1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580521 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2227928

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Ska bli jävligt intressant att se hur Timrå tar sig an ett - förmodat - topplag. Oskarsmatchen var total misär, spelmässigt. Brynäsmatchen ett klart fall framåt både vad gäller spelstruktur och passningsspel. Men: Brynäs var fanimej inte bra. Frågan är hur mycket av deras sugighet som berodde på Timrå och hur mycket som berodde på dom själva.

Hoppas man vågar fortsätta med den höga, intensiva pressen. Mot Oskars (och Lule i genrepet) hann man inte riktigt med och blev sönderkontrade relativt enkelt. Mot Brynäs hade man betydligt mer framgång, dels genom att man var mindre naiva i omställningarna och låg närmare puckhållaren, dels genom betydligt bättre passningsspel i uppbyggnadsfasen. Och: det gick inte särskilt fort för Brynäs.

Tror att det finns klar poängchans idag. Men: det jag framförallt vill se är att man kan hålla ihop defensiven. Framåt är jag inte orolig, tycker att det skapats bra med chanser i båda matcherna så här långt. Defensiven och spelet utan puck är nyckeln.

Och: hoppas på Rajjan i mål. Vore nästan tjänstefel att sidsteppa honom efter torsdagens insats.

Köööör Timrå!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: Fredrik sa i införintervjun på Timrås hemsida att det åtminstone skulle bli en ändring och det tolkar jag som JJ. Det är inget katastrofscenario för mig, men visst föredrar jag att man kör vidare med Sami.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: tycker Brynäs var helt ok när dom väl transporterat sig till anfallszon men deras problem var ju att dom inte klarade av att spela sig ur vår höga press. Ungefär som när vi spelade mot Oskarshamn men vi fick stopp på brynäs i offensiv zon och Oskarshamn fick stopp på oss i mittzon. Sen måste jag säga att Brynäs målvakt inte gav något bra intryck. Han släppte returer till höger och vänster och bidrog till att vi fick längre anfall på dom än vad vi kanske skulle haft. Den turen kommer vi nog inte ha mot Växjö.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: Indeed. Lilla SM-vinnaren har stora SM-vinnaren från fjolåret på besök, i en hemmapremiär. Två lag som tillbringade hela fjolåret med att ”hitta vägar att vinna” och att jobba efter principen ”good enough”. Det vill säga p r e c i s så som topplag behöver arbeta. Två tränarstaber som vet hur man arbetar i långa cykler för att bibehålla prestation också. Men: varken vi eller Växjö vet överhuvudtaget inte vad vi är kapabla till den här säsongen.

Poängchans: finnes. Men det kan lika gärna braka fullständigt åt helvete också. Jag förväntar mig något däremellan. Detta är dessutom omgång tre, det brukar gå att skrälla den här tiden på säsongen. Vi slätade av såväl Växjö som FBK på hemmaplan under de första omgångarna 2018, t.ex. Kan tänka mig att Växjö själva lär fästa ansenlig vikt vid att kontrollera det alla vet är en styrka hos oss just nu: PP. Själva jollrar vi över att vi fått en flygande start i den disciplinen men det kommer ofrånkomligen mattas av, inte minst eftersom det går att hålla sig ifrån utvisningsbåset om man bara ger sig fan på det.

Lyckas Växjö med det idag får vi jobba med vårt övriga kapital. Drömmen vore att göra en solid insats över 60 minuter och att få sprida ut den känslan över hela spelet. Bottenlag är ofta väldigt bra i PP, för vårt vidkommande ser jag nästan hellre att vi är helt okej i den spelformen men växer i allt det övriga. Bli mer seniora, helt enkelt. Brynäs var enligt rapporterna betydligt bättre än Frölunda i premiären, och vi var betydligt bättre än Brynäs senast. Drömmen är att det handlade mer om vår prestation än Brynäs ojämnhet, men just i detta nu har man ju fan inte den minsta aning.

Jag stålsätter mig inför dagen i alla fall. Vinner vi så är det fantastiskt bra, men torskar vi så är det en ”läxa”. Lall on.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: Oavsett om förra matchen berodde på att Brynäs suger eller vi var bra, så är båda scenarion positivt för oss.

Blir spännande idag! Växjö, trots att de är svenska mästare, kittlar dock inte lika mycket som om vi hade mött typ Färjestad eller Frölunda. Men det beror väl på att Växjö är plast helt enkelt.

Tips: 2-1.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Bragd-Birger: Instämmer... Brynäs var totalt värdelösa bortsett från de första 4 minuterna. Om det sen var vi som spelade som SM-guld vinnare det återstår att se.... vill gärna tro det... men det är nog troligare att Brynäs verkligen är så urusla.
Låst ämne