1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580631 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2184399

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Olle: Som du skriver i sista meningen. Tyder verkligen på noll känsla för spelet. Undra om domarna ens är hockeyintresserade eller bara har något slags maktbegär som gör att dom söker sig till domarutbildningen? Ingen känsla för spelet verkar de ha i alla fall. Och ska jag vara helt ärlig så har faktiskt Wessner varit minst dålig av de vi haft hittils i slutspelet, även fast han också suger.

Det är flera miljoner kronor som står på spel och man har jävla amatörer som inte klarar av att sköta sitt jobb. Att han tog Hartmann igår när Drugge slog en puck out är så jävla patetiskt så det finns inte. Hade inte varit utvisning om inte Drugge hade slagit den över sargen, det är jag tvärsäker på. I början av matchen åkte vi dessutom på en slashing när en spelare (minns ej vem) petade lite löst på handskarna, om ens det. Då tänkte jag att "jaha, det är försäsongsnivå idag". Sedan blir Dahlén manglad mot sargen men då händer inte ett skit, vart ligger nivån egentligen? Det är så jävla okonsekvent att man mår fan illa.

Vill även tillägga att jag tycker alla lag drabbas, inte bara vi. Vi har kommit undan när vi borde fått utvisningar också och vice versa.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Heisenberg: hakningen som Lööke åker på i första perioden tar inte i närheten av handsken, däremot tar den högt upp på klubban. 50/50 fria/fälla på den tycker jag. Den är ok att ta men med den nivån så ska situationen med Dahlén definitivt tas. Sen har vi ett läge där vi borde fått 5-3-spel men domarna har en tendens att missa solklara hakningar framför kassen när det är lite grötigt. Det ska tilläggas att vi kom undan med en misstänkt bentackling på Hartmann (eller var det Walli?) också.

Tycker generellt det är ok att domarna missar utvisningar i situationer som är grötiga men då ska man vara solklar på situationer som inte är det. Med tanke på gårdagens domarnivå tar jag mer än gärna tillbaka Wessner men det är pest eller kolera.

Min högst subjektiva bild av domare är att det ofta finns något maktbehov eller nån slags undertryckt tillfredsställelse av att få bestämma. Jag spelade aldrig hockey på den här nivån men jag minns flera domare som kunde åka förbi en under match och säga ”jag plockar dig på första bästa chans din jävel” så min uppfattning kanske är lite färgad också :)
Låst ämne