1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577965 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2128236

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Måste bara vädra lite allmänt här nu, inte specifikt denna match.

Senaste matcherna, när Ragnarsson fått spela mer då hardegård är skadad, tycker jag han tagit ett kliv i rätt riktning. Jaga blir inte alls lika nervös när han är på isen. Bättre passningar, bättre beslut på hela banan etc. Tror han kan växa en del innan det vankas slutspel, vilket känns väldigt bra.

En annan spelare som kanske gått lite under radarn för många är ju Walli. Har alltid gillat hans hårda arbete både offensivt och defensivt. Ganska fysisk, aggresiv spelare. På senare tid har han blivit lite grisigare, och det gillar jag. Mer trashtalk, knuffas lite efter avblåsning. Guldstjärna för sitt målvrål igår, tydligt riktat mot Anderberg som han tjivats med kort innan, som blev sur och tacklade Walli efter målet.

Kul att se denna utveckling hos lite mindre framstående spelare. Kan bli riktiga jokrar på resan mot slutdestinationen!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Jensen_12: Apropå tacklingen efter målet, är det tillåtet? Jag räknade med en utvisning i det läget.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Jensen_12: Instämmer helt angående Ragnarsson (även kring Walli, givetvis), och det är tydligt vad mer kontinuerlig speltid kan göra med en spelare. Han jobbar på med sitt eget spel i sin egen takt och om det stundtals såg väldigt rörigt och obeslutsamt ut för bara några matcher sedan så har han fått ordning på det mesta nu. Ingen back som gör mycket väsen av sig, men han blir allt mer slipad i avvägningarna.

Det är viktigt att man kommer ihåg vad vissa spelare är i för ålder också, det går inte att komma i från. Vi har några spelare som varit bofasta på seniornivå i flera år nu, trots att de nyss fyllt senior. Det är lätt att glömma bort mognadsaspekten då, och att en sån som t.ex. Olofsson fortfarande bara är 21, trots att det känns som att han är +25 med tanke på hur länge han varit med. Alla ska givetvis förtjäna sin egen istid utifrån prestation, men i någon samlad bedömning av en spelare så måste man alltid ta med vad som egentligen går att kräva av en spelare i en viss ålder.

Det är lätt att hylla ex. Albin Lundin och att dissa Olofsson, men att samtidigt glömma bort att Lundin är fyra år äldre. Båda spelarna har egentligen lika mycket seniorerfarenhet från samma nivå, men att Olofsson blandar mer i sina beslut och insatser är att betrakta som fullt logiskt. Har man någonsin varit 21 år själv så förstår man detta. Sen säger jag inte att Olofsson inte ska kritiseras enligt samma ram som alla andra bara för att han är väldigt ung, men faktum är att han och Lundin är våra två i särklass mest skickliga offensiva centrar. De ska styra våra två mer renodlat offensiva kedjor, att vi sedan rullar på vingarna är väl mest ett sätt att variera vårt anfallsspel som stundtals gick lite i träda omkring årsskiftet.

Hellre att vi testar några varianter nu, i händelse av att vi exempelvis skulle drabbas av skador senare under säsongen och att vi först i det läget ska börja laborera med killar som inte lirat alls med varandra under säsongen. Matcherna vinns ju ändå, vilket säger en hel del om slagstyrkan och den nivå vi håller totalt sett.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Jensen_12: Håller med till fullo! Har faktiskt varit lite rädd att Walli skall ha börjat tröttna efter att han match efter match visar framfötterna men inte riktigt fått belöning för sitt slit och fått komma upp i hiarkin. Gillar verkligen Wallis inställning efter läst denna artikel. Det visar att det finns en harmoni i truppen där alla verkligen är beredda att offra sitt ego för framgång. Det kan ta detta Timrå långt i år. 👍
Låst ämne