1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2067192

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Jag tycker det är rätt så stor skillnad mellan Svensson och Söderberg. Nu har jag bara sett Svensson spela i NHK två gånger förra säsongen, men jag lyckades lägga märke till honom båda gångerna. Den där stora jävla nummer "5" som känns som han är inne hela tiden. Tar puckarna och spelar ur zon varje jävla gång. Kan inte minnas att jag någonsin tänkt så om Söderbergs spel. Sen verkar du helt glömma bort att Svensson varit båda assisterande och lagkapten i Almtuna i 6 säsonger. Han har också 6 olika kval upp/ned som han varit med och spela. Kolla lite stats också. 43 tacklingar för Svensson jämfört med Söderbergs 10 tacklingar senaste säsongen. Jag tycker det är en rätt så rejäl uppgradering på den positionen.

När du jämför Liljewall och Ohlsson så borde du också tänka på att Liljewall har haft A och C på bröstet i 7 säsonger av hans karriär. Han har spelat kval upp/ned och playoff 10 gånger. När Rögle gick upp 2015 så var han lagets poängkung i kvalet. Du verkar inte lika pessimistisk på Blomqvist men jag vill ändå lägga till att han likt Liljewall också spelat playoff/kval 10 gånger. Varit assisterande och lagkapten i 5 säsonger. När leksand gick upp till SHL 2013 så var han näst bäst poänggörare i kvalet. Jag tror att det är sånt här Nubben tänkt på med värvningarna. Spelare som haft stora roller i kval tidigare och även lyckats avgöra.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
John Cena: Okej, om vi säger såhär då; Jag tycker inte Svensson (eller Söderberg för den delen) är dåliga spelare utan jag tycker de tillhör en kategori förlegade spelartyper. I synnerhet om man vill spela en någorlunda modern ishockey.

Jag kan dock absolut acceptera att man på hockeyallsvensk nivå inte har råd att fylla en trupp med moderna backar, alternativt chansa fullt ut på ett gäng ynglingar.

Personligen anser jag kvoten av dessa dåtidens hjältar vara med råge uppfylld i dagens Timrå. Och hade mycket mycket hellre tagit en till Westerlund istället oavsett om kaptensbinden vuxit fast på överarmen eller tacklingsstatistiken hållit rugbyklass.

I övrigt har jag inga synpunkter över hur mycket rutin och antal säsonger som spelaren i fråga varit kapten, det är uppenbart att NubbLord har värdesatt detta och det är väl en trevlig bonus kanske.

Det jag vill komma till är att jag inte direkt ifrågasätter spelarna utan hur man valt att formera laget.

2013 var ju 7 år sedan...
Låst ämne