1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2075352

Sv: Apropå nånting...
Rytter: du tycker alltså att förutsättningarna inför kommande säsong inte är något speciellt mot tidigare säsonger? Och att detta inte påverkar i vilken grad klubbar lånar spelare på korttidskontrakt, där de flesta troligtvis lämnar för att representera de organisationer de egentligen skulle spelat i om det inte var mitt under en pandemi?

Det finns väl regler kring hur många spelare varje lag i hockeyallsvenskan får låna in från SHL, för att man istället ska tex släppa fram juniorer från egna leden? Nog fasen påverkar väl även dessa lån juniorernas chanser att få spela i a-laget?

Det är en speciell situation som behöver speciella åtgärder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jensen_12:

Gnällde du när Dahlén tog Kajsers plats? Han hade ju kunnat lämna under säsong också.

Klart det är en speciell säsong. Men man bör låta klubbarna själva avgöra hur man vill göra. Sedan håller inte resonemanget att man hade kunna låna in ett helt lag. Ingen klubb i HA har ekonomin att täcka lön + försäkringar mm, vi pratar om typ 1-2 per klubb som man kan finansiera och det bör man låta klubbarna avgöra om man vill utnyttja eller ej.

Sedan är det inte alls säkert att de som lånats in fram till dagens datum ens kommer spela ahl/nhl, dom åker över på camp men ingen är nära att ta en plats i nhl idag, så de kan mycket väl återvända och spela klart säsongen i Sverige.
Kommentera