1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581256 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2163447

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2021-03-10
Lub: Olofsson uppställd på en kant inför kvällens drabbning, tillsammans med Lodin och Madsen. Har svårt att se mig hans spelstil på den positionen. Men ändå intressant, på nått sätt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2021-03-10
kattan: Gällande startuppställningar (och i förlängningen bilden av Freddan som någon som inte ”matchcoachar” så mycket) så inser man rätt snabbt hur mycket som trots allt förändras under matcher om man tittar på det i efterhand. Den kedja som stod för de absolut viktigaste målen i matchserien mot KHK (Galló - Olofsson - Persson, fyra av fyra GWG) förekom inte som startuppställning förrän rätt sent in i den serien. Åren går och minnet blir allt mer grynigt, men i min värld lirade de tillsammans hela den matchserien och även i finalen mot Leksand. Minnet sviker uppenbarligen, och bilden av att vi rullade på med samma formationer under större delen av den säsongen får även den sig en törn.

Baserat på ex. SSK-matchen ’vet’ vi nu att OM vi hamnar i ett målmässigt stort underläge framöver (vilket hänt EN gång på hela säsongen sådär pass tidigt i en match) så genererar firma Olofsson/Lodin målchanser på löpande band OM det är det som behövs. Full kareta framåt, men det kan bli ihåligt bakåt. Allt är ett evigt laborerande helt enkelt, och det svåra med Lodin/Olofsson är att tredjegubben (Hartmann eller Walli på senare tid) lätt kommer bort. Lodin/Olofsson har nästan något Sedinskt över sig i de verkar tänka på exakt samma frekvens, men när Olofsson samtidigt måste bära det där centeransvaret så tappar han udden.

På pappret känns det som en extremt spännande tanke att låta Madsen ta det övergripande ansvaret istället, och vill man få in en rightare där kanske Blomman kan tjänstgöra i den kedjan. Trots att han knappt lirat center sen Lundeström/Olofsson kom in. Jag vet inte om jag sett allt för många ansatser till en mer nyanserad kritik mot Olofsson än att det krasst konstaterats att han bara är ”sämst” och ”glider runt”, men ska vi ge oss fan på att bygga honom så kan han gott behöva att få slippa tänka i bågar, placering och att hela tiden dirigera spelet. De egenskaperna har han redan filat på sen han var typ 15 och som sedermera resulterade i att han draftades så pass högt.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2021-03-10
kattan: Jag tror det kan bli riktigt bra faktiskt! Lodin och Olofsson funkar bra ihop. Vet att många hatar på Olofsson men tycker faktiskt att han får Lodin att se väldigt bra ut många gånger.

Att sen lägga till madsen med sin fysik och mer defensiva och gnuggande spelstil tror jag kan öppna upp mycket för Olofsson och Lodin.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2021-03-10
kattan: Hade nog hellre sett Hartmann byta plats med Olofsson. Madsen och Hartmann är ett radarpar, det är sen gammalt!
Låst ämne