1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580967 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2128270

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Jensen_12: Instämmer helt angående Ragnarsson (även kring Walli, givetvis), och det är tydligt vad mer kontinuerlig speltid kan göra med en spelare. Han jobbar på med sitt eget spel i sin egen takt och om det stundtals såg väldigt rörigt och obeslutsamt ut för bara några matcher sedan så har han fått ordning på det mesta nu. Ingen back som gör mycket väsen av sig, men han blir allt mer slipad i avvägningarna.

Det är viktigt att man kommer ihåg vad vissa spelare är i för ålder också, det går inte att komma i från. Vi har några spelare som varit bofasta på seniornivå i flera år nu, trots att de nyss fyllt senior. Det är lätt att glömma bort mognadsaspekten då, och att en sån som t.ex. Olofsson fortfarande bara är 21, trots att det känns som att han är +25 med tanke på hur länge han varit med. Alla ska givetvis förtjäna sin egen istid utifrån prestation, men i någon samlad bedömning av en spelare så måste man alltid ta med vad som egentligen går att kräva av en spelare i en viss ålder.

Det är lätt att hylla ex. Albin Lundin och att dissa Olofsson, men att samtidigt glömma bort att Lundin är fyra år äldre. Båda spelarna har egentligen lika mycket seniorerfarenhet från samma nivå, men att Olofsson blandar mer i sina beslut och insatser är att betrakta som fullt logiskt. Har man någonsin varit 21 år själv så förstår man detta. Sen säger jag inte att Olofsson inte ska kritiseras enligt samma ram som alla andra bara för att han är väldigt ung, men faktum är att han och Lundin är våra två i särklass mest skickliga offensiva centrar. De ska styra våra två mer renodlat offensiva kedjor, att vi sedan rullar på vingarna är väl mest ett sätt att variera vårt anfallsspel som stundtals gick lite i träda omkring årsskiftet.

Hellre att vi testar några varianter nu, i händelse av att vi exempelvis skulle drabbas av skador senare under säsongen och att vi först i det läget ska börja laborera med killar som inte lirat alls med varandra under säsongen. Matcherna vinns ju ändå, vilket säger en hel del om slagstyrkan och den nivå vi håller totalt sett.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-01-15
Knylan: om Olofsson är mogen nog att spela förstacenter, då är han mogen nog att bedömas som en förstacenter. Eller kanske snarare: Freddans val av Olofsson som förstacenter skall bedömas. Det är inte Olofssons fel att han inte är en center för dom två första linorna men det är freddans fel att han spelar honom som en sådan.
Låst ämne