1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581101 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2067179

Sv: Silly Season 2020-2021
Håkkybåkky:
Jag vetefan om det verkligen är så himla stor skillnad egentligen mellan P.Sven och Berget faktiskt. Jag vill inte ha nån av dem men hade jag varit tvungen att välja hade jag tagit den som är billigast. Här ska tilläggas att jag är en av förmodligen jävligt få som tycker att Söderberg är en underskattad spelare.

Håller i stora drag med på forwardssidan om du byter plats på Hartmannen och Lodin. Skulle nu Lodin vara nån form av godsend så är det nog Liljewall som får stryka på foten gissningsvis.
Men helst hade jag sett en ny spelare på VF i 2a.

Backsidan är förjäkla svårformerad hittills, tycker inget känns självklart
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Samtidigt håller jag med dig och vill se minst en pucksäker back till(utöver Fille om han ens är klar) förhoppningsvis är Transan en sådan back. Då står vi med i allafall en puckskicklig back i de 3 backparen i Fille ,Harde och Transan. Helt ok mix på backsidan ändå.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Jag tycker det är rätt så stor skillnad mellan Svensson och Söderberg. Nu har jag bara sett Svensson spela i NHK två gånger förra säsongen, men jag lyckades lägga märke till honom båda gångerna. Den där stora jävla nummer "5" som känns som han är inne hela tiden. Tar puckarna och spelar ur zon varje jävla gång. Kan inte minnas att jag någonsin tänkt så om Söderbergs spel. Sen verkar du helt glömma bort att Svensson varit båda assisterande och lagkapten i Almtuna i 6 säsonger. Han har också 6 olika kval upp/ned som han varit med och spela. Kolla lite stats också. 43 tacklingar för Svensson jämfört med Söderbergs 10 tacklingar senaste säsongen. Jag tycker det är en rätt så rejäl uppgradering på den positionen.

När du jämför Liljewall och Ohlsson så borde du också tänka på att Liljewall har haft A och C på bröstet i 7 säsonger av hans karriär. Han har spelat kval upp/ned och playoff 10 gånger. När Rögle gick upp 2015 så var han lagets poängkung i kvalet. Du verkar inte lika pessimistisk på Blomqvist men jag vill ändå lägga till att han likt Liljewall också spelat playoff/kval 10 gånger. Varit assisterande och lagkapten i 5 säsonger. När leksand gick upp till SHL 2013 så var han näst bäst poänggörare i kvalet. Jag tror att det är sånt här Nubben tänkt på med värvningarna. Spelare som haft stora roller i kval tidigare och även lyckats avgöra.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Jag har sagt det förut, men jag säger det igen.
Man ska inte underskatta kraften hos ett LAG med många ledare som drar åt samma håll.
Tror att Nubben tar det i beaktning när han värvar in gamla lagkaptener..
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
TIK-Lund: Håller till viss del med om Södraberget. Extremt underskattad i sina bästa stunder, men håglös och lite smått vilsen i sina sämre. Tror att Perra ger oss en helt annan stabiltet/jämnare prestation.

Det logiska är väl att pusha Heartmän till andra, sett till den relativt breda repertoar han besitter och den säsongsavlutningen han hade. Dock gillade jag verkligen samspelet mellan honom och Gammeldansken, och hade gärna sett dessa två tillsammans igen. Men mycket av detta kan ju även ha varit en produkt av SebbeOh...

Om vi lyckas få in ett par backar till, så att A. Carlson (fattar inte att andra lag inte hugger på honom, gryymt underskattad) är 5:e/6:e back, då har vi en redigt bra backbesättning. Konsensus på den?
Låst ämne