1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581537 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2167453

Sv: Slutspel 2021
Är det bara jag som undrar över Freddans vara eller icke vara i Timrå IK? Artikel i ST idag om hur bra kompisar Nubben och Freddan har varit och är sen 38 år. Varför kommer den artikeln just nu?

Bruttolistor och nettolistor hos Modo, där nu tydligen Freddan är en av tre kvar. Är det redan klart eller inte? Ska Ante ta över ? Ska Nubben vänta tills man vet vilken serie det blir? Och hur länge väntar Freddan?

Och obefintligt med rykten om spelare som lämnar. Annars brukar ju halva laget vara ute på marknaden. Positivt eller negativt? Men det är väl bara jag...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Slutspel 2021
Nisse på Mon or: När det handlar om Freddans framtid så undrar även jag. Men som det känns runt det mesta i den här klubben just nu så verkar vi befinna oss i ett drömläge, jag kan inte förmå mig själv att uppbåda en känsla av stress även om jag aktivt försöker. Vi supportrar blir direkt stressade när det ryktas om spelartapp, precis som om t.ex Löökes 62 poäng bara försvinner och ersätts med noll, om nu han väljer att nappa på Leksand bud.

I verkligheten innebär ju ett sånt scenario bara att hans roll blir ledig och kan ersättas med en annan spelare som får en framskjuten roll, och är det något vi vet så är det att förtroende genererar utveckling (lex Lodin/Carlson/Hartmann/Lundin/Lööke/JJ/osv). Det gäller bara att vara omsorgsfull i att välja ut den ersättande spelaren, och det Nubben hela tiden påtalar är att vi är extremt attraktiva bland unga spelare som vill ta nästa steg. Då är det liksom inte Kaijser som är på tal, utan topptalanger i jakt på den perfekta språngbrädan. Det är utvecklingsmiljön Timrå IK man vill tillhöra, vilken serie vi tillhör verkar underordnat.

Där är Freddan en jävligt viktig nyckel, men samtidigt pockar ju den ”riktiga världen” på också: han har anbud från andra klubbar. Ska jag ta ställning till hans vara/icke vara just i dagsläget så är det solklart: förläng! Men samtidigt har vi ett favorittryck just nu som den här klubben aldrig tidigare upplevt. Går vi inte till final så är det ett monumentalt misslyckande, går vi inte upp så är det ”bara” ett stort misslyckande. Då har vi misslyckats med säsongens målsättning, och då faller nog det mesta sig naturligt kring Freddans status.

Jag kan tänka mig att det är lite så man resonerar, att båda parter vill avvakta och se. Går vi upp och han ändå väljer att dra så skulle jag förstå det fullt ut också, då får någon annan ta vid och en helt ny resa startar. Första delmålet är att nå SHL, nästa delmål blir att ”etablera sig”, vilket är betydligt mer löst i kanterna och saknar tydligt slut.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2021
Nisse på Mon or: Karlin verkar vara vårt huvudspår i nuläget.
Låst ämne

Sv: Slutspel 2021
Nisse på Mon or: Att artikeln kom just nu tror jag bara har att göra med att man ska bygga på inför slutspelet. Igår var det ju nån artikel om Ulf Dahlén och Jonte.... igen.
Låst ämne