsvenskan sitt fjärde bästa publikår någonsin och man läser nästan hela tiden om hur publiksnittet ökar bland klubbarna.

Publiken är ungefär den samma som för 10 år sedan i SHL, 09/10 var snittet 6260 och i år var snittet 5934. Då får man komma i håg att Oskarshamn drar ner snittet i och med att deras arena bara tar in 3275 och de har ett snitt på 3095. För fem år sen var snittet 6024 i SHL, så det är inte särskilt stor skillnad.

Att spela i HockeyAllsvenskan innebär i sig mindre publik eftersom att det inte är högsta serien och att fredagsmatcher mot Västervik inte lockar lika mycket som lördagsmatcher mot t ex Djurgården.

En snabb genomgång senare kan jag konstantera att det som skiljer Timrå IK från SHL-klubbar med högt snitt är att Timrå inte har i närhäten av lika mycket marknadsföring, samarbeten, eget medieinnehåll, souvenirer, funktionella utrymmen i arenan och närvaro i samhället.

Timrå IK behöver inte ta in något nytt, utan behöver bara bygga vidare på det man har, en stark och genuin hockeykultur och låta det genomsyra allt man kommunicerar. Då kommer folk att känna sig som en del av resan och klubben och därmed öka sitt engagemang. Gör det ännu enklare att ta sig till arenan, erbjud en lättillängligare restaurang för de som kommer direkt från jobbet, bättre priser, och större utbud i barerna och högre antal barer. Mer innehåll som berättar "Timrås historia", vad är vi? Vad står vi för? Vilka representerar oss? Hur är kaptenen som person? Ha ett större fokus på publiken, deras betydelse, deras bidrag till framgångar, låt publiken utse matchens lirare, ha ett eget magasinprogram på jumbotronen i paus med intervjuer, spelare, ledare, supportar vad som helst. Låt fansen få träffa två-tre spelare efter matchen, skicka skadade spelare till ståplatspuben för att mingla med supportrar, eller spela bordshockey med de minsta i paus. Använd supportrar i markandsföringen, låt de berätta om varför de köper säsongskort och sjunga deras favoritramsa.

Finns hur mycket som helst man kan göra på det temat, utan att sälja ut sig och sin identitet och göra skillnad på riktigt och långsiktigt.

Jumbotronlekar, coola intron, företagsevent, handklappor och hoppborgar är inte vägen framåt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Jag tror publiken kommer minska i höst.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Intressant information angående publiksnittet. Tror dock fortfarande vi är mer hårt drabbade av TV-sändningarna än många andra klubbar då vår arena ligger där den gör = fler som väljer soffan. Plus att folk i regionen generellt verkar måttligt bekväma av sig.
Dock har ju Giffarna samma problem trots en arena i stan, men och andra sidan så är fotboll jävligt tråkigt.

I övrigt håller jag med om att marknadsföringen är under all kritik. Men jag ställer mig ändå till skaran att involvera publiken mer (det behöver inte innefatta en hoppborg). Jag hade uppskattat det då det som sagt inte sker ett skit i periodpausen och är less på att bara sitta och stirra på en ismaskin.
Låst ämne