1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

525286 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2063443

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Ja, det är väl lite så det låtit tidigare. Inget unikt för Englund på något sätt, men han behöver väl ta samma steg som alla unga spelare i den där åldern. Den jämnårige Lerebäck hade inga 19+15 att stoltsera med från sitt sista år i Frölundas J20 men var spelarna rent mognadsmässigt ligger i den där åldern är givetvis väldigt olika. Englund har några oerhört fina komponenter (storlek, högerskytt, bra skott) som kan ta honom långt och det är nog absolut ingen dum idé att han tar sina första riktiga seniorskär i någon annan miljö än hemmamiljön i Timrå. Ska jag tillåta mig själv att skissa upp vad jag tror skulle vara det bästa för hans utveckling (vilket förvisso gäller alla unga spelare, inte minst backar) så är det att hamna i en seriös och välfungerande förening i endera HA eller Hockeyettan där han får spela med någon riktigt rutinerad och superseriös räv som får tukta honom. Tror knappt det går att sätta ett värde på en sån erfarenhet, framförallt i den där åldern.

Frans Nielsen beskrev för några år sedan hur satans mycket Kent Manderville betytt för hans karriär. Jag minns ingenting av Nielsens säsong här 05/06 och det var lite överraskande att han fick åka över, men nu såhär 14 NHL-säsonger senare så får man ju ändå konstatera vikten av goda förebilder och alla de där klyschorna. Med det sagt så tror inte jag, precis som Synct, att vi har utrymme för att bistå med exakt en sådan miljö som Englund kanske behöver. Men jag hoppas att relationen mellan Englund och TIK kan vara så pass prestigelös att man kan höras av om något år och checka läget, och hoppas på att båda parters ambitionsnivå synkar på ett bättre sätt då. Egna produkter ska vi hålla hårt om.
+12
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Intressant ändå. Manderville har kultstatus hos oss Timråfans. Ändå innebar hans bästa säsong "endast" 20 poäng. Hårt jobbande spelare går nog helt enkelt hem hos den stora skaran. Jag tror och hoppas en sån som Blomqvist därför(om det nu blir han) kan bidra med mer än bara poäng. Jo jag vet, det går ju givetvis inte jämföra dessa med varandra då Manderville hade flera säsonger i NHL. Men Blommans rutin från SHL skulle nog kunna bli värdefull. Jag tror nog medspelare får mycket respekt av en sådan spelare som har spelat högt upp men ändå är en av dem som jobbar hårdast på isen. Sånt smittar av sig.
+10
Kommentera